CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Emelie.Borglund

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Thermopool/Tjällden
« skrivet: juli 13, 2020, 20:33:11:11  »
Hej,

Vi ska anlägga pool och har tittat på thermopool samt alternativet från Tjällden. Min första tanke var att leja bort allt arbete men jag har inte hittat några montörer av Thermopool i Östergötland, har ni några tips på firmor man kan höra med?

Efter kontakt med Poolstore har jag även funderat på att göra monteringen på egen hand. Enligt personen som jag har varit i kontakt med där ska det var enkelt att bygga deras pool på egen hand såvida man tog hjälp av en betongare för fyllnad av stommarna och plattan. Jag har också läst igenom instruktionerna från Tjällden och den verkar vara relativt smidig att få ihop poolen. Har läst flera byggtrådar om Tjällden men det framgår inte om dem som byggt dessa har erfarenhet eller är noviser. Har ni några erfarenheter från att bygga dessa, klarar man av det på egenhand eller behöver man ha större erfarenhet av dessa byggnationer?

Hej!
Vi har precis byggt klart vår Tjällden pool. Började bygga plattan i påsk och har hållt på varje helg förutom 2 sedan dess. Vi hade i princip inga byggerfarenheter men är civilingenjörer i bygg. Vi har varit två personer och tagit in hjälp vid vissa moment, alltså vänner. Det har varit väldigt tidskrävande och energikrävande. Jag är glad att jag gjort det men kommer inte göra om det. Nästa gång blir det nog plåtpool. Om man är beredd på att det kommer ta väldigt lång tid och vara krävande så ja, det är klart det går. Allt går.

2
Markpooler. / SV: Uteklinker runt thermopool
« skrivet: juni 26, 2020, 13:19:31:31  »
Tjälldén standard är väl snapinlist ovanpå poolkanten. Jag kunde/ville inte göra så för jag skulle ha stensarg med överhäng runt om. Ville inte ha nån distans eller glipa att behöva gjuta igen.  Valde därför väggmonterat. Jag gjöt väggen och monterade därefter plåtarna. Sen skruvade jag listen med plåtskruv. Har en byggtråd på poolforum med bilder.
https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=14092.0
  Har detaljbilder oxå men får av ngn anledning ett felmedddelande när jag försöker bifoga något i denna post.

Hej!
Efter att ha läst om Tjälldén beskrivningen några gånger tro jag att jag fattar vad jag ska göra. Vi är mer inne på att gjuta upp till snapin listen, har köpt betongsäckar till det.

Men däremot har du typ svarat på en annan fråga jag har. Enligt tjällden ska man ha minst 50 mm rostfri skruv för betong med plugg för att skruva fast plåten mot betongen och sen självborrande plötsligt för att skruva fast snap-in listen mot plåten. Jag har varit på Bauhaus två gånger och känt mig självsäker men när jag väl står där bland miljoner olika skruvar hat jag tänkt, nej jag måste fråga om det här först.

På bilden ser det ut som att du har den andra skruven. Men vilken skruv har du använt för att skruva dit plåten? Har du använt samma?

3
Markpooler. / Uteklinker runt thermopool
« skrivet: juni 21, 2020, 13:30:53:53  »
Hej!
Vi ska sätta uteklinker, 2 cm tjock runt poolen. Det är lite irriterande att montering av snap-in list är beskrivet för om man ska ha trädäck i monteringhandboken från Tjälldén.

Ska man först sätta plåtlisten och snap-in listen, sätta en planka runtomkring typ som gjutform, därefter gjuta upp till samma nivå som snapinlisten och därefter sen montera uteklinker på det?   <hmm>

Ni som har satt sten, stensarg eller uteklinker. Hur har ni gjort?

Tack för svar  <help>

4
Markpooler. / SV: Montering snapin-list Tjällden
« skrivet: juni 21, 2020, 13:15:16:16  »
Hej!
Nu är det ett tag sen du startade tråden men testar att skriva.
Vi ska lägga uteklinker runt poolen och är osäker på hur man gör då med snapinlist. Hur gick det för dig?
Ska man montera vinkellisten och snapinlisten innan man gjuter med betong för att göra kanten rak? Om man inte ska ha sten som hänger ut kan man då ha snapinlisten i ovankant och inte väggmonterad tror du?

Tack för svar

5
Markpooler. / Val av pump till pumpbrunn, kostnad elektriker m.m
« skrivet: maj 23, 2020, 13:32:20:20  »
Hej!
Vi bygger en Tjällden 4x8 pool. Vi är klara med all gjutning och har återfyllt 2/3. Det är spackling och installationer som ligger i planeringen härnäst, installationsbiten tycker jag är skitsvår.
Jag håller på att titta på vilken pumpbrunn jag ska köpa. Vad tycker ni om dessa alternativ?
https://www.vvsobygg.se/grundvattenpump-unilift-kp-kp250-a-1-grundfos-grundvattenpumpar.html

https://www.vvsobygg.se/grundvattenpump-grundfos.html

Fråga 2- Vad betalade ni för att få dit elektriker till ert poolbygge?

Vem installerar pumpen? Jag själv, elektriker eller rörmokare?

Tack för hjälp.

Mvh
Emelie Borglund




Förstår någon vad som är skillnaden på dem?
Vad har ni för pump i er pumpbrunn?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag