CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erik_Runsten

Sidor: [1]
1
Inomhuspooler / Stänga ner inomhuspool under en period
« skrivet: december 06, 2022, 14:47:58:58  »
Hej,

vi har en inomhuspool i källaren som vi funderar på att stänga ner under 1-3 månader, dels eftersom vi inte badar så mkt just nu och dels eftersom energipriserna är vad de är. Poolen är täckt med ett finurligt lock, så vi har har inga problem med fukt etc eller att den skulle exponeras för solljus.

Jag har läst lite i trådarna här kring hur ofta en pump behöver gå på daglig basis, men inte hittat något om periodvis nedstängning.

Så min fråga är, kan jag stänga av pump, värme, etc under 1-3 månader för att sedan starta upp igen, eller behöver jag då skifta vatten? Eller finns det andra risker förutom vattenkvalitet som jag inte tänker på?

Vid uppstart tänker jag att man först låter vattnet filtrera något dygn för att sedan värma, klorera och justera Ph, hur låter det?

Med vänlig hälsning,

Erik

2
Inomhuspooler / SV: Renovera Inomhuspool
« skrivet: januari 08, 2020, 21:55:29:29  »
Hej,

jag är i samma situation som du var 2017, kaklad inomhus pool från 1970 där en koppling gett upp och orsakat läckade. Vi har nu bilat upp det och upptäckt att vi också behöver byta breddavloppet.

Så jag undrar hur du kom vidare från bilden ovan, hittade du någon som kunde gjuta tätt mot den gamla betongen och kakla igen eller la du in en liner? Hittade du någon bra hantverkare som kunde göra jobbet?

Tacksam för svar,

Mvh,

Erik

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag