CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Coral Plaza

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Stor mjölkig pool 320 kubik
« skrivet: juli 15, 2009, 14:17:45:45  »
Så kort och gott så bör vi bygga om filtreringen för att vi ska slippa dessa problem med jacuzzin....   vi har tittat på det och kommit fram till att vi ska låna filtet från den stora poolen för att fixa till detta....   så vi kan få filtrering samtidigt som jacuzzin är igång....  så att poolen alltid står på med reningspump och inte som det är i dag att när jacuzzin går igång så stängs reningspumpen av. Vi återkommer med resultat när detta är gjort. Har någon något mer tips så lyssnar vi mer än gärna.

2
Vatten och kemi / SV: Stor mjölkig pool 320 kubik
« skrivet: juli 13, 2009, 16:47:21:21  »
Aluminiumsulfat är det något som skulle göra någon skilnad om vi stängde av poolen och la i det medlet?
Vi kör i dag med dikloro (organiskt) du skrev natríumhypoklorit gör det mycket skilnad?
V ska gå över till klorpuckar så fort vi har byggt färdigt de behållarna men idag får vi masa oss ner och hälla på som vanligt.

3
Vatten och kemi / SV: Stor mjölkig pool 320 kubik
« skrivet: juli 13, 2009, 14:49:23:23  »
Jo det stämmer det är coral plaza.....    vi har ett problem med just jacuzzin den är lite felbyggd så vi kan inte köra jacuzzi pumpen samtidigt som reningspumpen vilket leder till att vi inte kan rena den som vi skulle behöva på dagarna, bara på nätterna....   alltså den är fin på morgonen men efter att några har hoppat i så blir den mjölkigt direkt. Den ska byggas om men det kommer inte att hända försens nästa år då vi har fullbeläggning nu. Så frågan är om det finns något medel som skulle hjälpa oss eller om vi ska öka nivåerna på något? är det chockklorring som gäller varje kväll kanske?
Jacuzzin används varje dag och mycket. Vi slår även i Oxiall för att hjälpa kloret, och idag har vi i 500 g klor varje kväll och poolen är 35 kubik

4
Vatten och kemi / SV: Stor mjölkig pool 320 kubik
« skrivet: juli 10, 2009, 20:06:51:51  »
Nu så har vi fixat den stora poolen i alla fall....   den gick över från vitt till grönt så det blev algdödning och klor och även oxiall.....    så värdena nu på den stora är 3 i klor ph mellan 7,0 till 7,6  (får helt olika värden på stickan och vätskan) alka. 60 och poolen är klar och fin. (ska öka alka. lite)
Självklart så började ju då jacuzzin att strula, nu är den mjölkig och vi kör med samma saker på den som den stora men den vägrar att ge sig. Vädena i jacuzzin är klor 3 alka. 100 ph 7,0 till 7,6 (samma prolem med stickan och vätskan på den). På barnpoolen där stämmer stickan och vätskan på ph värdet. Hur kommer sig det?
Man kan ju tycka att det ska finnas mycket poolexperter här i Natal Brasilien men ack så fel man kan ha... så vi är lite strandsatta så att säga.

5
Vatten och kemi / Stor mjölkig pool 320 kubik
« skrivet: juli 08, 2009, 15:06:48:48  »
Har lite problem med en stor pool på ett hotell, 320 kubik mjölkigt vatten. Klor värdet ligger på 1,0   PH värdet ligger på runt 7,7   alka ligger på runt 60
PH värde har varit runt 7,6 ett tag och den har inte varit grumlig förut, det började idag.
Om vi ska sänk PH värdet så vill vi inte sänka alka. värdet. Så finns det någon produkt som bara sänker PH värdet och inte sänker några andra väden? Eller ska vi leta andra felkällor?
Vi har 2 st pooler till, jacuzzi på 40 kubik och en barnpool på 20 kubik. Barnpoolen är helt klar och den har PH 7,7 alka 100 och klor 2   jacuzzin ligger på PH 7,7 Alka. 100 Klor 0,5 och den är lite mjölkig och den började bli detta samtidigt som den stora. Har någon en bra ide om vad problemet är och kanske en snabb lösning. Några tips för att slippa detta i framtiden vore inte helt dumt.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag