VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - evander

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: intex saltvattensystem. Låg pH samt klorlukt.
« skrivet: juni 06, 2014, 00:45:51:51  »
Jag har loggat in mig som DDT förut, har tydligen skapat två olika identiteter på detta forum  ??? Byter tillbaka till DDT snarast.

2
Vatten och kemi / SV: intex saltvattensystem. Låg pH samt klorlukt.
« skrivet: juni 06, 2014, 00:41:31:31  »
Typ cirka 14 dagar högsommar utan klor eller saltgenerator, jag tror t.o.m. att jag har lagt ut en bild på den gröna sörjan på det här forumet för några år sedan.

3
Vatten och kemi / SV: intex saltvattensystem. Låg pH samt klorlukt.
« skrivet: juni 05, 2014, 09:45:28:28  »
Jag har haft en samma Intex saltgenerator sedan 2007 och har en pool på 46 kubik, en rund Intex 7.3 m. Jag har de sista åren bara fyllt upp med vatten och salt (ca 1/3, det som jag har tappat ur under vintern) och startat saltgeneratorn varje vår. Numera har jag helt slutat fibbla med vattenkemin har inte ens använt några teststickor på flera år, har inte den blekaste aning om vilket PH jag har i poolen.

Hur grönt vattnet än är brukar det var helt kristallklart efter 12 - 24 timmar med saltgeneratorn. Kör min saltgenerator 12 timmar några nätter i veckan. På semestern slänger jag in några klorpuckar och åker iväg. Jag gissar att jag nog är en av dem som har använt mig av Intex saltgenerator längst här i landet och är fortfarande supernöjd.

Det enda som kan vara ett problem är när man har mycket --> massor med alger (grönt) och alla alger dör samtidigt när man kör saltgeneratorn är att vattnet kan bli mjölkigt under någon vecka, men det klarnar alltid upp efter hand, jag har försökt filtrera, ändra PH, m.m. men inte något som fungerar, det är bara att vänta tills vattnet har klarnat av sig självt. Tilläggas att jag använder kommunalt vatten.

4
Ovanmarkspooler / Hitta hål i linern (Intex)
« skrivet: juni 05, 2014, 09:29:18:18  »
Hur hitta småhål?

Min Intexpool rund 7,3 m som jag har haft uppsatt och använd kontinuerligt sedan 2007 har fått flera små hål i botten senaste dagarna. Har nu lagat 5 hål, de hål där jag kunde se gruskornen som gått igenom botten. Trots detta läcker det ut ca 2 cm vatten på ett dygn, så det finns fler hål i botten, som jag inte kan hitta, kan se att det sakta sipprar ut vatten i en viss sektion (mellan två av benen) för övrigt verkar det vara torrt under poolen. Vill helst inte tappa ur poolen (46 kubik), någon som har ett tips på hur man kan hitta småhål?

Jag vet att hålen beror på att vi var dumma nog att lägga allt för vasst grus under poolen (sättgrus som han med grävaren sa att vi skulle använda >:( ) och att vi borde ha lagt frigolit under poolen istället för flera presenningar, hålen har antagligen uppstått i  och med att en nyinköpt poolrobot har rullat på botten och antagligen pressat igenom linern med enstaka gruskorn, det var inte något läckage innan poolroboten sattes in. Tilläggas ska att hålen som vi har hittat finns alla mycket nära ytterkanten, där poolroboten står stilla och "spinner med hjulen" innan den ändrar riktning.

MVH Eva A

5
Vatten och kemi / SV: Intex saltgenerator
« skrivet: april 28, 2009, 01:31:15:15  »
Till dig som tänker köpa saltvattengenerator från Intex, se till att du får rätt modell. Det ska vara den där saltet är löst i bassängvattnet (modell 8220/8230  (56602) och inte i den modellen som du fyller på med salt varje dag 6220 (56604).

Det finns åtminstone en av de stora poolfirmorna som fortfarande försöker att sälja den äldre modellen (Intex har slutat att saluföra denna pga problem). Poolfirman som säljer den är väl medvetna om att det är en modell som har utgått, men de försöker ändock prångla ut den till ovetande kunder.

Bor du i närheten av Västerås så säljer Nisses den och antagligen till ett av de bättre priserna, för övrigt brukar Toys ur us vara billigast.

MVH Eva

Bifogar bild på den saltgenerator som du inte ska köpa.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan