VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Anna-Lena

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Många frågor för nybygge
« skrivet: februari 02, 2011, 10:51:41:41  »
Nu har jag läst runt i 2 dygn och det börjar snurra i skallen. Har fått många bra idéer och tips. Men - jag saknar också många svar. Mina önskemål kanske är orealistiska att lösa? <help>

Fakta: Enplansvilla i norra Halland, byggd på lerjord (ej pålad), med en frånluftsvärmepump för vattenburen värme.

Bakgrund: jag vill bygga en stor uteplats med pool, indelat i 2 sektioner (altan + pool) längs med huset (= husets längd). Pool 3*6 m, i sydväst-läge. Det ska vara inglasat och med möjlighet att bada året om. (Har kollat med Willab.) Tänkte mig brädfodring till midjehöjd och skjutbara glaspartier ovanför. Helst skulle jag vilja ha ett skjutbart tak också, så man kan ha helt öppet på sommaren och njuta av solen och vinden. :)

Vi ska ha en helhetsentreprenad (eftersom ingen av oss är kunnig, händig eller har tid att göra själva). Vi har pratat med en leverantör, men jag känner mig lite tveksam till hans påståenden. Stämmer de? Han säljer Pahléns produkter.

Vi tänkte oss stomme av isolerblock med liner och trätrall till soldäcket.
Lampor, men hur många?
Bräddavlopp och inloppsmunstycken i rostfritt syrafast stål och brons.
Elvärmare 1,5KW
Värmepump Maxitemp
Jet swim, lilla pumpen. Räcker nog för motionssimning, men för lek?
Sandfilter
Pooltrappa

Poolöverdrag, tål 60 kg tyngd. Jag vill ha en halv-/helautomatisk upprullning. Säljaren säger att det ställer bara till problem och kommer inte att fungera på vintern då det kommer att frysa. Han anser det är bättre med manuell täckning. :-\

Pooltak, rekommenderar han skjutbart kupolformat tak. Detta för att inte skymma utsikten från sovrumsfönstret och enligt honom kan man bada hela året om. När jag har läst runt här inne verkar det dock bara förlänga säsongen, maj-okt. Men jag vill bada även under vintern.

Jag vill som sagt ha inglasat, vilket han tror vi kommer tycka blir för dyrt att värma och otympligt med avfuktare som måste stå på hela tiden. Detta för att fukten då kommer att krypa på husväggen.

Jag skulle vilja ha solpaneler och komplettera med den vanliga värmepumpen på vintern. Försäljaren säger att det blir vansinniga värmekostnader. Han föreslår att vi drar jordvärme och byter värmesystem för hela huset. Är det verkligen ekonomiskt försvarbart?

Stort tack för er som orkat läsa allt!

Jag skulle vara väldigt tacksam om ni kunde ge era synpunkter och erfarenheter. Allt mottages tacksamt!

2
Övriga frågor! / Tips på bra bloggar om poolbygge
« skrivet: februari 01, 2011, 15:37:38:38  »
Hej!

Har nu tagit steget och bestämt oss för en pool. Men så många frågor och mycket att tänka på !!

Det finns ju bloggar om allt möjligt, men jag har inte hittat någon som beskriver sitt poolbygge. Har ni tips på några bra sidor så vore jag verkligen tacksam.

Hoppas att det inte räknas som reklam. Det är privatpersoners bloggar jag är intresserad av. 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag