CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Holmertz

Sidor: [1]
1
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Pooldäck!
« skrivet: april 27, 2007, 23:51:47:47  »
En fråga till de erfarna. har runt min pool lagt ett pooldäck ca 100 kvm, + skärmar. Allt furu och tryckimpregnerat och allt uppsatt/skruvat under vintern/våren 2007, frågan gäller NÄR ska det oljas? Vissa säger vänta några år, vissa säger olja nu??? Vad göra?.
Holmertz

2
Markpooler. / Montörsmisstag
« skrivet: april 25, 2007, 21:04:28:28  »
Hej alla! Jag investerade förra året i en pool från svenska poolfabriken, hyrde in en montör och fick allt monterat i slutet augusti. Allt då frid och fröjd. Vinterställde allt inklusive mina solpaneler med lossning av o-ringar, isärtagande osv, då det nu med fint väder skulle värmas upp (tänkte jag) så startade jag upp det hela. Döm om min förvåning då alla mina 4 solpaneler spricker och det blir ett mindre Niagarafall från taket. Ringer såklart poolfabriken som ber mig skicka bilder vilket jag gör, de hävdar att detta är frysskador vilket det troligtvis är (har ingen anledning att misstro de). Jag tror mer på monteringsfel. De 3 meter långa panelerna bör ju läggas så att dränering kan ske utan att man ska behöva lyfta panelerna och "skaka" ut vattnet varje höst eller? Det montören gjort är att han lagt plankor upptill, mitten och nertill med följande "svikt" av panelerna mellan plankorna! Nu försöker jag få ersättning av montören men han svarar ej på telefon längre, har gnällt på poolfabriken som ändå rekomenderade denna montör att hjälpa mig men de tycker att det är montören som jag ska föra diskussioner med vilket är tröstlöst. Har idag (070425) läst igenom monteringsanvisningen för maskinrummets saker och finner att montören ej följt instruktionerna. Jag har tex ingen flödesvakt (bortrationaliserad?), vidare står det att vattnet efter flödesvakten ska gå lodrätt NER i elvärmaren, i mitt fall går det UPP! Ytterligare fel är att han ej gjort vattenlås efter elvärmaren.

Kan någon hjälpa mig och säga om detta är fel, ge mig råd hur jag ska gå vidare?   

3
Vatten och kemi / Grådisigt vatten!
« skrivet: september 24, 2006, 00:45:46:46  »
Hej alla poolexperter! En undran från en novis: Vattnet i min pool är lite grumligt, man ser det ffa då man dyker ner, tittar under vattnte samt på kvällen då lamporna är tända.  I ljusskenet ser det grådaskigt ut. Ph och klorhalt är perfekt. Vad göra? vad är fel?
mvh
Jonas

4
Teknik / Pumprum/maskinrum!
« skrivet: juli 31, 2006, 21:00:35:35  »
Hej alla! Ska i dagarna börja med mitt poolbygge, en pool 4x8x1,5 m med halvrund trappa, solfångare från svenska poolfabriken, ska bli så kul så! En undran till de erfarna: Maskinrum finns såklart att köpa "färdigt" men det går väl lika bra att göra ett maskinrum med tex lecasten och någon impregnerad platta i botten eller? Ett rostfritt pumprum kostar ändock 12.000 riksdaler, är ju underhållsfritt men.... Finns det några tips från er vad gäller maskinrummet? Bygga i vad? Hade tänkt att ha det under pooldäck med lucka, är det bra?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag