CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - tomomia

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / SV: Frysflaska (få tätt)
« skrivet: september 09, 2010, 21:05:17:17  »
Hej!
Hade samma problem första året vi skulle stänga. Var helt omöjligt att få det helt tätt. Ringde Svenska Poolfabriken som vi köpt poolen av för att få tips. De hade en specialplugg i gummi med en expanderskruv inuti. Sen dess har det alltid blivit tätt på första försöket. Tror den kostade ca 100-150 kr.
Mia

2
Vatten och kemi / SV: Grön i håret varför?
« skrivet: juni 23, 2010, 21:51:08:08  »
Våra blonda tjejer blev gröna i håret vår första poolsommar. Köpte nåt specialshampoo hos frisören som hjälpte. Det var rätt dyrt har jag för mig men hjälpte. Hos frisören sa de att det är ett vanligt problem för blonda som simmar mycket i klorerat vatten.
Mia.

3
Markpooler. / SV: Problem med grannar
« skrivet: juni 19, 2010, 09:38:15:15  »
Hej!
Vi har också en GullbergJansson. Köpte den för att den skulle vara tystast, den var dock lite dyrare än den andra vi valde mot men ville ha en tyst pump så vi betalade hellre lite extra. Kan tyvärr inte säga att det var värt pengarna. Den låter väldigt mycket, har också fått kommentarer från grannar. Ringde till företaget som vi köpt pumpen av och de skulle be nån servicekille komma och kolla på den. Behövdes kanske bytas några bussningar enligt dem. Ingen har dock varit här ännu, antagligen högsäsong för servicekillarna. Tycker ändå att det är trist att betala så mycket pengar och sen låter den iallafall så mycket. Inga problem med värmningen som tur är iallafall.
M.

4
Teknik / Läckande filterhus
« skrivet: maj 22, 2010, 20:47:20:20  »
Skulle idag göra årets första backspolning. Funkade bra som vanligt men när vi skulle starta igång allt igen läcker det lite ur filterhuset. Plockade loss överdelen och kollade packningen, allt ser OK ut men vi får det inte tätt när vi sätter tillbaks själva överdelen av filterhuset. Någon som har nån ide vad som är problemet? Det läcker inte jättemycket, men tillräckligt för att det inte ska gå att köra cirkulation. Typiskt nu när det är 28 grader i vattnet o kanonväder.Tacksam för ev lösningar.
Mia.

5
Hej!
Vi har använt starkas hårdfog runt vårt skiffer och det blev kanonbra. Inget ogräs och man slipper sand i poolen. Nackdelen var att det var dyrt, 520 kr för 15 kg. Plattorna var ca 3 cm höga så fogen blev hård och bra, vet ej hur det blir med ett tunnare lager.
MVH mia.

6
Pooltäckningar / SV: Mekaniskt poolskydd med utväxling?
« skrivet: juni 12, 2008, 08:52:52:52  »
Hej!
Har också en 4x7 från svenska poolfabriken. Förra sommaren körde vi med det manuella poolskyddet med stroppar. Jättejobbigt att ta på och av, stört omöjligt själv. Nu har vi bytt till ett som löper i skenor på sargen. Vi har inte utväxling på upprullningen men det är jättelätt att veva av och dra på ändå. Min yngsta dotter (10 år) fixar det själv. Det håller även att gå på. Köpte det i samband med att vi köpte poolen men monterade det inte förrens den här sommaren. Nu kan man bada när man vill och barnen behöver inte vänta på att vi ska komma hem om de vill bada.
Hälsn, Mia.

7
Hej!
Startade upp poolen 1 Maj. Då var det 9 grader. Har kört värmepumpen sedan dess, är nu uppe i 27 grader. Tog premiärdoppet igår, dock badade barnen i måndags då det var 22 grader. Bor lite utanför Södertälje och här har det varit soligt och fint så vädret har hjälpt till bra.
Mia.

8
Markpooler. / SV: Läckage ur backspolningsanslutningen
« skrivet: maj 04, 2008, 11:52:25:25  »
Hej!
Det var o-ringen som hamnat lite snett som orsakade läckaget. Funkar igen. 18 grader hittills.......
MVH, Mia :)

9
Markpooler. / Läckage ur backspolningsanslutningen
« skrivet: maj 03, 2008, 23:21:12:12  »
Hej!
Skulle precis göra årets första backspolning av filtret. Gick hur bra som helst, men när jag var klar och ställde tillbaks ventilen i läge "filter" läckte det rätt ordentligt ur backspolningsanslutningen. Har aldrig hänt förut, vet nån vad detta kan bero på? Pga den sena timmen blev vi tvugna att stänga av all cirkulation och stänga alla ventiler, får felsöka imorgon. Sandfiltret är av fabrikat Astral från Svenska Poolfabriken. Har förvarat det inomhus över vintern. Typiskt att detta händer nu, har gått från 9 till 17 grader på två dagar nu.

10
Markpooler. / Gör inte samma misstag som jag= hål i linern!
« skrivet: oktober 14, 2007, 12:43:00:00  »
Hej!
Skulle sätta i vinterpluggarna i insprutarna. Tyckte att det var svårt att dra "det sista" så det blir ordentligt tätt. Tog polygripen lite försiktigt och drog till. Lyckades så bra att jag slant till och skrapade upp ett hål i linern, precis under insprutaren direkt mot sargen. Jippi..............
Köpte ett lagningskit hos folkpool. Blev tvungen att sänka nivån till under insprutarna för att kunna laga ordentligt. Svårt att få dit lappen bra då hålet var precis under insprutaren mot sargen. Tror att jag lyckades till slut. Kontaktade supporten på svenska poolfabriken(suverän support även kvällar och helger), då jag tyckte att det kändes lite osäkert då hålet var så nära sargen på insprutaren. Fick rådet att dra en sträng med våtrumsfog runt hela sargen för säkerhetsskull. Har fyllt poolen igen och hittills verkar det hålla. Typiskt att detta skall hända, detta har varit vår första poolsommar och hittills har det funkat bra. Har köpt en 4x7 rostfri pool med carraraliner från svenska poolfabriken.
Hoppas någon annan lär sig av mitt misstag och inte är lika klantig som jag.
Hälsn, Mia.
En liten undring? Någon som har erfarenhet av hur länge man kan räkna med att en sån här "lagningslapp" håller?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag