Poolforum Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Lågbudgetpool i stort och seriöst utförande  (läst 3478 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Slarren

Lågbudgetpool i stort och seriöst utförande
« skrivet: januari 09, 2015, 14:21:50:50 »
Hej!

Alla vill ju ha en pool så billigt som möjligt. Men om man ändå vill ställa lite krav på den. Vad kan ni rekommendera?
Jag vill ha en hållbar pool som man kan ha 20st fyllon i utan att den raseras. Den ska vara nergrävd och 8x4m ca. Vore också bra om den är någorlunda isolerad. Vilken typ av pool ska man ha och från vilken leverantör är att föredra?


Med vänlig hälsning
Slarre

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad anflyg

SV: Lågbudgetpool i stort och seriöst utförande
« Svar #1 skrivet: januari 10, 2015, 15:32:01:01 »
Ja, ibland så kanske det är så att man ungefär får vad man betalar för, men http://www.jf-fritid.se/ verkar ju sälja mycket i a f och det är ju billigt där.

Google är väl ett tips annars!  O0

Utloggad TommyC

SV: Lågbudgetpool i stort och seriöst utförande
« Svar #2 skrivet: januari 11, 2015, 12:46:13:13 »
Thermopool är både stark och bra isolerad. Mura med lecasten blir också stadigt. En ovanmarkspool som sänks ner under ett trädäck kommer också att hålla för 20 fyllon om poolens ovankant är dold under trädäcket. Det finns många fina exempel på sådana byggen här på forumet.

http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7734.msg64656#msg64656

http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7416.msg59553#msg59553

http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=8433.msg66298#msg66298

och många fler......
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad Erica

SV: Lågbudgetpool i stort och seriöst utförande
« Svar #3 skrivet: januari 11, 2015, 17:15:02:02 »
Hmm, att det skall "hålla för 20 fyllon" är väl inget som står i några garantier på någon pool. Men i vilket avseende tänker du dig detta ? 20 personer som hoppar och plaskar (alla pooler klarar detta, fast den får inte vara för liten - 20 personer kräver ju visst utrymme) ? Eller att folk dricker och har party i poolen ? Finns det risk för krossglas i poolen så bör du undvika alla typer som har liner. Glas/flaskor blir vasst och även om liner är seg och stark om den är av god kvalitet så klarar den just skärande/stickande våld ganska dåligt. Vi diskuterade i en annan tråd hur det gick med linern om folk badade med högklackat vid fester och då hänger det nog mest på hur stabilt det är bakom linern, vad det gäller risken att punktera den (mjukt bakom = störst risk, hårt bakom = mindre risk, mellanhårt, typ betong + tunn matta, troligtvis minst risk). Troligtvis gäller detsamma för ev. trasiga glas eller flaskor. Håll er annars till plastglas - de lär inte skära sönder poolen ! Är det kanten du oroar dig för - t.ex. att 20 rejäla män samtidigt lutar sig bakåt mot långsidan, ja då lär ju rampooler vara mera utsatta, och uppblåsbara ovanmarkare ännu mer (jag har sett den senare typen kollapsa bara av att en person lutat sig för tungt mot kanten).

Thermopooler och murade pooler låter som ett bra alternativ i ert fall. En helgjuten betongpool är ännu säkrare, tål nästan vad som helst om den är välgjord, men då hamnar du högre i kostnadsläge, om du inte är så händig att du klarar av hela processen själv. Glasfiber kan naturligtvis vara ett alternativ. Det har varit mycket diskussion om dessa pooler här på forumet. En del tycker det är en toppenbra lösning, andra ser problem med risk för blåsbildning m.m. Det är ju definitivt en snabbinstallerad lösning där rätt förutsättningar finns, hur det sedan är med riskerna vet jag inte, vi har aldrig haft en sådan själva. En bekant till oss när vi bodde i USA hade en och var mycket nöjd med den, men nu är klimatet annorlunda här i Sverige så jämförelsen är inte helt relevant.

Utloggad nyburjare

SV: Lågbudgetpool i stort och seriöst utförande
« Svar #4 skrivet: januari 12, 2015, 09:50:04:04 »
Ja bada med högklackat känns ju som en avgörande sak när man väljer pool <love>

Utloggad Slarren

SV: Lågbudgetpool i stort och seriöst utförande
« Svar #5 skrivet: januari 12, 2015, 15:05:57:57 »
Fan va grymma svar. Ni är bäst! Tack!
Jag tror det lutar åt Thermopool då. Det är rejält kralliga fyllebultar vi snackar om här så att gräva ner en ovanmark tror jag inte skulle hålla länge. Klackar är det dock inget tal om, hehe. Det är alltså mest svallvågor och ifrånskjut från väggarna jag är orolig för.

Om men pratar tillverkare och leverantörer då, finns det någon som är erkänt mest prisvärd eller bäst? Vad kan ni rekommendera?

Kan man göra lite custom-former med thermoblock också? Om men t.ex vill ha trappa och sitt-avdelning i poolen. Läste om någon som byggd upp med leca. Blir det mycket dyrare att lägga liner då? För då måste man ha en specialsydd antar jag?
« Senast ändrad: januari 12, 2015, 15:11:36:36 av Slarren »

Utloggad Erica

SV: Lågbudgetpool i stort och seriöst utförande
« Svar #6 skrivet: januari 12, 2015, 23:07:50:50 »
Ja bada med högklackat känns ju som en avgörande sak när man väljer pool <love>

Kanske inte, men det är väldigt skönt att ha en pool där man slipper oroa sig för olika saker som kan skada den. Det gäller inte bara klackar utan lika mycket leksaker som barnen kan ha i, husdjur (med klor) som kan hamna i vattnet och klösa rejält i försök att ta sig upp, andra vassa saker som kan hamna i poolen o.s.v. Är det t.ex. vid någon fest vill man ju inte tillbringa kvällen med att kolla att gästerna inte gör si eller så för då.... Är det fest och livat så händer ju ofta saker som inte händer till vardags. Vår pool (inomhus) har fått tåla en del. Den skulle säkert tåla elefanter också, fast vattnet skulle kanske svämma över då... och husets trappa skulle nog ryka före poolen. Jag vet f.ö. minst två fall där älgar hamnat i utomhuspooler ... deras klövar är nog minst lika stygga mot poolen som de vassaste klackar.

Men man får ju skilja på liner och liner... på små superbudgetpooler är väl linern kanske 0.2-0.3 mm eller så, sedan finns allt upp till plats-svetsad, armerad proffsliner som kan vara 1.5 mm tjock. Givetvis blir det en väldig skillnad vad det gäller risken för punkteringar och andra skador. Med kraftig liner är nog punkteringsrisken mycket liten.

Citera
Det är alltså mest svallvågor och ifrånskjut från väggarna jag är orolig för.

Frånskjuten är nog den största risken i så fall. Svallvågor skall ju inte knäcka något, det gäller bara att inte ha något som inte tål vatten för nära. Men jag kan nog tänka mig att en stabil kille som gör frånskjut mot väggen kan knäcka eller i vart fall deformera t.ex. en rampool. Men med termopool eller lecamurat finns det knappast några sådana risker, om du nu inte har bjudit in Hulken på fest. När vi byggde vårt poolrum fick vi riva en liten mellanvägg som var murad med Lecablock och det var otroligt vad starkt det var. Vi fick slita mycket mer än vi kunnat ana för att klara den biten.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd