VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - K-G

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Hjälp! Stödben skadade av tjälen
« skrivet: mars 23, 2009, 11:31:26:26  »
Hej Mats_61 eller någon annan,

Vi fick en obehaglig överraskning när vi inspekterade poolen i helgen.
Precis som i Mats fall, har stödbenen fått sej en knäck av tjälen.
Har grubblat, och deppat hela helgen. Vi som såg fram emot vår första riktiga poolsäsong. Vi har en storpool från JF. De säger att de aldrig hört talas om detta någon gång. Skall verkligen en Storpool inte klara av en norrländsk vinter? Vi har isolering under stödbenen, och tycker att vi byggt enligt konstens alla regler.
Hur gjorde du Mats, rev du hela poolen för att byta ben?
Vi har byggt in poolen i altandäcket, så då måste vi förmodligen riva hela altanen också. För man lär ju aldrig få upp poolen på exakt samma plats.
Översidan av plåten, är ju ganska rak, så  stagen kanske håller ändå? Vad tror ni? kan man bara förstärka på något vis? Detta vore ju det bästa.
Eller är det möjligt att montera bort, och dit, det diagonala stödbenet genom att bygga en specialnyckel för att komma åt muttern som sitter på insidan uppifrån, om ni förstår vad jag menar.

Kan någon hjälpa oss i den svåra stund med råd och tips?


Tacksam för svar/ Gunilla




2
Ovanmarkspooler / Ännu en nybörjare som skall bygga storpool
« skrivet: maj 09, 2008, 10:11:53:53  »
Hejsan,

Vi köpte en storpool 9,1x4,5 från JoF i fjol under höstrean.
Den har nu legat och ”trånat” i källaren, bredvid Luftvärmepumpen SPF138 från Svenska poolfabriken (också köpt på vinterrea)
Vi (läs kalle) har sedan i fjol somras, handgrävt ut gropen för poolen. Vi trodde ju i vår enfald att det bara var att jämna till gräsmattan, och gräva ut lite ur slänten. Men ögat bedrar, det visade sej bli 2 meter i överkant.. 1 stor stubbe och, 2 stora stenar fick också spelas upp ur gropen, med ett gammalt handblockspel (heter det så?)
4 st träd har också fällts för att slippa så mycket skräp i poolen.
Ena hörnet visade sej bestå av ren lera nere vid bottennivån, och 30-40 cm upp. Dessutom går det en vattenåder där, så en rännil med vatten sipprar ut hela tiden, och tar leran med sej. Ju mer man gräver, ju mer rinner det ner. Och allt samlas i dräneringsdiket. Vi har nu provat att ställa hålblocksten på högkant i det leriga hörnet. Än så länge ser det bra ut. Men det är i alla fall ÄNTLIGEN klart med grävandet.
Under tiden har jag pluggat allt som finns här på poolforum, det har blivit som ett begär att läsa varje dag. Ett speciellt tack till Ronson för din fina beskrivning. Den gjorde bland annat att jag kunde köpa alla kopplingar direkt på nätet (Poolstore). Utom halva Ahlsell kopplingen som köptes hos lokala järnhandlaren. Innan hade jag inte ens hört ordet unionkoppling. Tack också alla ni andra, detta är verkligen ett superbt forum.
Pluggandet har visserligen blivit en dyr historia, för det gjorde, att vi insåg, att utan pooltrappan, The step, blir det ingen riktig pool. Skumgummilisten från Teges, bara måste man ju ha, efter att ha läst om problemen med sandvallen. Kalle fick ju dessutom gräva djupare då jag lärde mej att isolering är nog bäst, även om det råder delade meningar. Sedan får vi se om pengarna räcker till rymdfolie runt sidorna också. Närmast liner skall det ju vara en bottenmatta, det hade vi heller ingen aning om. Köpte en från Svenska poolfabriken, för att slippa problemet med vågor i mattan, vid solsken. Det verkar lite svårt att kombinera annars. Skugga vid läggning av bottenmatta, sol vid läggning av liner.
Klorpuckar är nog bra, men efter några år med plastpool har man liksom fått nog, dessutom är vår dotter väldigt blond, och hennes hår skiftar i grönt efter besök på badhuset, så därför investerades det i en LM3-24 från Directpoolsupplies.
Och värmepump, det hade vi ju inte tänkt oss från början, har haft solmattor till lilla poolen, och tyckt att det funkat bra, men nu har ju pengarna dragit iväg, och då vill man ju utnyttja poolen även vid mulet väder.
2st utanpåliggande 300w lampor har vi köpt. Vi valde utanpåliggande trots att det kanske är snyggare med inbyggda. Valet grundade sej på teorin att ju mindre hål man gör i plåten desto bättre.
Pooldekoren i botten står härnäst på tur, den är ju pricken över iet i poolen.
Och kanske en soldusch från JoF…..det är ju så mycket man vill ha!
Så här har vi tänkt oss underarbetet:
Markduk
Makadam 8-16 dräneringsslang i dike   10cm
Markduk
Isolering   Jackofoam 250   5cm
Stenmjöl 0-2 (fanns inte 0-4)   12-15cm
Botten matta         0,9cm

Hur tycker ni proffs att det låter?
Har vi gjort bort oss med lamporna? De var stooora, kanske blir i vägen i poolen?
Också var det, det här med inloppen. Blir det verkligen så dåligt drag med 1 inlopp och utlopp på samma sida, att det motiverar hål tagning med risk för rost, och längre slangar, som innebär värmeförlust.
Sedan undrar jag om man både måste limma, och tejpa, isoleringen, när den ligger under stenmjölet? Vi tänkte bara använda silvertejp. Räcker det?
Vi tar tacksamt emot alla tips och synpunkter.

Ha det bra

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag