CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Gulmåra

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Grumlig pool
« skrivet: juni 27, 2019, 14:03:14:14  »
Har haft grön pool, men har fått bort det nu. Nu är poolen istället grumlig, men blå. Höjde precis pH värdet något, stabilizer står på lägrat värdet trots chockkoorering. Kan det ha med saken att göra?

2
Vatten och kemi / SV: Backspolning
« skrivet: augusti 10, 2018, 21:18:13:13  »
Närbild på ventilen ovanpå filtret (och så man ser slanganslutningarna) så borde vi kunna reda ut det här. Låter ju konstigt.


3
Vatten och kemi / SV: Backspolning
« skrivet: augusti 10, 2018, 10:58:44:44  »
Backspolning så ska vattnet komma från poolen, gå baklänges genom sanden för att skölja bort skräp och ut till avlopp. När vattnet är klart där så ska man sedan köra rinse, då går vattnet rätt väg genom sanden men till avlopp för att det finns fortfarande skräp som sköljs bort till avlopp. När det vattnet är klart så ändrar man till filter. Tänk på att stoppa pumpen när du växlar lägen. Det finns ett läge till, waste. Då går vattnet direkt till avlopp utan att passera sanden.

Tack för ditt svar. Dock så går inte vattnet från utloppet genom filtret och ut genom avloppet... har testat att stänga ventilen från utloppet, det händer inget. Stänger jag däremot ventilen från inloppet så kommer det inget vatten vid backspolning... fel på pumpen eller mig? Haha  ;D

4
Vatten och kemi / Backspolning
« skrivet: augusti 10, 2018, 10:17:14:14  »
Hur funkar backspolning?

Är det meningen att vattnet skall gå bakvänt? Alltså från utloppet, genom filtret och ut genom avloppet?

Eller ska det funka som det gör på våran pump, att vattnet kommer in från insuget som vid vanlig filtrering, genom filtret och ut?

Jag backspolar och vattnet som kommer ut ser klart ut, men sedan när jag vrider till rinse så är vattnet alldeles grönt.

Bifogar en bild på hur alla slangar är kopplade så vi inte gjort fel.

5
Vatten och kemi / Grön pool... igen
« skrivet: juli 29, 2018, 10:28:23:23  »
Varför ser poolen ut såhär?
Värdena är bra:
PH 7,2-7,4
Fritt klor 3,0 (höjde kloret för två dagar sedan)
Alkanitet 140

6
Vatten och kemi / SV: Grön pool, för mkt klor?
« skrivet: juni 27, 2018, 12:57:10:10  »
Hur nya är mätstickorna? Jag hade de där och de visade inte rätt värden. testade med tabletter och de visade helt andra värden.

Det ser ut som du fortfarande har rejält med alger, annars har du fått kopparutfällning och det har jag aldrig hört någon haft.


Köpte stickorna igår, dom har ett utgångsdatum 2020.

Tömmer poolen nu... blir frustrerad över att vi inte får bukt med det hela...

7
Vatten och kemi / Grön pool, för mkt klor?
« skrivet: juni 27, 2018, 10:09:59:59  »
Nybörjare som vi är har vi lyckats överklorera polen. Hur gör vi nu? Måste vi tömma och fylla på med nytt vatten?

För 10 dagar sedan började poolen bli grön, vi klorerade och vi har sett att det stått 0 på akalinitet, men vi har inte brytt oss då vi inte visste vad det var. När vi började googla så förstod vi att vi var tvugna att åtgärda detta. För tre dagar sedan åtgärdade vi detta samt chokklorerade och hällde i flockningsmedel.

Nu spädde jag ut vattnet med 50% nytt i en hink och kloret var på samma värde. Jag spädde ut ytterligare till ungefär 70% nytt kranvatten, med 30% poolvatten. Då ser jag att kloret sjunger och övriga värden är stabila.

Vad ska vi göra nu? Grönt vatten och varmt i luften...

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag