CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ronnyh

Sidor: [1]
1
Övriga frågor! / SV: Rekommendation av försäkringsbolag?
« skrivet: oktober 29, 2010, 12:40:37:37  »
Efter att ha fått höra att mitt ärende var stängt och att jag inte skulle få någon som helst ersättning för mina skador så anmälde jag IF till Allmänna Reklamations Nämnden, ARN.

Tog inte många dagar innan en skadereglerare tog kontakt med mig och erbjöd en förlikning. Det var visserligen inte i närheten av kostnaden för skadorna men det blev i alla fall lite plåster på såren.

Fick även höra att den handläggare som skötte mitt fall var en sommarjobbare?!?!  <hmm>

2
Övriga frågor! / SV: Rekommendation av försäkringsbolag?
« skrivet: september 03, 2010, 16:12:03:03  »
Har slängt ut lite trevare hos de stora drakarna, hittills har bara Folksam svarat.

En skadereglerare ringde upp och vi hade en liten diskussion om skador på pool. Han sa att det just nu pågår diskussioner mellan bolagen om ändringar av formuleringar och regelverk.

De allra flesta bolag (alla?) ersätter bara skador för maskinell utrustning ansluten till "simbassäng" och inga skador på själva poolen. Man får teckna en otursförsäkring som får träda in för en "oförutsedd händelse".

I Folksams fall så finns ett tillägg för otur med ett maximalt ersättningsbelopp på 100 000 kr. Återstår att se vad de andra drakarna säger. En allmän rekommendation verkar vara att låta försäkringsbolaget skicka ut någon för att verkligen gå igenom fastigheten och poolen på plats. Det kommer jag göra nu när jag byter från IF.

Formuleringarna i försäkringsbreven varierar lite. I mitt försäkringsbrev står det som tredje punkt under "Vad är försäkrat" så här: "Simbassäng samt ledningar, kulvertar och andra installationer fram till kommunal eller samägd anläggning". Om man sedan läser det finstilta i villkoren så framgår det att försäkringen alltså gäller allt annat UTOM just simbassängen!? Varför då överhuvud ta med det i texten? Hade det varit vilken annan typ av verksamhet som helst så hade dom blivit åtalade för bedrägeri.. men försäkringsbolag får tydligen göra precis vad dom vill.

Jag har ett anmält IF till Allmäna Reklamationsnämnden, får se vad dom tycker om formuleringen. Återkommer när jag hört av dom..

3
Övriga frågor! / Rekommendation av försäkringsbolag?
« skrivet: september 02, 2010, 15:59:38:38  »
Hej!

Har haft extremt dålig erfarenhet av IF-försäkring och undrar vilket försäkringsbolag ni rekommenderar? Jag har läst de trådar som finns men de flesta slutar utan någon egentlig slutsats. Bor i villa med markpool 4x8 (snart nyrenoverad).

(Om någon är intresserad, skicka ett PM så kan jag spy ur mig några liter galla om IF och objudna badgäster med horn).

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag