CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - poolbadare

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Erfarenheter av Fairland Turbo Silence luftvärmepumpar?
« skrivet: april 10, 2022, 15:06:06:06  »
Hej

Vår Gullberg& Jansson vertikalvärmeväxlare gav upp i fjol efter 11 säsonger, värmeväxlaren började läcka. Har tittat på ny värmepump och vi har en återförsäljare som säljer Fairland. Återförsäjaren påstår att det är Mitsubishi kompressor i den, men hittar inget data om det, varken hos återförsäljaren eller tillverkaren.

Har någon erfarenheter av Fairland produkter, hittade bara gamla trådar i forumet

2
Pooltäckningar / Pooltak i Finland
« skrivet: september 01, 2012, 09:20:46:46  »
Äntligen har vi kommit till beslut om beställning av pooltak.  Det blev Elegent Neo med 4 mm klart polykarbonat, 9,5 x 4,5 meter med sido-skjutdörr och delad gavel på höjden (uppvikbar). Leverans i början av oktober. Det blir nog inte något badväder mera då, men man undviker ju jobbet med vintertäckning, temporära takstolar etc.  Vi funderade redan i fjol på att skaffa tak, men den kulna sommaren i år drev nog fram köpbeslutet med lite extra fart. Det är inte roligt att frysa om öronen är man badar. Man får väl håll med om talesättet: " Den finska sommaren är kort och snöfattig"  <antman>. Leverantör av poltaket är företaget Kupolikas Oy i Helsingfors som hör till IPC-nätverket. Taket kommer färdigt monterat i sektioner, vilket jag uppskattar högt efter att jag läst alla skriverier i forumet om allt elände med en massa popnitande och fel svängda takskivor etc med de "byggsatser" som man köpet (Ideal Cover mfl.)  Taket har 15 års garanti på plexiskivorna och m2, vilket torde räcka till normala vintrar hos oss här på finska västkusten, men man får allt se upp med blötsnön och vatteninnehållet i snön och skotta för säkerhets skull. Det har jag ju gjort tidigare också med vintertäckning med presenning och takstolar i trä.    O0
Hemsida för pooltaksleverantören
http://www.kupolikas.fi/products/pool-program/neo-line/elegant/
Tråden till vårt poolbygge 2010-2011
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=5940.0

3
Övriga frågor! / Ledad poolstege
« skrivet: juli 16, 2012, 16:54:51:51  »
Hej alla poolare

Vi står i beråd att skaffa   och undrar ifall någon har en lösning på hur man gör med poolstegen när den hamnar "mitt i" pooltaket. Vi har en thermopool som är c 35 cm över terassnivån och vi tänkte måttanpassa pooltaket så att skenorna ligger ovanpå poolsargen som är ca 35 cm bred. Problemet blir att stegen som är på långsidan i ena änden måste lyftas bort för att man skall kunna stänga pooltaket. Skulle vi ha en modell som är ledad strax nedanför "böjen" kunde vi bara vippa upp stegen när pooltaket inte är på eller vippa ned stegen då man har upp skjutdörren på poltaket. Jag har sett att det finns ledade fästen, men då kan man inte vippa upp stegen mera än i vägrätt läge (terassen tar emot). Hade man ett ledat fäste ungefär mitt på poolstegen (utsidan) så kunde man vippa upp stegen så att pooltaket kan glida under när den är uppsvängd. Har någon på forumet hittat någon bra motsvarande lösning.  <hmm>

4
Uppvärmning / Solfångarautomatiken har pajat
« skrivet: juli 10, 2011, 09:43:58:58  »
Solarvent-automatiken till Prahers 3-stegs ventil har slutat fungera. Motorn för att driva ventilen fungerar nog när man lägger i stickkontakten på automatiken, men sedan oberoende vilket börvärde man testar på så öppnar inte automatiken.
Panelen gav momentant 37 gradigt vatten när jag öppnade ventilen för hand, så rimligtvis var temp. skillnaden mellan pingående poolvattentemp.  (29 C) och solpanelen tillräckligt stor (minimi 1 C).    Automatiken har varit i bruk endast 4 månader totalt sedan i fjol på hösten.  Är det någon som haft samma problem? Givarfel eller automatikfel?

5
Byggtrådar / Poolbygge i Finland
« skrivet: juli 22, 2010, 00:05:45:45  »
Hej, hälsningar från ett tropiskt Finland

Här är lite bilder från vårt poolbygge med Thermoblock som upptagit hela semestern hittills,  2,5 veckor plus en del dagar ytterligaret i samband med grävning av gropen (just före midsommar).
Målsättningen är att poolen skall vara vattenfylld inom juli månad (detta år). Vi får se............mycket jobb ännu, men det har ju aldrig varit så långt klart som det är nu 8).
Det blir arbete med terassen resten av veckan.  Jag tänkte få allt dammigt och skräpande arbete gjort innan det blir dags att lägga linern på plats och fylla med vatten, detta trots att ungarna börjar bli otåliga och börjar tvivla på att det alls blir klart i sommar <antman>

Vi har haft stor nytta av Poolforum när vi planerat och letat efter tips och råd.  Tack för det till alla som är aktiva "poolare".  Tänkte på detta sätt bidra med lite bilder från vårt bygge, synd bara att man endast får bifoga 4 st. filer.  Ställ frågor om ni undrar över något!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag