VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - pontaf

Sidor: [1]
1
SpaForum / SV: Vattenkem.
« skrivet: augusti 01, 2021, 00:02:03:03  »
Vi har använt Science water i 2-3 år nu sen vi köpte spabadet/badkaret som vi har ute.
Doserar 60ml eller vad det är varannan vecka enligt instruktion och gör egentligen inte så mycket mer. Justerar PH ibland.

Har dock ändå funderat på att prova klor ett tag. Dels för att jag inte riktigt tycker det blir så där kristallklart och blått som man ser andra har (kanske inte blir det med vårt vita badkar?) samt att vid 1-2 tillfällen har det blivit lite grumligt och då finns ingen hjälp att få på nätet då det knappt skrivs om detta medel. Inte under detta namn i alla fall. Det finns en Oxidizer men tycker inte den gjorde så mycket skillnad. Sen har det blivit bättre efter ett tag så jag har egentligen aldrig bytt vattnet för att det behövts, utan mest för att man "ska" göra det 2-3ggr/år har jag läst.
Sen gillar jag inte att vara beroende av enskilda leverantörer och deras prissättning. Klor kan man ju köpa i var och varannan butik.

Men nu när jag försöker söka och lära mig hur man ska göra med klor i spabad börjar jag tveka och köper nog nån flaska till med Science water igen för enkelhetens skull. Verkar vara mycket krångel och mätningar och doseringar etc som ska göras med klor. Sen har det plötsligt gått för långt och man måste byta vatten, vilken vi inte har möjlighet till hur som helst med dålig brunn. För mycket att sätta sig in i så får nog skjuta på klorpremiären ändå.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan