Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - osiris

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Bubbelplast är bäst. Flyter på ytan, superlätt att ta bort och sätta på. Jag upplever att vi tjänade ett par grader värme också (värmepumpen går mindre per dygn)

2
Teknik / Raspipool - bygg automatisering av din poolkemi
« skrivet: augusti 17, 2020, 10:17:30:30  »
Hittade detta superintressanta projekt igår: https://github.com/segalion/raspipool/wiki?fbclid=IwAR2oSA6gmMqlYzcwQW4O7orqCHGgOqZZxz_iFlroJWg8G_D9l0IkSnBrY3g

Jag är i nuläget mest intresserad av att mäta och sätta upp larm om något värde avviker. Någon som testat/byggt något liknande?

3
Hittade detta superintressanta projekt igår: https://github.com/segalion/raspipool/wiki?fbclid=IwAR2oSA6gmMqlYzcwQW4O7orqCHGgOqZZxz_iFlroJWg8G_D9l0IkSnBrY3g

Jag är i nuläget mest intresserad av att mäta och sätta upp larm om något värde avviker. Någon som testat/byggt något liknande?

(fel forum, men jag får inte radera det :-). Här är post på rätt ställe: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=16934.0)


4
Vatten och kemi / SV: Färgat vatten? Eller? Hjälp! (Bild)
« skrivet: augusti 17, 2020, 09:48:48:48  »
Känns linern hal? I så fall är algerna inte döda, i med mer snabbklor som Rickard sa. Att vattnet ser missfärgat ut i ett dricksglas tyder också på att algerna inte är döda, då samlas de på botten över natten så att man kan dammsuga bort dem.

5
Vatten och kemi / SV: Är sandfiltret för klent?
« skrivet: juli 25, 2020, 13:14:55:55  »
Hej,

Innan jag köpte en markpool hade vi en likadan pool som du beskriver. Fick slita hårt för att hålla vattnet rent. I ditt fall har det inte att göra med pumpen och sandfiltret. Kommer inte spela någon roll om du köper en större eller bättre.

Anledningen är konstruktionen av skimmern/utsuget. Den ligger inte vid ytan eller botten av poolen. Där ligger problemet.

Om du är lite händig skulle jag bygga ett utsug mellan botten och ytan.

Roger

Lite oklart vad du menar här :-). Originalutsuget ligger ju mellan botten och yta. Jag har dock en sån här för att det ska bli rent på ytan: https://www.vidaxl.se/e/8718475706984/bestway-ytskimmer-flowclear-58233?gclid=CjwKCAjwsO_4BRBBEiwAyagRTaSZez0LMbM4yQxS4WilP5dvq47JLczyUEPY7t8eo_WvMaPQqUi5CxoCyn0QAvD_BwE

6
Vatten och kemi / SV: Är sandfiltret för klent?
« skrivet: juli 25, 2020, 13:13:27:27  »
Man bör först fokusera på att inte tillföra onödigt mkt skit, så har du träd som hänger över ... börja där

Att det är klart på morgonen beror på att stoftet lägger sig på botten , inte konstigt , du kanske skulle passa på att suga upp detta när det ligger där .

Tror inte problemet är filterstorleken.

Du skriver trycker går ner ?? men du menar väl upp ? efterhand som de sätter igen.

Felet som många gör att man backspolar så fort manometern går upp lite, gör inte detta ! ett rent sandfilter filtrerar väldigt dåligt , det är först när det börjar sätta igen som den gör ett bra jobb.

Tryck är slarvigt uttryckt, jag har ingen tryckmätare. Men flödet genom systemet blir lägre... Jag tycker dock att det fungerar väldigt dåligt att dammsuga också, som att pumpen inte orkar suga upp skräpet ordentligt. Såg ett tips någonstans att dammsuga på waste istället för filter, kanske borde testa det...

7
Vatten och kemi / Är sandfiltret för klent?
« skrivet: juli 22, 2020, 23:39:55:55  »
Jag har en Intex 4,76 x 1,22 och ett sandfilter på 15 kg med pump på 180W.

Vattnet är fint några veckor in på säsongen men blir sedan grumligare. Värdena är fina och jag har kört både algmedel och flock, men vattnet blir inte klart igen. Jag upplever att det snarare är större partiklar (har träd som hänger över) än problem med själva vattnet. Vattnet kan vara ganska klart på morgonen men skräpigt på botten, som sen virvlar upp och allt vatten blir grumligt.

Vattnet skiktar sig också under natten så att det är varmt på ytan och kallt på botten. Jag tycker också att jag måste backspola ofta för att trycket har gått ner. Har bytt sand men det blev ingen skillnad...

Är jag rätt ute om jag tror att min filteranläggning är för klen? Upplevde inte samma problem med tidigare poolen som var 4,76 x 0,96. Vad borde man ha till en 4,76 x 1,22? Kan det räcka med att uppgradera pumpen och behålla filtret?

8
Uppvärmning / SV: Ljuddämpa eller avskärma poolvärmepump, hur?
« skrivet: juni 09, 2020, 11:08:35:35  »
Är det bara 2 meter? Då är jag och elektrikern felunderrättade, han ville inte ha en trefaskoppling närmre än 5 meter från poolen av någon anledning. Placeringen mot skogen var annars mitt förstahandsval... då om man sätter upp en tjock ljudskärm mellan pump och pool blir det i princip bara skogens djur som hör brummet.

/H

Alltså, jag utgår bara från det här forumet ;D https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=10734.0

9
Ovanmarkspooler / SV: Ovanmarkspool
« skrivet: maj 29, 2020, 08:33:15:15  »
Hej!

Vi är helt nya på det här med Pooler. Vi bestämde oss igår för att köpa en swim & fun 7,3x3,75, en ovanmark variant. Vad är viktigt att tänka på?

Min man säger att vi behöver ställa marksten under för att få stabilitet och för att marken inte ska sjunka. Jag har tittat på flera videon men ser ingen som lägger marksten under. Vad har ni för erfarenhet? Tacksam för alla tips och råd som en nybörjare kan få!!

Det absolut viktigaste är att underlaget är plant. Allt mer än några cm (kanske 3) i höjd mellan poolens sidor så riskerar det att skapa tryck på konstruktionen som den inte är gjord för. Marksten är ett sätt att garantera att man får ett plant underlag som inte rör sig, men det är absolut inget krav. Själv är jag lite trött på det årliga markarbetet (vår poolplats förändrar sig lite mellan säsongerna) och funderar på att bygga ett trädäck...

10
Uppvärmning / SV: Ljuddämpa eller avskärma poolvärmepump, hur?
« skrivet: maj 28, 2020, 18:04:06:06  »
Några meter från kan väl inte vara ett problem? Man får ju montera uttag 2 m från en pool...

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag