Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Rickard

Sidor: [1] 2 ... 491
1
Markpooler. / SV: Rolltop pooltäckning
« skrivet: Igår kl. 07:09:37 »
Vi har ju ett sånt, och det fungerar väl skapligt, men plasten är ju perforerad med ca 10 mm stora hål mitt mellan stängerna så vattnet skall kunna rinna ned i poolen, det gör tyvär också att frön och pollen hamnar i poolen också.
Jag brukar försöka spola av det åt sidan med en vattenslang med bra tryck, så man kan får bort hälften.  <dontkn>
Regnar det innan man spolat manuellt så rinner allt ned i poolen.
Vi fick 5-7 cm blötsnö på vårt första året, det klarade täckningen stänger precis av, men det var mitt i natten, och i grevens tid vi skottade av snön!

2
Uppvärmning / SV: Gullberg&Jansson splitmodeller?
« skrivet: Igår kl. 07:03:22 »
Hur värms huset nu?
När vi skaffade pool för många år sedan så tittade jag först på en billig luft/vattenvärmepump som jag tänkte skulle få värme poolen på sommaren, och huset via 2-3 fläktradiatorer på vintern (så länge den orkade med) - men efter en viss tids efterforskningar så kunde jag konstatera att det skulle bli mer lönsamt att konvertera huset från direktverkande el till jordvärmepump och värmeväxlare för poolen, mitt projekt kostade då, år 2002, ca 70 000 kr och om jag hade lånat till investeringen hade det varit lönsamt från första månaden ändå.
Om du inte redan värmer ditt hus med värmepump kanske även du skulle räkna på det?

3
Markpooler. / SV: Utvärdering elförbrukning
« skrivet: september 14, 2021, 05:53:56:56  »
Menar du fördel att starta sen o stänga tidigt ? om nu kallt vatten är bra o ger mindre problem , startar du tidigt o stänger sent har man ju varmt vatten längre .


OM man startar tidigt så har vattentempen inte gått över +10 grader så det räcker att man börjar klorera vid uppstart. Det kan ju vara lite krångligt att klorera innan man startat cirkulationen.
Samma sak på hösten, väntar man länge så sjunker tempen rätt snart under +10 grader när man stängt av, och man slipper krångla med klorering utan cirkulationen igång.
Här håller jag helt med Roger.

4
Ovanmarkspooler / SV: Stora problem med vattnet
« skrivet: september 12, 2021, 07:42:56:56  »
Har inte läst alla inlägg, men som det verkar är vattenproblemet som diskuteras svårlöst.
Det kan säkert bero på en enda sak, men mer troligt är det väl en kombination av saker som gör det extra svårt att komma tillrätta med vattnet.
När det gäller bråk i forum så brukar det sällan betyda att forumet dör ut, ofta blir det ännu mer aktivitet, men det är ju inte särskilt trevligt om medlemmar uttalar sig nedlåtande om andra. Det tycker jag att alla inblandade kan ta till sig.
Sen är det så att vissa medlemmar har en tendens att läsa väl mycket mellan raderna, sånt som vare sig står, eller är menat som nedlåtande eller raljerande kan alltså uppfattas som så.
I detta fall ser jag tre (eller fler) kunniga deltagare i diskussionen, som har delvis olika uppfattningar i frågan - det i sig är inget problem som jag ser det.
Vattenproverna som kommer inom kort lär ge svar på några av frågorna i alla fall - så det kan vi alla se fram emot tycker jag.
Jag bannlyser ingen för deras uppfattningar, utan ser jag nåt som jag tycker går övergränsen så editerar jag hellre.
Finns det särskilda avsnitt eller uttryck som någon hänger upp sig på, klicka gärna på "Anmäl till moderator" här nere till höger, och bifoga gärna ett citat på det ni tycker är störande/otrevligt så tar jag ställning till det.

Min erfarenhet av dåligt vatten är att 2-3 dagar med klorhalt på mellan 5-10 ppm löser allt, som jag har varit med om. Att borsta väggarna kan säkert också vara viktigt om det gått alldeles för långt - men i de fall som är riktigt svåra så är ju utbyte v vattnet som regel ett vinnande koncept.
Det här med CYA har det inte skrivits så mycket om innan Roger blev aktiv i forumet, och hur mycket av problemen som hänger på just det kan jag inte uttala mig om, men det verkar ju vara av rätt stor vikt - själv har vi haft fräscht vatten i ca 2-3 säsonger efter utbyte av vatten, sedan har det blivit allt svårare att få det riktigt klart och fint - troligen - men inte säkert, p.g.a. allt högre CYA.

5
Vatten och kemi / SV: Partiklar i vattnet
« skrivet: augusti 30, 2021, 14:54:41:41  »
Chockklorera och dammsug botten, backspola och håll koll så att klorhalten aldrig går under 5 innan poolen är klar (5-10 ppm bör det vara)
Ph mellan 7 och 8 också.
Med adekvat klorhalt så brukar det ta ca 3 dagar innan vattnet är klart.
Som roger skriver så måste du ha koll på klorhalten genom att mäta minst 1 gång/dygn, gärna mer då även jag tror att du har stora mängder "levande organismer" i vattnet, som kommer att käka upp ditt klor väldigt snabbt.

6
Markpooler. / SV: Plåtpool, tillräckligt stark konstruktion?
« skrivet: augusti 29, 2021, 05:59:07:07  »
Det där ser ju ut som en väldigt stabil konstruktion, när du återfyller kommer ju de massorna att låsa fast stagen, och det borde bli väldigt stabilt.
Det enda som kan ta död på den där typen av konstruktion (liknande den vi har) är väl korrosion, rost - men den verkar ju vara galvaniserad, så inte heller det borde vara något stort problem.
Fabrikat?

Vad beror det på att de olika sektionerna har olika färg?

7
Markpooler. / SV: Hjälp med "skev" pool
« skrivet: augusti 29, 2021, 05:56:09:09  »
Så länge du har poolsargen rak så tror jag inte att det där märks så mycket.
Jag skulle nog försöka "lägga mellan nåt" på de sista varven så att den blir så rak som möjligt längst upp.

8
Uppvärmning / SV: Värmepumpen värmer inte
« skrivet: augusti 28, 2021, 08:24:45:45  »
Det första du kan göra är väl att kolla så att börvärdet fortfarande står på 28 grader, så att det inte ändrats av någon.

9
Vatten och kemi / SV: Gul rand ovanför vattenlinjen
« skrivet: augusti 27, 2021, 20:50:58:58  »
Kanske keramisk behandling på nya liners?
Har sett tester där de kan köra på med nästan vilka kemikalier som helst (på bilar/gummi/plast-lister) utan att något händer.  <dontkn>

10
Uppvärmning / SV: Värma med golvvärme?
« skrivet: augusti 25, 2021, 16:53:49:49  »
Tror inte det är samma känsla i en pool, som i ett vanligt hus, men det beror nog lite på hur pass varmt man har i vattnet också.
I poolen kommer du att frysa om hela kroppen om det är för kallt, det gör man ju inte i ett hus, även om man är obehagligt kall om fötterna.

Sidor: [1] 2 ... 491
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd