Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - buttmanuel

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Få igång gammal pool
« skrivet: maj 17, 2013, 11:14:15:15  »
Hej,

Tacksam för era svar!

Bräddavlopp har vi (se bifogad bild) och i kitet så skulle det ingå chockklor mm.

Då följer jag era råd och kör igång poolen med befintlig utrustning och ser om allt fungerar. Frågor som då dyker upp är hur ofta ska man göra backspoling av filtret?

Tidigare ägaren tömde och rengjorde poolen inför varje sommar men beskedet från poolkillen var att detta inte skulle behövas utan att filtret skulle fånga upp detta bara man får bort det från kanterna och fiskar upp löv mm innan.

Hur gör ni och vad rekommenderar ni vid gjuten pool, ska den tömmas eller kan man behålla befintligt vatten?

Uppvärmningen består av en lång svart slang (PEM) på garagetaket.
1 Tillför detta något
2 Tillsammans med ett eventuellt pooltak nästa år, räcker detta som uppvärmning i Örebro?

Länk till poolvårdskitet som rekommenderades:
http://www.folkpool.se/pool-produkter/poolkemi-och-poolvard/poolvardsutrustning/stort-kemi-och-poolvardspaket-med-12-m-bottensugslang-4851120

2
Markpooler. / Få igång gammal pool
« skrivet: maj 16, 2013, 08:37:48:48  »

Hej,

Vi köpte ett hus med pool och flyttade in i december. Det är en betongpool gjord på 70 talet (insprängd i ett berg och gjuten).

Varken jag eller min fru är övertygade om att vi vill ha pool, speciellt med att nu har fått barn och förhoppningsvis några till på väg kommande åren och har pga detta bestämt oss för att ge poolen ett år innan vi beslutar om vi ska ha den kvar eller fylla igen den.

Poolen är 5*10m och 1,2-2,3 djup och har varit igång förra året (ska ha kommit lite rost från filtret när den startades enligt grannen).

Iom att vi är osäkra om den ska få vara kvar så vill vi i år komma undan så billigt som möjligt och blir det så att vi tycker om det så planerar vi att investera i ett pooltak (säkerhet, värme mm..) Vi
kontaktade vi en poolfirma i vår hemstad för ett besök för att visa vad som måste göras för att billigast möjligt få igång poolen i år (en inköpslista) samt att visa oss hur den ska skötas.

Besöket gick bra, de var väldigt pedagogiska och trevliga men "inköpslistan" slutade på  ~20 000!
Filtret var ordentligt men troligtvis orginal och pumpen var utbytt för 5-6 år sedan men kan vara underdimensionerat. Om jag ska byta filter så kostade det inte så mycket extra att även få med en ny pump..

Nytt filter och pump (publik s-246, 1.0hk Max flo II)- 12 000
Rengöringskit - 3 000
Ersätta ett rör med plaströr - 1 000
Arbete - 3 000

Är detta rimliga priser (hittar betydligt billigare på nätet men vet ej vad som är bra och inte bra) samt måste allt bytas.

Bifogar bilder på vad jag har att arbeta med just nu. Alla ideer är välkomna men tänk på att jag är nybörjare och har aldrig startat upp en pool tidigare.



Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan