CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - starhubble

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / SV: Montering av lampa
« skrivet: juli 14, 2020, 17:24:04:04  »
Tack!  O0 O0

2
Markpooler. / Montering av lampa
« skrivet: juli 13, 2020, 22:28:49:49  »
Hej! Monterade precis lampan i en Folkpool Garden. Inne i själva plastkåpan som lampan monteras i finns ett rör (i toppen) för kabelgenomföring. Här skruvar man fast en slang från utsidan och sedan en liten plasttratt med packning från insidan som lampkabeln löper genom. Jag har förstått att plastkåpan som huserar lampan ska vattenfyllas, men är tanken då att vatten ska stiga upp i kabelröret? Tratten med packning som man skruvar från insidan tätar ju liksom inte så att vattnet inte kan stiga upp i röret. Är tanken att den ska göra det (sluta tätt kring kabeln?)? <hmm>

3
Markpooler. / SV: Ett par funderingar
« skrivet: juli 11, 2020, 01:54:58:58  »
Tack! Då var det bara montering av motflänsar och håltagning i liner för dessa kvar. Några tips här? Skruvarna går ju från motflänsen på insidan av poolväggen, in i skruvhålen i bakstycket på respektive inlopp, men bör man ändå täta skruvhålen med silikon? Räcker packningarna som tätning?

4
Markpooler. / SV: Ett par funderingar
« skrivet: juli 10, 2020, 19:18:26:26  »
Tack igen för alla tips!

Allt är nu klart med VVS-biten, men kan ha gjort en tabbe när vi fyllde sandfiltret. Vi hällde i sanden direkt (50 kg) men sedan såg jag att man skulle ha 10 liter vatten i först, innan man häller i sanden. Måste vi göra om den processen eller fungerar det ändå?

5
Markpooler. / SV: Ett par funderingar
« skrivet: juli 08, 2020, 18:56:48:48  »
Många tack! :) Ska ge mig på limkopplingarna då. Räcker det med att slipa av slangen med finare sandpapper? Limmet som följer med är Effastite. Några erfarenheter av det? Hört att vissa PVC-lim inte håller. Är det bara Tangit som gäller?

6
Markpooler. / SV: Ett par funderingar
« skrivet: juli 08, 2020, 11:50:17:17  »
Stort tack för alla kloka svar! Ovärderligt!

Ytterligare ett par frågor:

1) Är nu dags att koppla ihop pump, värmepump, sandfilter, etc. i teknikrummet och här har jag alltså förstått att man bör gå över från PEM till PVC (och limkopplingar istället för klämkopplingar). Första frågan rör hur PEM slangen som kommer från breddavloppet ska anslutas till insuget på pumpen. Pumpen har ju en gängad 50 mm-koppling där, med en limanslutning för inkommande slang. Är tanken att man ska använda en skarvkoppling från PEM till PVC innan denna koppling så att man går in till pumpen med PVC (PEM får väl inte limmas?).

2) Har sett många bilder på teknikrum med klämringar (metallband med skruv) runt anslutningarna. Är detta ett alternativ till limning eller bara ett komplement?

3) Hur stor risk är det att en limkoppling läcker om man följer instruktionerna noga? Känns spontant läskigt att limma då man har förbrukat kopplingen vid ett misslyckande, men det ser ju relativt lätt ut. <hmm>

4) Placering av värmepump: Enligt instruktion ska pumpen ha 70 cm fritt utrymme på sidorna, 50 cm baktill och 350 cm framåt, men jag ser att många ställer sina pumpar dikt an mot väggen i många fall, även med den bakre kortsidan mot väggen. Hur noga är det med utrymmet runt om?

TACK! :angel:

7
Markpooler. / SV: Ett par funderingar
« skrivet: juli 07, 2020, 18:22:47:47  »
Stort tack för svaret! Helt riktigt: Vi har fått väldigt dålig info, då återförsäljaren har väldigt dålig koll på det mesta och måste kontakta supporten på Folkpool rörande i princip allt.

Elen har jag kopplat in (oavsiktlig ordvits) en elektriker på. Han undrade dock om de två 16A-säkringarna i elskåpet (som följer med från Folkpool) är avsedda för värmepump respektive belysning. Var poolpumpen ska sitta är ju uppenbart enligt anvisningarna (där motorskyddet finns). Ena 16A är väl tänkt till värmepumpen. Är den andra tänkt till belysningen?

Helt rätt angående inloppsventilen.

Stort tack för hjälpen!

8
Markpooler. / Ett par funderingar
« skrivet: juli 07, 2020, 11:50:00:00  »
Hej!

Är i färd (med skräckblandad förtjusning) att montera en Folkpool Garden (nedgrävd), och har ett par frågor:

1) Har förstått att man ska använda PVC-slang i pumprummet. Kan man använda klämkopplingar på denna för att undvika limning? Går det att klämma slangen som följer med från Folkpool (lätt räfflad/ribbad) eller behövs det någon anna typ? Funkar klämkopplingar från typ Jula?

2) Gällande elen, är tanken att man drar en ledning till elskåpet som följer med och sedan förgrenar ut från det till pump, värmepump, lampa, etc.?

3) Vi hade beställt UV-rening, men lampan kom inte med i leveransen (och är restnoterad), så vi funderar på att skippa den tills vidare. Hur bra/prisvärd är den? Är det bättre att köra med saltklorinator eller sandfilter/klor? Poolen är 3x7,5 meter.

4) När jag klämde fast den inre delen av inloppsventilen med den yttre muttern (som sitter på baksidan av poolväggen) använde jag inte gängtejp (instruktionerna nämnde inte detta). Borde jag ha haft gängtejp där? Sitter dock gängtejp på kopplingen mellan inloppsventilen och PEM-röret som kommer från pumpen.

9
Ovanmarkspooler / Ni som byggt en Garden-pool...
« skrivet: september 14, 2019, 00:06:40:40  »
....eller någon annan kunnig som har lite koll:

Hur noga är det med måtten? Bygger en halv nedgräv rektangulär Garden-pool och har har lite problem med att få den rak (vid kryssmätningen), mycket beroende på att monteringsblecken på konsolerna har varit dåligt svetsade vilket har gjort väggarna svårmonterade. Nåväl, efter mycket slit har jag nu ett kryssmått som diffar med ungefär 2 cm (hörn till hörn). Enligt Folkpools anvisningar ska poolen justeras om kryssmåtten avviker med mer än 5 mm. Hur noga är detta? Vad är det som påverkas om avvikelsen är större? Blir det problem med linersättningen?

Funderar också på hur man justerar in detta på bästa sätt. Stommen är ju så pass tung att det är svårt att banka till den med en slägga, etc. Anvisningarna nämner att justeringar görs med "spett eller liknande". Hur? :)

Går mest och nojar över måtten/vinklarna på hela schabraket, men det kan väl inte handla om millimeterprecision på ett så pass stort bygge (3 x 7.5 meter)?

Tacksam för råd/tips!

10
Ovanmarkspooler / Fel skruv/vinkel?
« skrivet: augusti 31, 2019, 14:03:35:35  »
Funderar lite på om jag möjligen fått fel skruv/vinklar levererade med min Garden-pool. Det gäller monteringen av vinklarna som håller L-sektionerna på plats mot U-sektionerna (se bild 1). Mått på skruv och vinkel verkar stämma enligt byggbeskrivningen men skruven går VÄLDIGT trögt in i hålet på vinkeln (inte utan kraftig skruvdragare och då ser det ut som att skruvgängorna tar lite stryk). Ska det vara så? Hålen i vinkeln är 5 mm och skruvens diameter är 6.5 mm. Rätt? Får inte tag på någon Folkpool nu som om någon vet vore det fint!


Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag