VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Kakan44

Sidor: [1] 2 3
1
Hej!

Nu fyller vi poolen.  <antman>  <antman>  <antman> Men tekniken är inte klar. dvs saltklorinator etc.  <dontkn>

Min förhoppning är att få igång cirkulationen under helgen, men kan ta längre tid innan saltklorinatorn är inkopplad pga. elektriker.

Vad skall vi tänka på??? Skall vi börja ösa i klor i poolen, eller kan man avvakta med det ett tag t.ex.?

2
Markpooler. / Tömma de sista 10cm i poolen?
« skrivet: juni 03, 2016, 15:24:19:19  »
Hej!

Jag vill tömma ur poolen helt o göra rent innan vi startar igång. Har en termopoolstomme som stått "tom" förutom regn o snövatten så nu tycker jag det är lika bra o få ur sörjan o göra rent innan  vatten ÄNTLIGEN  <antman> fylls på igen.

Jag behöver tips på hur jag lättast o billigast kan få ur de sista 10cm vatten???

Vi har en dränkbar pump, men den tar inte det sista :( Har nå dumt insug undertill i botten...

3
 :'(

Hej!

Vi har inte fyllt vatten i vår pool ännu (Förutom lite regn i botten). En "termoblockspool" med platssvetsad liner.
Såg häromdan att linern buktade lite inåt längs ena långsidan. Igår gick jag ner i poolen o kollade o upptäckte då att fleecen som limmats släppt o ligger nu som en korvig massa från poolbotten o ca 50-60cm upp på väggen.

Någon mer som blivit utsatt för detta? Vad gjorde ni? Några råd?

Vi funderar på att:

1. Fylla poolen som det är o acceptera - ingen fleece i toppen samt knöligt längre ner mot kanten.

2. Skära upp linern i ett STORT hål och gå in bakom o rätta till fleecen. = Limma utav bara satan. Undrar bara om detta kommer att vara praktiskt möjligt.... Linern e tung... Sen sätta en skarvbit av liner bakom och svetsa ihop alltihopa igen :)

3. Försöka skära upp 2-3 små hål i överkanten o försöka fiska upp fleecen o fästa den.

TIPS????  <help>

4
Hej!

Någon eminent person här som har ett bra förslag till ett extremt enkelt och billigt poolskydd som kan dras över poolen högst tillfälligt. Vi har lite jobb kvar att göra runt poolen innan vi kan smälla upp vårt pooltak (redan inköpt).

O under tiden skulle det vara najs att kunna täcka poolen lite från skräp o nyfikna :) Tänker mig eventuellt nåt enkelt i stil med presenning (med lite hål i) fastsatt i några reglar som helt enkelt får bära upp presenningen.

Skyddet skall max täcka poolkantstenarna, får gärna täcka de oxå och skydda lite under tiden som vi gjuter pooldäck :)

Vi har inte fyllt poolen ännu, troligen väntar vi med det tills pooltaket är på plats då vi har barn o vill inte vara med om några olyckor!

Några ideer någon?
 

5
Hej!

Någon som har ett bra tips på en bra och smidig mätutrustning för pool?
Vi skall ha saltklorinator Zodiak tri18 med promodul.

Jag har möjlighet att köpa mätutrustning i USA o skicka med en som skall ta hem en bil därifrån, därav min fråga om det finns nåt bra o prisvärt att köpa därifrån?

Eller nåt annat ni skulle köpt till er pool om ni skulle kunna få hem det "gratis" från staterna, dvs utan moms o frakt o tull.  >:D

6
Markpooler. / vatten o skräp i poolen under byggtid
« skrivet: maj 05, 2015, 22:08:26:26  »
Hej.

Vi håller på med  poolbygge o svetsade klart linern i höstas. Poolen har stått med ett tillfälligt presenningstak under vintern o nu är det ca 10cm vatten i botten på poolen. Vi skall nu ge oss i jaa med att koppla ihop all rening o cirkulation o sånt samt göra klart pooldäck.
Hur ska man hantera allt vatten som samlas i poolen med skräp o sånt? Blir linern förstörd så det inte går att få den ren sen tror ni? Ska man försöka hålla poolen torr tills det är dags att fylla?

7
Markpooler. / Poolen inkluderad i Villaförsäkringen??? Eller som Tillägg? Kostar?
« skrivet: november 05, 2014, 15:53:09:09  »
Hej!

Har villan försäkrad i Folksam och frågade dem hur jag gör med poolen. ÖVER 3000:- per år kostar det att ha poolen försäkrad säger de... VA????? Det är ju som halva huset!!!!!

Jag har bett om en förklaring, då det i deras villkor ser ut som att poolen ingår i deras Villa-basförsäkring... O som jag tolkar det behöver man inte ens anmäla att man har pool. Läs gärna villkoren i bilden,,, om de går att se.
Eller om de menar att jag fått pris för att jag tecknar någon sorts tilläggsförsäkring med bara poolen.... suck.

Vad jag i första hand är ute efter är en försäkring som täcker utifall det skulle bli några skador till följd av att poolen eller tillbehör till den skulle gå sönder/börja brinna etc så huset blir skadat då vi har teknikrummet i källaren.
Sen skulle det ju vara trevligt om det täcker även pooltaket men det var inte lika viktigt.

Har någon en färsk prisbild och hur det ligger till här???

Kan ju inte helt seriöst vara så att det skall kosta 3000:- per år mer i villaförsäkringen för att man har en pool? Ällä... ;)

MVH
A-K



8
Hej!

Är i slutfasen av att svetsa Alkorplan liner själva. Det skulle vara jätteintressant att se hur ni andra löst svetsdetaljer i hörn o om ni svetsat egenbyggd trappa t.ex.

Vill gärna se bilder både från hemmapulare o "proffs" :)

Hoppas det är någon som vill dela med sig... Tänkte lägga upp några egna bilder men inser att jag inte har några på några detaljer.... så det får bli lite mer helhet i min bild så länge så fyller jag på med mer sen :)


9
Ja, vi skall som rubriken säger koppla ihop allt till vårt teknikrum.

Vi har denna bestämda ordning: Pump - Sandfilter - Värmeväxlare (På en bypasslinga), Saltklorinator (på bypasslinga)

Men sen har vi pro-modulen till saltklorinatorn som skall placeras. Den skall tydligen placeras före värmningen av poolvattnet, men är det någon som vet ifall den bör ligga på samma bypasslinga som klorinatorcellen? Den bör ju rimligen styras och vara aktiv då Klorinatorcellen är aktiv. Och Klorinatorcellen har en flödesmätare installerad på sin bypasslinga. Antar att den flödesmätaren styr hela Zodiac-tri-konsollen.

Så säg att pro-delen av zodiaken är kopplad efter sandfilter men före värmeväxlaren.
Om vi då har flöde på allt utom klorinatorcellen (Alltså bypasslingan som den cellen och flödescensorn ligger på är bortkopplat). då bör ju vattnet bara susa igenom pro-delen utan att mäta eller tillsätta något? Eller mäter den fortfarande PH o har koll på det... o är det bra eller dåligt?

Hur ska man sätta allt egentligen....   <help>

10
 <dontkn>

Ohh,,, jag hade slarvat med pressenningen som provisoriskt täcker vår pool och nu har det regnat in... Nån som har nån ide om det är katastrof eller kan jag fortsätta med linersättningen?

Hela 8+8+4 meters väggarna samt hela golvet är "lajnat" o klart, det är "Bara" trappdelen som inte är färdig,,, o så klart där som allt vatten läckt in oxå....

Jag hade satt klart fleece i trappdelen så nu är den blöt samt att betongen bakom är ju oxå blöt.... Har satt igång en kupevärmare under pressenningen nu i hopp om att det skall torka upp lite,, tror ni man kan fortsätta med liner eller måste jag ta paus så allt hinner torka??

Det är inte så blött så man kan moppa upp vattnet men man blir blöt om strumporna om man går på de blöta delarna.



HELP!!!!!!!!!!!!!!!

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan