Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jaz

Sidor: [1] 2 ... 5
1
Uppvärmning / Nybygge i Spanien, vad använda...?
« skrivet: januari 08, 2023, 08:18:07:07  »
Hej,

Bygger just nu ett townhouse utanför Malaga. Det blir 2 våningar med takterrass, med pool. Min upplevelse är att de inte riktigt har den erfarenheten av uppvärmningssystem som vi nordbor har.

Jag kommer ha vattenburen golvvärme. Blir solpaneler för elen. Jag tänker att det borde finnas en enkel och RELATIVT billig lösning med en luft/vatten som sörjer husets lilla värmebehov, men även poolens uppvärmning vinterhalvår. AC:n får ju bli en separat lösning, och där har jag med 1000 frågor men det får bli en separat fråga Centralt systen för hela hus, en per rum, centralt system men aggregat i varje rum...).

Vad hade ni gjort, tänker ag rätt? Har ni en rak produktrekommendation?

Tacksam för hjälp!

2
Vatten och kemi / SV: Partiklar i vattnet
« skrivet: september 01, 2021, 08:31:09:09  »
Tack för alla tips.

Jag är där flera gånger varje dag och håller koll, så inget brist på underhåll. Har chockat det rejält, backspolat. Har kastat i min robot så det rör runt och inte landar på botten likt bilderna.

Men fortsatt otroligt grumligt.. Jag antar att det är rättmonterat, när jag vrider till backspolningen funkar det ju, då borde även filterfunktionen stämma?!

Mer kluriga tips eller är det bara att tömma poolen?

3
Vatten och kemi / Partiklar i vattnet
« skrivet: augusti 29, 2021, 10:38:47:47  »
Hej igen, lite stressad..

Har pool hemma som fungerar utsökt, men byggt ett annat hus som är till salu. Får dock inte ordning på vattnet, som är grumligt av partiklar. Hemma tar ju filtret, eller roboten allt omgående, här biter inte filtret. Kloret, Ph och alk är bra, Kört chockklor tidigare, provat med flockmedel en hel del. Rör jag inte poolen på några dagar så lägger det sig på botten likt den dåliga bilden.. Kan nån veta hur jag kan göra?

Tack!

Johan


4
Teknik / Lampa till Tjällden
« skrivet: juli 11, 2021, 18:07:37:37  »
Hej😃

Köpte ett tillbehörspaket till min tjälldenpool men nu har lamporna lagt av. Och Tjällden har semester. Och jag har bröllop på lördag.. jag vill inte riva ut dem innan jag har ersättare. Det är inte LED. Nån som vet vad det är för ljuskällor..? 300 w tror jag iaf.

Tacksam för svar!!!

5
Teknik / SV: Jag har NÄSTAN fått igång cirkulationen...
« skrivet: maj 21, 2017, 17:12:07:07  »
Inte fan till att hitta läckan.. Nån som har ett bra tips? Min ilska råder mig att gjuta igen poolen.. >:(

6
Teknik / SV: Jag har NÄSTAN fått igång cirkulationen...
« skrivet: maj 21, 2017, 08:48:12:12  »
Ok... Får hoppas att jag inte fått dit locket riktigt då... Låter ju konstigt om det skulle hänt något med slang och koppling över vintern, har ju varit tömt på vattnet. Får prova helt enkelt

7
Teknik / Jag har NÄSTAN fått igång cirkulationen...
« skrivet: maj 20, 2017, 20:34:25:25  »
Krånglat ett par dagar, som många andra här har jag förstått, med att få igång cirkulationen. Jag har lång väg från pump till pool, och pumpen ligger högre än pool, så vet ju att det är problem. Fock dock igång den, nu cirkulerar det. Men.. I förfiltret ivid pumpen ser man ju ner, och det är inte alls samma "mängd vatten" som förra året, som om det är sämre tryck? Och i inloppen bubblar det, som om det kommer lite luft hela tiden. Och under, har 3 inlopp, bubblar det i slangarna så uppenbart står där luft(slangen viker ner en aning innan den går upp igen till poolväggen).
Och det är "endast" vid 2 av 3 inlopp.

Tills aken hör att förra året satte jag aldrig in "ögonnen" vid inloppen, de som reducerar ner storleken på inloppet, kan detta ha betydelse? Kan det tjuvdra luft nånstans, kan detta uppstå då? Eller är det bara att vänta och att det försvinner med tiden?  Tycker redan det borde gjort det isf.

Tacksam som bara den för hjälp!

//Johan

8
Vatten och kemi / SV: Lågt PH, Automatik
« skrivet: april 19, 2017, 09:31:26:26  »
Så bästa är att starta med enbart kloret för att se vad som händer med PH:t??

9
Vatten och kemi / Lågt PH, Automatik
« skrivet: april 17, 2017, 16:28:34:34  »
Köpt automatik till min nya pool. Klor och Ph ska tillföras i flytande form. Men om man ska ha lågt eller högt var ju frågan, och har mätt nu och mitt PH ligger på endast 6,4 ca. Jag hittar nästan enbart PH sänk i flytande form.. Har jag exceptionellt ovanligt vatten? Vet nån vart jag hittar det enklast och billigast..? Tack för all hjälp!

10
Uppvärmning / SV: Får ingen värme med värmeväxlaren
« skrivet: juni 13, 2016, 04:54:41:41  »
Lite off topic...När jag kommer upp igår morse hade jag 42gr i poolen... :o Shunten funkar sådär!
Idag kommer rörisen igen och fårväl byta den,eller fixa iaf.Men värmeär inga problem iaf! O0

Sidor: [1] 2 ... 5
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag