VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - poolbadare

Sidor: [1] 2
1
Uppvärmning / Erfarenheter av Fairland Turbo Silence luftvärmepumpar?
« skrivet: april 10, 2022, 15:06:06:06  »
Hej

Vår Gullberg& Jansson vertikalvärmeväxlare gav upp i fjol efter 11 säsonger, värmeväxlaren började läcka. Har tittat på ny värmepump och vi har en återförsäljare som säljer Fairland. Återförsäjaren påstår att det är Mitsubishi kompressor i den, men hittar inget data om det, varken hos återförsäljaren eller tillverkaren.

Har någon erfarenheter av Fairland produkter, hittade bara gamla trådar i forumet

2
Byggtrådar / SV: Poolbygge 2012-2013
« skrivet: juli 23, 2013, 11:14:51:51  »
Tror inte ett tak skulle påverka hur ofta vi badar.
Vi badar mest när vi får gäster, och är vädret dåligt så kommer inte många badgäster.
När ungarna var yngre och vi badade mer frekvent hade det nog gjort skillnad.
Dessutom, hade vi haft plats för ett pooltak så hade vi haft ett pooltak...

Däremot håller jag med Kallsupen om lyxkänslan med pool när vädret är vackert och man faktiskt kan vistas ute och svalka av sig i vattnet då och då.

Vi ångrar inte en sekund att vi skaffade pooltak senaste höst. Vi har badat i princip alla dagar sedan mitten av maj, oberoende av väder o vind. Tempen legat mellan 29-31 grader.

3
Uppvärmning / SV: Dagstemp 2013
« skrivet: maj 22, 2013, 22:27:53:53  »
I Finland badas det också regelbundet sedan en vecka tillbaka utöver några hastiga dopp i början av Maj. Nu ligger pooltempen mellan 29-30 C utan att vi knappt kört värmepumpen mera än 2-3 dagar sedan "islossningen". Solvärmepanelerna har gjort bra i från sig och det i höstas inköpta och installerade pooltaket är nog superbra med tanke på värme-ekonomin. Vi är mera än nöjda och njuter av vår pool som nu inleder sin tredje säsong. <sol>

4
Byggtrådar / SV: Thermopool av lösa delar.
« skrivet: maj 22, 2013, 05:26:55:55  »
Kul bygge!

Har du ingen gjuten bottenplatta?
Om man gjuter som du gör, gjuter du varje skift efter hand eller väntar tills alla skiften är uppe och gjuter dom samtidigt?

Vi har också bottenplatta med enbart styrofoam, det hårdaste som finns och som brukar användas under vägar och andra ställen med tung belastning. Har 2 x 50 mm, poolen byggd 2010, inga problem så här långt. Skulle vara mera bekymrad över avsaknad av vertikal armering i poolbygget. Själv lade vi 12 mm armeringsjärn i varje hål i thermoblocken. Poolen är delvis ovanjord, 3 varv som mest.

5
Uppvärmning / SV: Dagstemp 2013
« skrivet: april 22, 2013, 21:53:03:03  »
I Finland är det också start av säsongen. Börjde fylla på poolen i fredags, temp. 3,4 grader med isflak flytande omkring. Poolen fylld på lördag kväll och på med VP och solfångare på söndag. 7,9 C på söndag kväll. Får se om det blir tillräckligt varmt till 1 maj för bada utan att behöva frysa <sol>

6
Byggtrådar / SV: Poolbygge i Finland
« skrivet: februari 03, 2013, 09:51:31:31  »
Nyfiken, vad har du direkt under poolsargen som du byggt av 4 brädor?
Bildas det inte mögel under?

Det finns tvärgåeende tryckimpregnerade bräder fästa i betongen som bräderna för polisarbetet är fästa i. De är visserligen nedsänkta i betongen/thermoblocken, så där finns ingen luftspalt mellan sargbräderna och poolkanten, men å andra sidan är det klorerat vatten som sprätter över sargen så det torde hålla det någorlunda rent, hittills har jag inte observerat något mögelproblem, men ett bra påpekande. Ska ta en titt på det i vår när det blir dags att starta upp poolen.

7
Markpooler. / SV: Ska bygga pool. Många funderingar!
« skrivet: oktober 04, 2012, 22:00:01:01  »
Har själv byggt pool med thermoblock som ligger direkt på 10 cm styrofoamisolering (av samma kvalitet som man lägger under vägbyggen där det finns risk för tjälskjutning) Isoleringen i sin tur ligger på 25 cm grusbädd (5-10mm bergskross) Har inga större problem med hälmärken, endast skarvarna mellan isloeringsskivorna märks något, men inga större problem.  Bra isoleringsförmåga och poolen har varit stabil, trots att den ligger till hälften ovan mark i ena änden.  Inga tjälskjutingar eller sättningar trots att jag inte har gjuten bottenplatta. Viktig med bra dränering runtom.


Länk till bilder på mitt bygge år 2010:  http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=5940.0

8
Pooltäckningar / SV: Pooltak i Finland
« skrivet: oktober 03, 2012, 20:56:55:55  »
Det närmar sig.  Bilen med pooltaket kommer i morgon kl.9. Behövs fyra man för att lossa sektionerna, gavelsektionerna väger ca 200 kg per styck.  På lördag blir det montering av. Knappast får man upp temperaturen i poolen nåt mera ifall det inte blir en senhöst med sol och värmebölja, men poolen står ju rustad för en nya säsong med pooltaket färdigt monterat. Då ska man bada från tidig vår till sen höst och strunta i lövrensning ur poolen. Häärligt.

9
Pooltäckningar / SV: Pooltak i Finland
« skrivet: september 01, 2012, 10:31:44:44  »
Näe, det vet jag inte, men bor man som jag gör, i Finland, så är det inte så enkelt att handla utomlands på egen hand med tanke på garantier etc. Då är det bäst ta ty sig till en importör.

10
Pooltäckningar / Pooltak i Finland
« skrivet: september 01, 2012, 09:20:46:46  »
Äntligen har vi kommit till beslut om beställning av pooltak.  Det blev Elegent Neo med 4 mm klart polykarbonat, 9,5 x 4,5 meter med sido-skjutdörr och delad gavel på höjden (uppvikbar). Leverans i början av oktober. Det blir nog inte något badväder mera då, men man undviker ju jobbet med vintertäckning, temporära takstolar etc.  Vi funderade redan i fjol på att skaffa tak, men den kulna sommaren i år drev nog fram köpbeslutet med lite extra fart. Det är inte roligt att frysa om öronen är man badar. Man får väl håll med om talesättet: " Den finska sommaren är kort och snöfattig"  <antman>. Leverantör av poltaket är företaget Kupolikas Oy i Helsingfors som hör till IPC-nätverket. Taket kommer färdigt monterat i sektioner, vilket jag uppskattar högt efter att jag läst alla skriverier i forumet om allt elände med en massa popnitande och fel svängda takskivor etc med de "byggsatser" som man köpet (Ideal Cover mfl.)  Taket har 15 års garanti på plexiskivorna och m2, vilket torde räcka till normala vintrar hos oss här på finska västkusten, men man får allt se upp med blötsnön och vatteninnehållet i snön och skotta för säkerhets skull. Det har jag ju gjort tidigare också med vintertäckning med presenning och takstolar i trä.    O0
Hemsida för pooltaksleverantören
http://www.kupolikas.fi/products/pool-program/neo-line/elegant/
Tråden till vårt poolbygge 2010-2011
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=5940.0

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag