VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Kakan44

Sidor: [1] 2 ... 22
1
Glömde ju nämna ett "litet" aber i det hela... startade en separat tråd om detta... - Fleecen bakom linern släppte längs hela ena långsidan :(  <dontkn>

Vad skulle vi göra? Vi bestämde oss till sist att en operation var det enda vettiga.... AJ, vad det skar i hjärtat att skära upp linern..... Fleecen hade helt lossnat från väggen... :(

Längs ner ser man operationsärret i högra hörnet av bilden. Syns inte speciellt mkt nu med vatten i poolen :)

2
Snyggt! Den där slangen ser både tunn och lång ut. Vi brukar använda två tunna slangar, det snabbar på en hel del. På göralistan står fast installation av en grov PEM för snabbare och smidigare fyllning.

Vi trodde faktiskt att vi skulle få fylla i över en vecka,, men fyllt o klart på mindre än 2 dygn. Då drog vi till och med ner på trycket över sista natten så vi inte skulle fylla för mycket. Så tyckte det gick rätt så bra ändå faktiskt :)


3
Fyllt... Badsugna men ISKALLT vatten :) hehe.. de får vänta några dagar till,, menvad gör det i det stora hela när vi började 2013 :D

4
FYLLNING ÄNTLIGEN :D

5
Takbygget fortsätter. Nu är taket på plats o funkar o skjuta det fram o tillbaka :)

Vi är nöjda men shit så stort det ser ut :)

6
Skall ni bada i vattnet behöver ni tillsätta klor från dag 1, skall ni inte bada så kan ni ju vänta med att fylla poolen. Det är ingen skillnad på det klor ni lägger i vattnet manuellt och det klor som er saltklorinator kommer producera när den väl är igång.

Skaffa en Scuba II eller liknande så ni kan hålla koll på era värden. Fokusera initialt på pH och klor (fritt och bundet)

Klor är nu tillsatt, en omgång i chockklormängd o jag övervakar värdena med test strips  :o ... lovar, ska kolla på en scuba eller liknande. Man behöver antagligen det framöver oxå.

Cirkulationen är igång med sandfilter o vattnet ser rent o fint ut :) Inga hala väggar heller.

ÄR ju bara nu som du säger att tillsätta klor manuellt tills klorinatorn är igång så har man fullgod rening,, hoppas jag :)

ps...ja vi badar oxå... 25 grader i vattnet  <antman> fast jag har beställt ytterligare lite varmare......

7
Just det. Och dom årorna har för länge sedan åkt till soptippen. Det enda positiva med det är att jag är grym på att laga hål i liners nu...:)

Det är ju alltid nåt ;) haha

8
Bra jobbat. Svetsade ni ihop linern igen eller?

Oavsett vilket kommer ni inte tänka på den skarven senare. Jag har 31 lagningslappar i botten på poolen och inte ens dom tänker man på, gissar ingen av mina gäster ens noterat dom.

:) Tack. Jodå vi svetsade ihop linern igen o det syns ju om man tittar rätt på. Tror nog som du säger att det spelar ingen roll sen ändå, man kommer inte tänka på det.

31 lappningar var inte dåligt. Gissar de var du som skrev om för ett långt tag sen att barnen hoppat stavhopp med en åra eller nåt sånt :D

9
Ihopsytt :D

Kommer antagligen att synas litegranna men nog inte nåt man stör sig speciellt på.

Hoppas vi tog ett bra beslut att inte behålla fleecen, vi får se om vi märker någon skillnad på sidorna när vi väl börjar BADA :)

10
Så här såg det ut bakom.. Fleecen hade totalt släppt från poolväggen. Vi gjorde ett försök att limma fast den med Pattex no more nails waterproof, men det var svårt att få skiten o fästa så vi drog ur fleecen helt istället.

Det var faktiskt blött i hörnet, o jag funderar om det kan ha läckt in uppifrån mellan kantstenarnas ofogade fogar. Nu skall det fogas...


Sidor: [1] 2 ... 22
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan