CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - popeye65

Sidor: 1 2 [3]
21
Uppvärmning / SV: Läcker i slangadapter vid poolvärmepump. Har jag gjort fel?
« skrivet: augusti 03, 2017, 07:19:35:35  »
Som Poolvärme skrev:
Införskaffa några decimeter 50mm slang.
Trä på packningen på 50mm slangen och skruva slangen i värmepumpen.
Limma adaptern 50/38 i andra änden utav slangen
Låt torka.
Sätt på den blåa 38mm slangen på adaptern som du har gjort tidigare.
Att du inte kan använda adaptern med packningen direkt är att det blir för stumt när du skall dra ihop det med följd att det kommer att läcka.
Hoppas nu att du får ihop det fastän det inte är så mycket till badväder i sommar.

22
Att jag nämnde Rubinpool var ju bara för att TS skrev att han tänkte köpa sin värmepump där och att jag själv har handlat där och fått ett bra intryck utav personalen som jobbar där.
När det gäller garantier och service så vet man ju inte det förrän man står där  ???

23
En snabb koll i manualerna säger att Brillix60 ger 5KW vid 25 grader i luften och 27 grader i vattnet (Cop 6,25) och 3,65Kw vid 15 grader i luften och 27 grader i vattnet (Cop 4,5)
Hydro Pro7 pumpen ger 7KW vid 27 grader i luften och 27 grader i vattnet (Cop 5,9) och 4,3KW vid 15 grader i luften och 26 grader i vattnet (Cop 4,2).

När det gäller garantier så upplever jag Rubinpool som mycket seriösa, bor i närheten och jag har varit i butiken ett antal gånger och handlat smågrejor och min värmepump, så garanti och service är det nog inga problem med  :)

Ja, jag upplever att den är tyst, första gången jag startade den så hörde jag inte ens att den gick igång :) men nu har jag ju pool pumpen i närheten och den överröstar ju värmepumpen.
Jag har lite olika kopplingar på min bypassventil, 50mm till värmepumpen och 38mm i andra änden.

Just nu så går allting dygnet runt och värmepumpen får gå på natten också om den vill, men jag skall sätta timer på pool pumpen och värmepumpen till helgen (är på jobb just nu, böljan den blå).
Tänkte köra pool pumpen mellan 07:45 - 22:15 och 02:30 - 03:30 och värmepumpen får starta när den vill mellan 08:00 och 22:00.

24
Hej.

Det är som sagt var inte färdigt, det skall upp ett skydd mellan poolen och värmaren :)
Numera så är det bara jag och frugan som badar i poolen, inga småbarn som hoppar och skvätter :)

25
Hejsan.

Är också ny på det här med pool och läser så många trådar jag kan få att få så mycket information som möjligt.
I år så har det blivit trädäck runt poolen och ett litet "poolrum" skall också byggas som skydd för väder och vind.
Jag har samma utrustning som dig, men jag har storleken större pool på 16,8 m3 och jag kan rekommendera Hydro-Pro 7 pumpen som är en tusenlapp dyrare.
Just nu har jag 29 grader i poolen  :)
http://www.rubinpool.se/produkter/poolvarme/poolvarmepumpar/hydro-pro-7
För närvarande så har jag inte fått upp min elcentral till alla grejorna utan jag har kopplat ihop grejorna i IP65 klassade dosor som jag har skyddat för regn och rusk och jag kör värmepumpen på en 10A säkring och det funkar utan problem.
Fördelen med att du skaffar en större värmepump är ju att du får upp värmen fortare och pumpen behöver inte gå så mycket och vill du sen skaffa en större pool så behöver du inte byta värmepumpen.

Tänkte lägga upp lite bilder på mitt poolbygge när det är klart, men här kommer en litet tjuvkik på hur det ser ut just nu  :)

Sidor: 1 2 [3]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag