CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Drogen

Sidor: 1 2 [3] 4 ... 19
21
Byggtrådar / SV: Perstorp pölen (leca)
« skrivet: september 10, 2009, 06:24:26:26  »
Jag har armerat med en bit "bistål" som är tunnare än kamjärn.

22
Byggtrådar / SV: Perstorp pölen (leca)
« skrivet: september 09, 2009, 20:42:10:10  »
Blir inte kanten väldigt svag om man bara har någon cm betong ovanför skimmern? Inte har man väl armering i ett så tunt lager?
Du har ju inget tryck förutom möjligen lite marktryck, om du motfyller ända upp, så jag tror inte det är något problem.

23
Markpooler. / SV: Isolering PEM slangar
« skrivet: augusti 17, 2009, 17:30:52:52  »
Vatten leder bort värme 20 ggr bättre än luft. Se till att du får en isolering som inte binder fukt. Jag tror nog att har du ett dränerande material som lecakulor, singel eller annat som inte binder fukt och inte skadar slangen så tror jag du har största vinsten i förhållande till arbetsinsats och pengar där. Vinsten med att isolera diskuteras ständigt och kan nog ifrågasättas, men ska du värma med solen så känns det jäkligt bra att veta att man har gjort vad man kan för att minimera förlusterna.

24
Byggtrådar / SV: Lecapool äntligen färdig!
« skrivet: augusti 14, 2009, 15:48:35:35  »

25
Uppvärmning / SV: Till er med bara solfångare som uppvärmning??
« skrivet: augusti 08, 2009, 11:07:06:06  »
Klart intressant att se. Fyll gärna på med mer data när du har kört ett tag.

26
Byggtrådar / SV: Poolbygge i leca, lite frågor och lite bilder
« skrivet: augusti 08, 2009, 09:47:36:36  »
Nu börjar det komma upp lite gräs (och annat, kanske mest annat...). Poolområdet börjar i alla fall bli färdigt. En grind är svetsad och väntar på färg och montering. Durkgaller ska monteras i spalten mellan uterum och plattor, en mur med grind mellan huset och garaget ska upp, en ram till solpanelerna ska byggas, o.s.v... Det kanske inte är så färdigt i alla fall.


27
Byggtrådar / SV: Pyttetomt, men vill ha pool
« skrivet: augusti 06, 2009, 22:40:12:12  »
Jag har byggt litet men ändå satsat på att gräva, gjuta och mura. Jag ångrar definitivt inget i dag men det är nästan lika mycket jobb och pengar att bygga 5x3 som 8x4. Jag har drygt 5m gånger ca 3,5 med två brutna hörn för att få lite mer plats runt poolen. Det ska ju bli en helhet för både sola, bada och kanske lite fest med allt som hör till.

En grund del och en djupare del i en så liten pool tror jag gör mer skada än nytta. Ett barn som inte kan simma alls behöver full tillsyn oavsett om det är en halv eller en och en halv meter djupt. Då kan man lika gärna bada dom med flythjälpmedel. När dom har uppnått simduglig ålder lär dom sig snabbt att simma och tycker mest att grunddelen är i vägen.

Kolla om du inte kan få in en trappa i stället. Den har både barn och vuxna mer glädje av och den behöver kanske inte ta så mycket av poolen "badyta". Tänk bara på att en platssvetsad liner höjer priset rejält.

Jag är inne på andra sommaren nu och börjar få klart med lite gräs, staket och annat. Trots en liten radhustomt tycker jag vi har fått till ett bygge som är mycket uppskattat och användbart trots att det inte tar över hela baksidan. Det finns fortfarande lite plats för ett kubbspel eller lite fotboll med barnen nedanför staketet/slänten.



Kan du få hyfsade priser på grävning och material och göra mycket själv så är mitt råd att planera noga och att gräva ner en pool i någon form.




28
Teknik / SV: Backspola ut sanden
« skrivet: juli 28, 2009, 07:51:09:09  »
Hmmm, det kanske kan vara värt ett försök. Jag brukar vara väldigt snabb med att starta upp pumpen efter ventilomställning. Jag ser ju sanden i synglaset så det borde märkas direkt om det gör någon nytta. Tack för tipsen.

29
Teknik / SV: Backspola ut sanden
« skrivet: juli 27, 2009, 21:50:04:04  »
Sanden levererades ihop med filtret som ett "paket" så det är kanske läge att kontakta leverantören då...

30
Teknik / Backspola ut sanden
« skrivet: juli 27, 2009, 20:24:17:17  »
Är det meningen att det ska följa med en del sand ut vid backspolning? I dag märkte jag att min tunna plaststrumpa som jag rullar ut vid backspolning hade spruckit. Anledningen var ett veck och vid vecket låg ca 1dm3 sand från filtret. Detta efter ca 7-8 backspolningar. Det har blivit några täta backspolningar eftersom jag flockade för ett par veckor sedan.

Sidor: 1 2 [3] 4 ... 19
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag