Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Salt Klorinator  (läst 1668 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Fighter

Salt Klorinator
« skrivet: februari 16, 2019, 23:21:00:00 »
Hej!

Vi köpte en pool från JF-fritid förra vintern och har nu haft den i somras och man kan ju inte klaga på att ha haft pool förra sommaren då det var kanon väder :O

Dock tycker jag det är OTROLIGT svårt att få till klor,PH och alkanitet (Eller hur det nu stavas) värdena.Man blir ju galen av att kolla upp dessa värdena hela dagarna.Jag går i tankar på att prova någon billig saltklorinator som t.ex FLOWCLEAR SALTKLORINATORN.

Finns det någon här som har köpt en sån och kopplat in den på sin JF-fritid pool?
Vet inte riktigt hur dom funkar heller då jag är ny i denna pool världen.

Vore tacksam för svar av er som har provat.(Vill inte lägga 10.000:- på ett salklorinator system)

//Robban

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Salt Klorinator
« Svar #1 skrivet: februari 17, 2019, 23:10:56:56 »
Hej ! Kul att ni fick god nytta av poolen direkt första sommaren ! Men oroa er inte för mycket för mätvärdena. Det är inte så att allt detta måste stämma perfekt - det vill till rätt rejäla avvikelser innan det blir något galet och man behöver inte alls hålla på och mäta stup i ett. Vi har haft pool i ca 30 år, olika pooler i olika hus och olika klimat, och aldrig hållit på med ständiga mätningar. Alkalinitet mäter vi inte över huvud taget - problem med alkaliniteten brukar visa sig som svårigheter att hålla korrekt pH (antingen att det knappt går att justera pH- för hög alkalinitet, eller att värdet åker jo-jo upp och ned (för låg alka) - men så länge som vi inte har problem med pH tycker vi inte att vi behöver mäta alka alls.

Nu har vi automatik (pH värde och Redox, som motsvarar klorvärdet) och det gör det väldigt enkelt, men inte ens på tidigare pooler när vi körde för hand så höll vi på och mätte stup i ett. Man lär sig rätt snart hur ens pool beter sig - om något går snett känner man det ofta på sig redan innan man ser mätvärden. Man lär sig ungefär hur mycket kemikalier som behövs tillsättas och när. Allmän regel är ju att ju mera som det badas, ju mer tid som poolen inte är övertäckt, ju varmare man har i vattnet, desto mera klor går det åt. Beträffande pH så hänger mycket på vad man har för vatten från början,men även där lär man sig det rätt snabbt.

Saltklorinator kan nog vara bekvämt också och är billigare än ett komplett automatiksystem, men man måste då kolla om allt i poolen tål saltvatten. Man bör ha plastdetaljer överallt, inte rostfria eller andra metalldelar, som oftast inte tål den kombinerade effekten av salt och klor i vattnet. Poolstegar, ljusarmaturer, skimmers, ventiler etc. bör kontrolleras, liksom förstås själva stommen där den blir utsatt för poolvattnet.

Utloggad Hybris

SV: Salt Klorinator
« Svar #2 skrivet: februari 18, 2019, 18:21:16:16 »
Fel del av forumet

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag