CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Tommen

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Läckande bottenventil, hur lättast fixa?
« skrivet: maj 27, 2019, 20:51:46:46  »
Hej!

Jag är i och med ett husköp en nybliven, helt oerfaren poolägare. Gamla systemet var slitet/trasigt så jag har köpt nytt sandfilter och pump som jag precis installerat. I bruksanvisningen stod det ingenting om gängtejp så detta använde jag inte utan fick lära mig vikten av denna tejp den hårda vägen i form av multipla läckage  ::)

Köpte gängtejp samt vulk(?)tejp och har nu relativt enkelt fixat samtliga läckor utom en, den vid bottenventilen. Där läcker det trots mina tejpningar sakta runt hela ventilen, uppskattningsvis ca 5-10 droppar per sekund vilket blir ca 1-2 l per timme eller 24-48 liter per dygn. Känns som för mycket för att låta vara. Men har jag något annat val än att tömma hela jäkla sandfiltret och montera om bottenventilen helt och hållet? Kan jag ens göra det utan att skada dysorna? I manualen står det t.ex. att man vid sandbyte inte ska byta ut sista 5-10 cm av sanden för att inte skada dysorna.

Någon gammal poolräv som har tips på hur jag enklast tätar/lagar en läckande bottenventil?

Tack på förhand!
Tomas

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag