VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - jcm

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / SV: Sil till sandfilter - hjälp!
« skrivet: augusti 03, 2017, 08:10:15:15  »
Jag köper ett nytt sandfilter istället som jag vet är schysst. Skulle nån plastbit lossna så hamnar den i poolen och det kan jag leva utan.  Tack för tipset ändå!

2
Vatten och kemi / Sil till sandfilter - hjälp!
« skrivet: augusti 01, 2017, 18:58:27:27  »
Hej alla,

mitt sandfilter hade tidigare problem med att sanden sögs ur filtret och landade i poolen istället. Detta visade sig bero på att den som gjort installationen kopplat rören fel. Jag skulle fylla på sandfiltret idag och ser då att silen är trasig, vilket knappast lär ha hjälpt till att hålla sanden kvar i filtret.  Problemet är att jag inte vet var man kan köpa ett sånt här sandfilter eller själva silen som sitter limmad på röret.  Nån som vet mer?

3
Markpooler. / Köpråd, liner
« skrivet: juli 04, 2016, 13:22:57:57  »
Hej,

står i begrepp att byta liner i poolen som gett upp efter drygt 25 år.  Det är en Pahlén-pool (8x4 meter) med träram där ramen fortfarande är i gott skick.

Jag har letat runt på olika svenska sajter och hittar priser på 10000 kronor och uppåt.   Eftersom man inte direkt drar tusenlappar ur rumpan så är priset givetvis en viktig fråga och jag funderar på vad man egentligen ska satsa på för att poolen ska bli funktionsduglig igen?

Det jag helt enkelt behöver är tips på liner, var köper man dem billigast, osv.

Tack!

Jocke

4
Ovanmarkspooler / SV: Sandfilter som bråkar
« skrivet: maj 25, 2013, 20:11:54:54  »
Jag testade det precis efter att ha läst ditt tips och siktröret på filtret blev helt fyllt av sand. Så det var nog där boven var i dramat - har aldrig kört Rinse under de tre år jag använt filtret!

Stort tack för hjälp!

5
Ovanmarkspooler / Sandfilter som bråkar
« skrivet: maj 25, 2013, 10:26:29:29  »
Jag har en utomhuspool med sandfilter och pump. Inga konstigheter, allt fungerar som det ska. Förutom när jag har backspolat sandfiltret, stoppat pumpen och rengjort dess filter och sedan startar det hela igen. Då sprutas det in sand i poolen från munstycket i ena änden av poolen.  Alla rör är kopplade korrekt. Detta händer alltså bara när jag gör det ovanstående, inte annars. Har inte kollat hur mycket sand det är i sandfiltret nu men jag blir inte klok på varför detta händer.  Någon som har några ideér ?

6
Markpooler. / SV: Ingen cirkulation - problem med bräddinloppsröret?
« skrivet: juni 14, 2011, 13:06:26:26  »
Uppdatering: jag bytte ut slangen helt mellan bräddinloppet och pumpen och allt gick igång utan problem!  Nu funderar jag på solvärme och på hur jag ska få upp sanden som ligger på botten i poolen utan att det blir mjölkvälling av vattnet, att dammsuga upp det tar ju rejält med tid.

7
Markpooler. / SV: Ingen cirkulation - problem med bräddinloppsröret?
« skrivet: juni 03, 2011, 21:22:07:07  »
Erica: Pumpen står ovanför bräddinloppet höjdmässigt sett.  Vet inte om det sitter något i röret men vattnet går ju igenom utan problem när jag tvingar in det med slangen.

Lundberg: allt är åtrdraget. Jag testade att bära ut pumpen till poolen och köra ner en slang i poolen till insuget på pumpen och det fungerade som det skulle.

Funderar annars på om det är en läcka nånstans i nån koppling som sitter under marken Får väl gräva upp röret imorrn och kolla. Kanske får jag dra om röret från bräddinloppet till pumpen...

Det bör väl nämnas att poolen är minst 20 år gammal. pump och filter byttes förra året men i övrigt är allt orginal.

8
Markpooler. / SV: Ingen cirkulation - problem med bräddinloppsröret?
« skrivet: juni 03, 2011, 19:58:11:11  »
Inga ventiler öht finns där. och vattnet går ju igenom om jag kör ner trädgårdsslangen i röret hela vägen. det jag inte förstår är ju att vattnet inte sugs upp när jag drar upp slangen igen, det är precis som att det inte blir något sug genom röret öht.

9
Markpooler. / Ingen cirkulation - problem med bräddinloppsröret?
« skrivet: juni 03, 2011, 18:19:42:42  »
Sent om sider har jag nu försökt starta upp min pool.  Då upptäcker jag att jag inte har någon cirkulation på vattnet. Kör jag ner trädgårdsslangen hela vägen ner i röret till bräddinloppet (vid poolen) tills det tar stopp så går vattnet igenom. Drar jag upp slangen tio centimeter så "vänder" vattnet och börjar komma upp i bräddinloppet igen.

Pumpen fungerar ypperligt. Sandfiltret likaså.  Så genom uteslutningsförmågan har jag kommit fram till att röret till bräddinloppet är "paj". Inget vatten går igenom det när pumpen suger, men kör jag slangen igenom det så fungerar det ju, så det kan ju inte vara stopp heller.

Vad göra?  Alla tips och förslag mottages tacksamt!


10
Markpooler. / SV: Vid vägs ände - behöver råd!
« skrivet: augusti 06, 2010, 16:02:07:07  »
Återupplivar den här tråden igen. Problemen har inte löst sig.  Rörmokaren har inte kommit loss på hela sommaren och jag har därför rotat vidare på egen hand.

Det har visat sig att pumpens insug och utblås var på motsatt sida mot vad vi trodde så det var fel. Vidare så finns det två markeringar på sandfiltret, "pump" och "return".  Glasklart trodde jag, där pump ansluts till pumpen och return till inblåset i poolen. Men så funderade jag lite till; pumpen sitter väl efter sandfiltret och suger vattnet genom filtret och sedan ut i poolen?  Jag har ingen dokumentation på någonting utan har använt Google till det mesta. Sandfiltret är dock omöjligt att identifiera då det inte finns något tillverkarnamn på det över huvudtaget.

Många, och kanske dumma, frågor men jag bestämde mig för att lösa detta själv istället för att vänta på en röris.

Alternativt om någon kan tipsa om en röris i norra Vallentuna-trakten som jag kan kontakta så är jag väldigt tacksam för det!


Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag