CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Aej

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Mycket grumligt poolvattnet!
« skrivet: juni 15, 2015, 11:44:33:33  »
Tack så mycket för ditt svar! Mycket informativt, uppskattas verkligen! Nu känner jag mig mycket lugnare. Borde nästan ha förstått att jag skulle få en match med vårt brunnsvatten men jag var naiv in i det sista.

Nu är iaf pumpen igång x antal timmar om dagen medans vi är borta (har timer) så jag ska väl inte ha några större förhoppningar. Ska följa ditt råd med att köra pumpen konstant ett bra tag. :)

Tack igen för din hjälp!

2
Vatten och kemi / Mycket grumligt poolvattnet!
« skrivet: juni 14, 2015, 14:28:58:58  »
Hej,
Köpte en Intex ovanmarkspool 4xxx liter med tillhörande Intex patronfilterpump för en vecka sen (ja, jag har hört att det ska vara skitdåligt) och fyllde upp poolen med vatten från vår borrade brunn. Dock var vattnet fortfarande lite smågult eftersom vi började använda brunnen bara för en månad sen (sommarstuga, så brunnen töms bars när vi är där under helgerna). Tänkte att det ska väl inte vara några problem. Så fel jag hade!

Glad i hågen körde jag i alla kemikalier och drog igång pumpen. Ganska omgående gick vattnet från gult till lite mer exotiskt grönt men tänkte inte mer på det, utan att det skulle lösa sig.

Nej, en vecka senare håller vattnet fortfarande samma färg, till och med grumligare! Värt ett notera dock är att pumpen inte varit igång på en vecka.

Kunde iaf konstatera att filtret inte kommer kunna ta bort alla partiklar så jag köpte flockningsmedel. Vattnet blev ännu mer grumligare dagen efter! Och fick en lite brunare nyans.

Håller på att bryta ihop! Vad f*n ska jag göra med poolen? Ska jag behövs köps en ny pump för två tusen? Eller har brunnsvattnet nåt med detta att göra?

Hjälp!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag