VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - AnteMalm

Sidor: [1] 2
1
Teknik / SV: Hutlösa priser på styrning solpaneler
« skrivet: augusti 03, 2015, 22:53:59:59  »
Hej,

Vart har du handlat?
Jag behöver byta ut delar i mitt praher system?


2
Vatten och kemi / SV: Tvätta pooltrapporna
« skrivet: oktober 09, 2013, 08:08:08:08  »
Autosol har jag kört med, funkar bra

3
Teknik / SV: Tyst och prisvärd poolcirkulationspump?
« skrivet: juli 20, 2012, 07:27:55:55  »
Jag är verkligen supernöjd med min vattenkylda Wilo.
Beställde en Astral super sprint, men det kom en Wilo men det verkar ju va exakt samma produkt.

Jag har 1hk 3-fas, köpte med den med poolen, så jag har inget annat att jämföra med annat än bekantas pooler och då är den verkligen tyst. Har filter nedgrävt under altanen och störs ej av pumpljudet. Då har jag bara en plywood och trall mellan mig och pumpen.

Är nöjd med att jag la ut lite extra på detta.

4
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / SV: Friggebod med bastu
« skrivet: juli 09, 2012, 11:07:04:04  »
Hej !

Vilken klockren formulering, håller precis på att planera för samma grej.
Först tänkte jag en friggebod med mycket inglasning som uterum, sedan kom jag givetvis på att även bygga in en vedeldad bastu..., så nu har jag kommit fram till att ha en friggebod med kombinerad relax/bastu.
Det jobbiga är att har man bastu måste man ju kanske ha en dusch och då vill man alltså dra in vatten. Vill inte ha friggan uppvärmd annat än när jag använder den, så det innebär problem med fruset vatten...Sedan påpekade en poalre...Bastu+öl = toalett ....så nu börjar det spåra ur, avlopp går ju att fixa enkellt...men hur blir det med vatten....

Så frågan blev det någon bastu så man kan få lite inspiration med bilder ideér
Svänger mellan att göra friggan som ett vanligt uterum/gästrum eller mer arbetad som bastu/relax.

5
Jag har bestämt mig för att köpa någon form av mygg bekämpare, just för att kunna ha sena poolfester.

Har kikat runt lite och det finns ju även helt eldrivna varianter av denna sorts maskiner. Även dessa har ju fått goda recensioner på något internet forum jag sett. Men magkänslan säger ju att gasoldrivna varianterna borde fungera så mycket bättre. Men hittar ingen direkt data.

Är det någon av er som har en Mosquito magnet som bytt från en el-apparat och tycker den funkar bättre?
Vad är egentligen driftskostnaden för denna maskin? Såg att Rickard uppskattade den till 500 i mån.

När ska man ta ut den på våren hur många tabletter och tuber förbrukas / år?
Batterier?


6
Markpooler. / SV: Poolsarg
« skrivet: augusti 31, 2011, 08:05:28:28  »
Hej!

Du upplever inte att du har problem med att det blir mer smuts i poolen p.g.a. att ingen sarg saknas då?

Håller nog med och tror att detta blir snyggast.

7
Markpooler. / Poolsarg
« skrivet: augusti 30, 2011, 13:58:02:02  »
Nu så är poolen nästan klar och då återstår altan, trall och sarg. Jag är till 100% säker på att jag skall  ha tralldäck. Antagligen blir det i brun impregnerad furu. Men den stora frågan är hur jag skall göra med sargen i så fall. Poolen är en 4x8 med romantrappa poolstore flexi pool i polyetenen.

Har antagligen bestämt mig för att jag skall göra sargen in något slags ädelträ typ kirai, IPE eller cumaro, då jag hört att dessa rör sig mindre.

1.   Frågan är om man skall lägga sargen ovanpå trallen eller om man skall sänka in den så den ligger "flush" med altanen.  Ni som har det så har ni problem med att ni får ner mycket smuts i poolen i så fall?

Andra alternativet att ha den ovanpå trallen är ju enklare men inte lika "cleant" i mitt tyckte.

Har letat runt lite, men det är svårt att hitta bilder på snygga trä sarger, någon som har tipps?

Funderar ev. På om man även skall försöka "kexa" ihop sargen och såga ut en riktigt halvcirkel runt trappan, eller om man skall göra den i raka segment. Någon som har gjort en riktig halvcirkel? Håller de bra, eller torkar de sönder ändå.

Vad tror ni om att göra sargen i teak betydligt enklare att få tag på i olika dimensioner än kirai.

Har en ide om att göra sargen i kanske 15mm teak. Limma ihop den med i 15x15 mm teak stav på undersidan, med en rostfri plåt på kanske 2 mm mellan, slipa ihop dessa och lägga detta ovan på trallen. På så sätt får jag en 15 mm hög kant ovanpå trallen och en 32 mm tjock sarg från poolen som dessutom täcker liner listen + att man får en snygg rostfri linje ut mot vattnet. Allt skippa det rostfria och bara limma ihop träet sargen.

Någon som gjort något liknande.

8
Markpooler. / SV: Isolera betongplatta....nödvändigt?
« skrivet: januari 12, 2011, 08:58:33:33  »
Nu är det gjutet och isoleringen åkte in under till slut ändå. Får bli en liten platå runt poolen...blir nog bra till slut..
Pumpgrop blir det nog ingen däremot...Ser ingen mening med det..har ju både spool i hårdpipan
+att jag har brunn i maskinhuset som är jämte poolen någon decimetetr hägre bara + att jag ser ju om det rinner i dagvattenbrunnen, längre ner.
Tror inte det finns någon pump som kan pumpa mer än vad ett 110 rör sväljer, dessutom skulle jag ju få pumpa in i röret, eller dra ett separat rör bredvid.
Ja har svårt att se meningen med detta, men någon kanske kan förklara?

9
Markpooler. / SV: Isolera betongplatta....nödvändigt?
« skrivet: december 27, 2010, 16:38:09:09  »
har svårt att se behovet av en pumpbrunn ...har ju dräneringsslang och 110mm rör till dagvattenburrn och därifrån 400mm som löper ut längre ner i dalen.
Tror att en pump storknar långt innan kapaciteten på ett sådant rör eller varför bör man ha dränpump. ?
Däremot har jag inte mer än 10-12cm singel nu då under poolen....vill inte ha på mer än nödvändigt, som ni förstår, räcker itne detta för att vara kapilärbrytande?

När jag lyfter på isolerskivorna nu är det helt torrt ovanpå singlet..men om jag schyffar bor makadammen ned mot shcaktbotten så har jag ju lite vatten i botten.

10
Markpooler. / SV: Isolera betongplatta....nödvändigt?
« skrivet: december 26, 2010, 22:05:54:54  »
Ja, dammsugit forumet har jag gjort...Det är väldigt motstridiga åsikter om detta..en del har grundvatten stående över poolbotten och problem.....vet inte om jag varit otydlig, nuvarande poolgrop har jag givetvis dränerat...innan schakt hade jag grundvatten redan vi kanske 0.8 m eller nått...nu har jag schaktat så djupt jag kan gå och kopplat in mig på befintligt dagvattendränering..har alltså sänkt grundvattnet lokalt så mycket det går utan pump..dock rör det sig ju mycket vatten i botten av makadammen..och det rinner en hel del i dagvattenbrunnen...Det är detta vatten jag tror kan kyla av betongplattan, men vet inte om det märks i praktiken...det flesta anser ju annars att isoleringen i botten är onödig, men då har man antagit att det är väldrenerat och kanske inte en amssa vatten i rörelse....skall kanske tillägas att jag bor i en "dalgång" så det kommer en hel del vatten uppifrån skogen som rinner ner genom min tomt.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag