CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - scareman

Sidor: [1]
1
Teknik / SV: Elecro Evolution 2, 6kw - använda inbyggd RCD?
« skrivet: juni 15, 2023, 10:49:11:11  »
Överhettningsskydd.
Om det inte ansluts så kan värmestavarna brinna upp om den är tom på vatten, eller om det blir för mycket beläggningar.
Kan nog vara bra att ansluta, men utifrån schemat så fattar jag inte hur den förreglar det hela, det logiska vore om RCD satt i serie med förreglingskedjan som innehåller termostat och flödesvakt och gjorde att kontaktorn inte kan dra.
Kanske finns det ett kretskort som styr det där rent mjukvarumässigt som man inte kan se i bilderna?

Tack Rickard!

Jag ställde frågan i ett annat forum och det tog väldig fart. Många tycker att det är en märklig anslutning av säkerhetskretsen som de inte sett tidigare. Vi har kommit fram till att instruktionerna säger att man ska ta fas till RCD-signal före jordfelsbrytaren i centralen, vilket vissa tycker känns osäkert. Ett alternativ till detta som presenterats var att koppla nollan från RCDsignal till jordskenan i centralen. Så när felkretsen sluts så löser jordfelsbrytaren, vilket borde ge samma skydd. Men nu har jag i alla fall bättre kunskap om vad det handlar om och ska ta något slags beslut i frågan. Tack för ditt bra svar!

2
Teknik / Elecro Evolution 2, 6kw - använda inbyggd RCD?
« skrivet: juni 14, 2023, 00:51:48:48  »
Hej,

Jag håller på sätta ihop ett nytt pumphus till badtunnan/poolen. Har en egen elcentral för all teknik i pumphuset där allt skyddas av jordfelsbrytare (cirkpump, trefas elvärmare, frostvakt och något uttag).

Bredvid plintarna för strömförsörjning i värmaren (L1, L2, L3, N, E) sitter två plintar märkta med ”RCD signal”. Jag gissar att det har att göra med ”safety circuit breaker” som det står massa varningar om. Satte en 10A-säkring i centralen för att använda till RCD signal men jag skulle vilja fatta bättre varför man gör detta. Min syster fick samma värmare installerad av elektriker för ett par år sen och han skippade att koppla något till RCD signal-plintarna, sa att det inte behövdes i Sverige typ.

Har någon bra koll på denna värmare och vet vad som är rätt sätt att göra? Bifogar några bilder från manualen.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag