Poolforum Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - anflyg

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / Byggtråd Folkpool Garden
« skrivet: april 20, 2015, 12:15:00:00  »
Hejsan,
Jag har ju läst en hel del här under hösten-vintern-våren som inspiration till vårt poolbygge. Jag tänkte nu återgälda det med några bilder från vårt bygge.

https://drive.google.com/folderview?id=0Byd-fqafPjCTMldXZ2ZSXzFVNnM&usp=sharing

2
Markpooler. / Vattenfyllning och liner
« skrivet: april 18, 2015, 19:33:24:24  »
Hej,
Jag håller på och fyller poolen. Det känns som att det spänner rätt bra i linern. Det är en Folkpool. Har fyllt i ett par dm. Bifogar en bild. Antar att linern sträcker sig och att det inte drar ner listen?

Mvh
Anders

3
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Bygga en soluppvärmd utedusch
« skrivet: december 02, 2014, 15:30:44:44  »
Hejsan,
Jag klurar på att bygga en egen utedusch för att få ett utseende precis som jag vill. Helst så skulle jag ju vilja få den uppvärmd. Tror ni att man kan använda en så här http://biltema.se/sv/Fritid/Friluftsliv-och-camping/Kok-och-vatten/Vattendunk-88419/ som man kopplar på en gardena koppling till slangen och en koppling till duschmunstycket? Klarar det att stå med "tryck" hela tiden som en vanlig utedusch? Någon som har andra idéer?

MVH
Anders

4
Ovanmarkspooler / Flytspackel på cellplast
« skrivet: november 24, 2014, 10:10:56:56  »
Hejsan,
Jag har en fråga om botten på pool. Jag bygger en Gardenpool från Folkpool. Av diverse anledningar så ser det idag ut som:

1. 20 cm Makadam
2. Stenmjöl för avjämning
3. 5 cm cellplats XPS 300 (innnför trästommen där Foolpool egentligen vill ha ytterligare 6 cm stenmjöl)
4. Kommer att lägga en matta i vår innan Linern monteras.

Det jag funderar på är om jag mellan 3 och 4 skulle lägga ett armeringsnät och 1 cm flytspackel för att förhindra avtryck i cellplasten? Tror ni att det är en OK lösning? Är min oro obefogad? Vi har valt en mosaik liner, så något märke borde inte synas så mycket.

MVH
Anders

5
Teknik / Automatisk påfyllning av vatten
« skrivet: november 09, 2014, 17:13:22:22  »
Jag funderar på om man kunde sätta en givare (https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=35-888-52&toc=0&q=flott%C3%B6r) i skimmern direkt? Sedan ansluta en ventil (https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=10-740-37&toc=19965) direkt på tillflödet från pumpen för att slippa ta upp ett extra hål i poolen.

 

6
Markpooler. / Felborrad Gardenpool
« skrivet: november 07, 2014, 15:50:36:36  »
Hejsan,
Jag håller på och monterar en Gardenpool från Folkpool. Stommen är uppe, förutom ett förband där hålen i träregeln är borrade 65 mm från kant instället för 55 mm. Det innebär att hålen i regeln och vinkeljärnet inte stämmer. Jag kan inte skruva ihop det förbandet. Folkpool får jag inte kontakt med (en historia i sig).

Jag ser två alternativ.
1. Borra nya hål i regeln där hålen i järnet är. Det får till följd att ett nytt och ett gammalt hål i princip bildar ett större hål och det blir inte tajt, men det kläms kanske ihop av förbandet ändå?

2. Alternativ två borra nya hål även i vinkeljärnet vid sidan, men då är ju frågan om det börjar rosta.

Några synpunkter?

MVH
Anders

7
Markpooler. / Folkpool Garden - baddjup
« skrivet: oktober 20, 2014, 19:17:09:09  »
Vi har ju beställt en Gardenpool. Jag fick hem beskrivningen idag och har läst i den.

Stommens höjd är ju 135 cm. Sedan kan skimmer monteras 5,5 cm från överkant, sedan tror jag att man kan fylla skimmern till 75%, d v s ca 5 cm från skimmerns överkant. Det här är väl ungefär som förväntat, d v s att man tappar 10,5 cm i höjd och får ett badjup på knappt 125 cm. Men sedan säger beskrivningen att man skall fylla med stenmjöl 60 mm på insidan av stommen, d v s man minskar vägghöjden till 129 cm, och då har man minskat baddjupet till 119 cm vilket känns sämre.

Jag har redan fixat botten som är paddad och klar. Kan jag bara lägga mattan på där för att inte tappa djup? Räckern linern då? Sträcker den sig?

8
Ovanmarkspooler / Inför poolbygge .. söker råd för att hamna rätt.
« skrivet: augusti 20, 2014, 23:51:53:53  »
Hej,
Efter många års funderande har vi nog beslutat oss för att bygga pool. Vi har dock vissa begränsningar som vi får leva med, men jag tänkte skriva ner lite tankar och frågor och se om jag får någon feedback.  :)

- Vi dränerade och grävde sönder tomten för ett antal år sedan och allt är nu iordning igen och växterna har växt upp. Vi vill därför inte ta in en grävare och förstöra igen, utan kommer att bygga en ovanmarkspool. Vi har en sluttande tomt, så höjdskillnaden på en rund 5 m pool är ca 45 cm från ena sidan till den andra. Därav kommer första frågan om djupet på poolen. Helt klart är att en 120cm pool hade passat bäst i trädgården. 150 cm blir förmodligen på tok för högt, men kanske en 135 cm pool kan fungera? Jag kommer att gräva ur för makadam och för att avjämna höjd skillnaden för hand, så att gräva ner poolen djupare känns just nu jobbigt. Ni som har haft pool ett tag, kommer vi att vara nöjda med 120 cm, eller kommer vi att ångra att vi inte tog 135 cm?

- Angående pool alternativ så har vi funderat på antingen en plåtpool från Nettopool eller en familypool från Folkpool. Min känsla är att Folkpool tar rätt bra betalt om man jämför. Nettopool tar ca 35' för en rund 5m med 135 cm djup och Folkpool 60' för motsvarande medan den tar 40' för en 120 cm djup. Folkpools prisskillnad för 15 cms djup känns stor. Anledningen till Nettopool är att de ger 35 års garanti på plåten. Nyttan av det är väl tveksam, men det signalerar kvalitet till mig att de vågar. Foolkpool ger 10 års garanti, men trä har man ju en ganska bra känsla för hur det håller. Står den ovan jord så ser man ju och kan behandla träet. Synpunkter?

- Hur stor skillnad gör det att isolera sidorna på poolen? Vi skulle vilja ha ca 2/3 av poolen utan trädäck runt och resten "naket".

- Angående uppvärmning så vill vi hålla 30 grader från någon gång i maj till någon gång i september. Vi funderar på luft/vatten pump eller att koppla in på fjärrvärmen (12 öre/ kWh under denna period). Fjärrvärme alternativet kostar väl ca 20' har jag förstått. Synpunkter?

Ser fram emot hjälp!  O0

MVH
Anders

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd