Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - PA99

Sidor: [1]
1
SpaForum / SV: Saltklorinator?
« skrivet: december 08, 2011, 12:16:04:04  »
Hej!

Jag har haft funderingar på saltklorinator för att minska behovet av vattenunderhåll.

Det är låga salthalter som det gäller och frågan är hur pass aggressivt det är på alla delar som finns i badet. Vi har hög kalkhalt i vattnet där vi bor och det ställer ju också till problem så vi använder salt i diskmaskinen t.ex. Vi har inte sett någon extrem kortare livslängd på den.
Klor är ju inget snällt ämne på t.ex. rostfritt.  :-\

Jag har mailat Viskan spa och frågade dom och fick följande svar:
Du bör inte använda salt i badet överhuvudtaget - detta oavsett bad. Det finns vissa tillverkare som går ut och säger att man kan använda salt som rening i sina bad - samtidigt står det i deras bruksanvisning finstilt att salt inte ska användas... Anledningen är att pumpar, värmare och de rostfria jetsen förstörs av saltet.
Det går att använda salt men då skall det vara plast jets i badet, membranen i pumparna måste bytas 1 ggr/år och värmaren bytas oftare än vanligt - därför rekommenderar vi inte detta.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan