CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jonas West

Sidor: [1] 2 ... 24
1
SpaForum / SV: Kan Svensk byggt spa vara bra med??
« skrivet: maj 17, 2013, 10:09:29:29  »
Hej
Nu är jag partisk då jag säljer Viskan spa men säljer även den stora Amerikanska tillverkaren Artesianspas.

Det som gör att jag "vågar" sälja Viskan är att det inte försökt uppfinna hjulet på nytt utan änvänder beprövade amerikanska system (baloboa bland annat) och monterar i hop dessa i Sverige sedan så har de valt att göra djupa kar anpassat för oss lite längre skandinavier. En annan fördel med att köpa Viskan är att det är fabriken som lagar om det krånglar & inte den lokala återförsäljaren som det är i vanliga fall.

Så mitt tipps är att provsitta/provbada om möjligt då ser du om Viskans modeller är något som passar dig/er, jämför gärna med något av de stora märkerna och försök bilda dig en egen uppfattning om spabaden och din lokala återförsäljare.

MVH
Jonas
alltibad


2
SpaForum / SV: lång badare tunna eller fyrkantigt?
« skrivet: maj 06, 2013, 12:15:11:11  »
Smaken är som baken men fördelen med fyrkantigt är att ni kan få liggsäte om ni så önskar lika så blir det väldigt sköna plattser i hörnorna på ett kantigt kar.

Alla viskans spabad är anpassat för längre personer men även de andra tillverkarna brukar ha ett eller flera modeller som passar sig extra bra till långa personer. Provsitt om du har möjlighet.

Jonas
Alltibad

3
SpaForum / SV: One Dimension Spa Kvalite?
« skrivet: april 29, 2013, 11:21:47:47  »
Dimension One (D1) gör jättefina spabad inget snack om saken.
D1 hör till de största tillverkarna i världen men är inte unika på något sätt Artesian, Sundance, Hotspring mfl är precis lika stora och bra.

Som vanligt när man pratar spabad så rekommenderar jag att man handlar av någon av de stora amerikanska tillverkarna (finns så klart andra som funkar med Viskan till ex) men framför allt är mitt tips att man handlar av en lokal aktör så man lätt kan få hjälp om något väl krånglar eller kan hjälpa och tipsa om vattenskötsel m.m.

MVH
Jonas
alltibad

4
SpaForum / SV: Förbrukning
« skrivet: april 03, 2013, 11:18:45:45  »
Folkpool är inte först med att testa sina spabad hos SP,
Svensktillverkade Viskan spa gjorde detta för ett årsedan och jag hoppas fler gör det då det är många oseriösa siffror ang driftkostnader hos olika tillverkare & försäljare.

MVH
Jonas West
alltibad

5
SpaForum / SV: Spalock
« skrivet: mars 25, 2013, 12:23:56:56  »
Tänk på att de flesta spatillverkare har olika radie på hörnen till sina spabad köper man ett som inte är orginal eller har samma radie så kanske man inte får samma passform även om man köpt samma storlek. 

Jonas West
alltibad

6
SpaForum / SV: Mindre spa på balkongen - tips?
« skrivet: mars 04, 2013, 15:14:43:43  »
Vilka mått och vikter tror ni skulle fungera?

7
Markpooler. / SV: Var hittar jag en passande pool?
« skrivet: februari 18, 2013, 09:58:08:08  »
Nu ska man inte skrämma upp folk med att linern blir dålig bara för att man har varmare i poolen.

Har arbetat med pooler i 10 år och då mestadels liner. Visst åldras linern snabbare om man har över 30 grader men skillnaden är inte så stor, och det är inte många markpooler i Sverige som kan/vill hålla + 30 grader mer än någradagar. ¨
Något som sliter mer är om man har fel värden i vattnet. Alla konstruktioner har för och nackdelar även glasfiber har många nackdelar.

Vill man ha liner och varmt i vattnet  så välj en svetsad liner de har gjort långtidstester och de kom fram till att den klarade +45grader utan att påverkas.
Att svetsa liner på plats är kanske den lösningen jag hade rekommenderat om du vill ha olika djup.

Va de gäller poolstomme så välj en leverantör du känner dig trygg med och gärna en som har din ort som upptagningsområde så du kan få full service och de på plats om det skulle behövas.

MVH
Jonas
alltibad

8
SpaForum / SV: Balboa spabad?
« skrivet: januari 25, 2013, 11:53:02:02  »
Vad jag vet gör inte balboa spabad själva utan de är tillverkare av el-centralen (spapacket). Vissa spatillverkare gör inte egna täckbrickor till kontrollpanelen utan använder balboas orginal och då står det Balboa istället för till ex. artesianspa eller Viskan.

Vad de gäller spapack är Balboa världsledande och gör mycket stabila spapack men det skiljer mycket mellan de olika serierna av spapack de har allt från väldigt enkla till mycket avancerade.

MVH
Jonas
alltibad

9
Markpooler. / SV: Nytt hus = ny pool! Aqvis med saltvatten är tanken, åsikter?
« skrivet: januari 23, 2013, 11:13:09:09  »
Hej

Nu är jag väldigt partisk då jag säljer Aqvispooler så jag tänker inte kommentera poolkonstruktionen, men va det gäller automatisk påfyllning så finns det flera olika lösningar på detta.
Men jag personligen är inget jätte fan av detta då jag varit med om att påfyllningen hakade upp sig, självklart inträffade detta när kunden var på semester.
Men annars är det inget märkvärdigt system.

Ett alternativ är att koppla på vattentillförsel på poolcirkulationen så du slipper dra fram vattenslang m.m. varje gång du behöver fylla men att du ändå sköter påfyllningen manuellt. 

MVH
Jonas
alltibad

10
SpaForum / SV: Amazing spa
« skrivet: januari 14, 2013, 14:53:48:48  »
Hej alla spa älskare!
Jag skulle vilja se den som har en kostnad på 3-4000kwh på ett spa utan värmepump. Min mamma har folkpols lilla runda spabad, där vi satt mätare och den drar 8-11000kwh per år medans min med värmepump drar 3-4000kwh. Men det ska TILLÄGAS att både mamma och vi badar flera gånger i veckan och det drar ju mer än om locket är på hela tiden.
Jag ångrar inte att jag valde Amazingsp med värmepump, Mamma ska byta nu och då får hon den nya värmepumpen som har ännu bättre COP värde 4.9 samt ett lager till med isolering enligt importören.
MVh. Danne Gotland

Hej

Har många kunder som har separat elmätare på sina spabad och 3000-4000kw är vad jag får höra från de flesta.

Viskan spa har SP (statens provningsanstalt) oberoende testat och fått fram att de ska dra 260kw i snitt.

Kan däremot säga att jag varit i kontakt med flera spabad oftast kinesiska som har värmepump som är bra mycket dyrare än 4000kw om året att hålla igång.

Sidor: [1] 2 ... 24
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag