VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - DJME

Sidor: 1 [2] 3 ... 6
11
Markpooler. / SV: Bara en liiiten detalj kvar att planera
« skrivet: mars 05, 2012, 12:05:51:51  »
Jag har poolpumpen i ett förråd ovan mark intill poolen förrådet är byggt i leca (Källare under halva garaget) . Man hör pumpen om man står intill väggen men någon meter ifrån är ljudet knappt märkbart. Värmepumpen står under altanen som är runt poolen, poolen står delvis ovan mark. Värmepumpen står ca 6 meterfrån grannens tomt och de har sin altan snett vid sidan om. Har frågat om de störs av ljudet men de har aldrig tänkt på det. Vid poolen hörs givetvis värmepumpen men då den står under trädäcket och fläkten sitter på sidan och inte ovanpå dämpas ljudet rätt mycket och jag kan inte säga att jag direkt tänker på om den går eller inte.

12
Byggtrådar / SV: Vi skal bygge en Thermopool
« skrivet: januari 27, 2012, 10:13:01:01  »
Det där borde hålla tätt tycker jag. När jag gjöt taket till mitt "pumprum" för jetswim pumpen använde jag en takplåt i botten som form. räknar med att det blir tätt. Betongtaket utvändigt har jag bara målat med kallasfalt,typ sådan man målar grunder med för att täta. Min gamle far, som föresten är landsman med dig, använde kallasfalt till ett betongtak på en stenkällare och det var aldrig några problem med läckage. Med pappen lär det bli tätt.
Jag är lite avundsjuk på ditt pooltak  :'( Var på gång att beställa ett vanligt standard poolöverdrag men fick tag i ett begagnat, visserligen utan trappflik men det blev rätt mycket billigare. Har egentligen bara monterat det en gång nu inför vintern och inser att det nog är lite för tungjobbat för att man skall trivas med det. Får fundera över vintern vad jag skall göra åt det.

Mikael

13
Byggtrådar / SV: Mathias Pool... 8x4, pooltak, G&J VP......
« skrivet: december 21, 2011, 11:25:48:48  »
Ja pooltak står på listan och det lär inte drabbas av ev budgetnedskärningar. Dock måste man ju fortfarande hitta rätt tak till rätt pris....

För att underlätta skötseln har jag tänkt mig Pahlens Minimaster. I teorin borde det ge en optimalt låg klorhalt. Dock återstår att jämföra detta prismässig med klorinatorvarianten - verkar dock kosta ungefär lika mycket vad jag sett.

Byggde min pool (8x4 "Lego" med roman End "Utanpåliggande" Glasfibertrapp) i somras. Du har nog räknat helt rätt när det gäller thermopool. Definitivt inte det billigaste sättet att bygga men i mitt fall fanns inte så många bra alternativ då den står i en sluttning helt ovan jord på nersidan och lite mer än hälften ovan mark på andra sidan. Dock mycket smidigt material att jobba med. Jag har kört med saltklorinator sen uppstarten runt midsommar, inte haft i en gnutta klor på hela sommaren ej heller något PH justerande. Det enda jag fått fylla på är 25kilo salt utöver startdosen, dels pga att jag har en dotter som plaskar mycket och inte har haft någon täckning så avdunstningen har minst sagt varit enorm. Har varit lite fundersam på klorhalten då man inte kunnat känna någon som helst lukt, ej heller något i ögon eller som jag själv brukar känna i bihålorna/hals. Stickorna har inte gett utslag för något klor. (Tabletter verkar vara lite känsligare och där har jag fått väldigt låga värden.) Kristallklart vatten hela sommaren inget behov av chockklorering som man har med vanligt klor. Tycker definitivt du skall ta en allvarlig fundering på saltklorinator istället för traditionellt klor. Dottern som mer eller mindre bor i poolen blir alltid röd i ögonen när hon badat i tex lokala simhallen eller hotellpooler på semester men i vår pool kan hon ligga i hela dan utan antydan till att bli röd i ögonen.
Ser fram emot att följa en byggtråd när det börjar dra ihop sig :)

/Mikael

14
Byggtrådar / SV: Thermopool
« skrivet: december 12, 2011, 16:50:25:25  »
Grattis, nu är det värsta klart  O0

Ser på bilderna att du stagat formen väl, bra val kan jag säga med facit i handen. Skulle nog mycket till om något skulle hända vid fyllning där.

/Mikael

15
Byggtrådar / SV: Thermopool
« skrivet: november 18, 2011, 14:12:34:34  »
Blir kanon  <antman>

/Mikael

16
Byggtrådar / SV: Thermopool
« skrivet: november 14, 2011, 15:55:01:01  »
Hejsan Turbo, jag har fått ritningar från Dorocell på både grund och väggarmering. Kolla även på  www.thermopool.se

Enkel armering också på Nymans pool och på DJME:s pool vad jag kan se.

Det är kanske något norskt fenomen :)

Jag har faktiskt dubbla mattor med distanser emellan, samt u- byglar som kantförstyvning. Skulle även varit 20cm tjock platta, allt efter ritningarna jag fick från leverantör. Pratade dock med killen som kom med betongen och när han såg armeringen så sa han att 15 cm tjock platta räckte mer än väl till den armeringen ihop med betongen jag beställt. Har dock sett flera trådar här där man gjutit med enkel armering och det verkar funkat bra men då jag är lite harig så jag dubblade och gjorde enligt ritningarna jag fått förutom att jag minskade tjockleket till 15 cm. Det är ingen jättekostnad att dubbla mattorna, till kantförstyvningen med U-järn gick det iofs åt en del järn samt jobbet att bocka.
/Mikael

17
Byggtrådar / SV: 8x4 Thermopool
« skrivet: oktober 06, 2011, 20:10:55:55  »
Får väl bjuda på en badbild med. Tagen på kvällen den 3/10. 27 grader i vattnet.

18
Byggtrådar / SV: 8x4 Thermopool
« skrivet: oktober 06, 2011, 20:05:46:46  »
Lovade lite bilder på hur det ser ut nu.
Räcket börjar ta form men vi har inte riktigt bestämt hur det skall se ut mellan stolparna, skall prova lite olika varianter med olika bredd på brädorna och olika avstånd. Vid trappänden blir lite högre plank i hörnan, dels för insynsskydd mot grannens altan och sedan hamnar uteduschen där så det känns naturligt att ha det lite högre. Blir en trappa ner längs med garagets baksida till poolnivå som sedan fortsätter ner till marknivå.
Tanken är att det bli en trappa även i andra änden av altanen ner i trädgården.
På sista bilden ser man den lilla hörna där jag tänkt göra någon form av utekök. Den delen av altanen är tänkt att användas som relaxhörna med någon soffa och dylikt. Blir även en trappa ner från övre altanen där det är en vinkel på den idag.
 

19
Markpooler. / SV: Thermopool?
« skrivet: september 27, 2011, 08:05:41:41  »
Jag använde block från en tysk leverantör och har byggt själv och gjort alla misstag man kan göra känns det som. Spacklade de som jag tyckte var de värsta skarvarna samt på ena långsidan då väggen sprack vid gjutningen. Jag kan inte påstå att jag spacklat särskilt noga utan mer bara lagt på lite spackel där jag tyckt skarvarna inte låg riktigt bra eller där det av någon anledning blivit lite mellanrum i en skarv. Med den tjocka fleece som ingick i mitt paket hade jag förmodligen inte behövt spackla någonting, fleecen jämnade ut allting. Till min pool fanns som tillval en hård skiva som man fäste mot väggen och sedan satte fleece utanpå men det var sällan han levererade den med paketen. Nu är det första året jag har poolen men jag har inte märkt att det blivit några bulor och de ojämnheter som blev i samband med att jag pusslade ihop väggen märks inte heller något av. Har mosaik liner och det kan nog vara så att den hjälper till att dölja eventuella ojämnheter. Mina block var PS40, vet att det finns både mjukare och ännu hårdare. Spontant kan jag tycka att de kändes väldigt mjuka när man tryckte på dem med ett finger och jag kan tänka mig att PS25 är ännu mjukare men med vatten i poolen och fleecen mellan så känns det helt ok. Det är nog inte omöjligt att kunna göra märken men som sagt inget jag märkt något av hittils och mosaic eller någon annan mönstrad liner kan jag varmt rekommendera då det döljer väldigt mycket av ojämnheter.

Mikael

20
Byggtrådar / SV: 8x4 Thermopool
« skrivet: september 26, 2011, 08:07:22:22  »
Hej Turbo,
Nog har det hänt lite resten av sommaren men jag har inte kommit riktigt i mål med trädäcket ännu. Tanken var att jag skulle byggt altanen de två sista veckorna på semestern men jag råkade ut för en liten olycka när jag skulle koka kaffe i båten och brände ena foten ganska illa. Blev sjukskrivning tre veckor och ingenting gjort hemma, inte heller något bad :( . Status just nu är att jag håller på at skruva trallbrädor och skall göra staket/räcke. Det blir tyvärr inte så mycket gjort hemma som jag vill då jag just nu har tokmycket att göra på jobbet så arbetsdagarna går åt. Hoppas jag skall hinna lite denna veckan och i helgen, lovar att jag skall ta lite bilder. När det gäller LED lamporna är jag faktiskt lite osäker på märke, köpte dem av leverantören i tyskland, vet att de skickades direkt från hans lleverantör som är Meranus. Det är en modell som i deras katalog kallas BASIC och är den billigaste varianten, har en känsla av att det är samma som tex http://www.ledvision.se/led-poolbelysning/poolbelysning-par56-highintensity-rgb.html
Jag har kopplat mina på en vanligt strömställare utan synkroniseringsprylen. Och det har faktiskt fungerat ganska bra. Av någon anledning blev det så att de kom i otakt några gånger i början men jag tror att det har att göra med hur man tänder och släcker. Så länge jag inte släcker och tänder snabbt utan väntar någon sekund med att tända om jag skall byta färg så funkar det bra.Det verkar vara i discoläget som det är störst risk att de kommer i otakt men det är lite för mycket blink för min smak så det brukar jag bläddra förbi. Enda negativa med att inte ha fjärrkontrollen är att det blir en ny färg eller nytt program varje gång jag släcker och tänder. Jag hade fått för mig att den skulle "lagra" färg/program om man lät det lysa i mer än 15 sekunder men det verkar tyvärr inte vara så. Eventuellt kommer jag åtminstone beställa en fjärr om jag blir tillräckligt trött på att tända och släcka tills jag får fram favoritfärgen. :)

MVH Mikael

Sidor: 1 [2] 3 ... 6
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan