CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ddt

Sidor: [1] 2 ... 12
1
Markpooler. / SV: HJÄLP Med Mjölkigt vatten!!
« skrivet: juni 18, 2019, 00:48:11:11  »
Har varit med om det, två gånger, vid båda tillfällena vart det mjölkigt i vattnet efter att det några dagar hade varit ganska så grönt i vattnet och jag därför klorerat/kört saltvattengeneratorn. Min teori vid dessa tillfällen är att algerna som dött efterlämnat kalk i vattnet. Till den goda nyheten så försvann mjölkigheten av sig själv efter någon eller två veckor. Det hjälpte inte att tillsätta flockningsmedel eller något annat, det var bara att vänta.

2
Pooltäckningar / Inköp bubbelplast solfolie värmetäcke
« skrivet: juni 07, 2019, 23:11:16:16  »
Letar efter en solfolie till min Intexbalja som är rund och 732 cm i diameter, hittar bara en återföräljare som har den storleken och det är JF fritid, 1700 kr plus frakt 400 kr. Finns det någon som kan tipsa mig om andra försäljare.  Har googlat och får inget napp alls på rund 732.

3
Ovanmarkspooler / SV: Intex poolöverdrag?
« skrivet: maj 24, 2017, 22:32:48:48  »
Jag gillar nästan allting av Intex förutom detta poolöverdrag som åkeri soptunnan utan att packas upp. Duger inte att täcka med under vintern, fungerar dåligt på sommaren, i sämsta fall åker hela "skiten" ned i vattnet när det regnar. Själv använder jag solfolie och pressening på vintern. Har en rund 7,3 m Intexpool.

4
Ovanmarkspooler / SV: Hur stänger man en plastpool?
« skrivet: april 30, 2017, 20:04:01:01  »
Jag vet hur en saltgenerator fungerar och att Na och Cl spjälkas under förloppet men också att det återigen blir till salt nästan omedelbart när vattnet återförs till poolen därför blir mängden klor i poolen försumbar till skillnad från om man tillsätter klor (Cl).

5
Teknik / SV: Reducerings kopplingar RÖRMOKARE vet ni?
« skrivet: april 06, 2017, 21:53:46:46  »
TACK!!! för hjälpen nu är delarna beställda- <antman>

6
Ovanmarkspooler / SV: Hur stänger man en plastpool?
« skrivet: april 05, 2017, 22:59:14:14  »
Har haft Intexpool uppe över vintrarna i åtminstone 15 år är inne på min tredje intexpool. Jag gör inte något annat än kopplar bort vattenslangar och anslutningar, tömmer vattnet till nedre anslutningen, slänger på en presenning och inväntar våren. Ingen chockklorering eller någon annan form av klor eller kemikalier. På våren fyller jag på med det vatten som jag tappade ut till vintern, häller i 5 säckar salt, startar saltgeneratorn (intexs egen) och väntar 2 dygn och vattnet är badbart och helt klart. Har aldrig in några andra kemikalier än salt. Jag vet att förståsigpåarna ryser när jag säger att jag inte använder något annat än salt, men det har fungerat i min 46 m2 balja i en massa år.

7
Ovanmarkspooler / SV: Intex Pooldammsugare läcker i kopplingar
« skrivet: april 05, 2017, 22:45:58:58  »
Jodå den ska läcka i alla kopplingarna, skojar inte den fungerar på detta sätt. Min robot far runt med en bra fart, men jag hade en gul sådan som jag lämnade tillbaka (en tidig modell) och den roboten rörde sig aldrig så antagligen var det något fel på den. Den grå som jag köpet 2014 är jag mycket nöjd med, jag gissar att den ska läcka ut vatten i kopplingarna för att trycket inte ska bli för högt, men som sagt var bara min gissning.

MVH Eva ett år för sent svar!

8
Teknik / SV: Reducerings kopplingar RÖRMOKARE vet ni?
« skrivet: april 05, 2017, 20:59:52:52  »
Tack för ett snabbt svar och maken fick rätt, det fanns alltså 2 1/4 gänga. Typiskt mig att köpa en pump med dimensioner som inte finns! Det får bli limmade 50 rör. O0

Köpte en pump med 1hk på Vidaxl och då har den kraftigare anslutningar (57 mm G 2.25) jämfört med de lite mindre kraftfulla pumparna.

Det finns förberett för att ansluta 50 mm pvc rör på pumpen, men hur kommer jag vidare till Intex som har 2" rörgänga (behöver alltså 2" utvändig gänga och något att fästa i 50 mm pvc röret). Hoppas jag uttryckte mig något så när fattbart, rörmokeri är långt från mina kunskaper, men väldigt tacksam för alla tips och svar.

Jag gissar att det är samma anslutningar på värmepumpar?

9
Teknik / Reducerings kopplingar RÖRMOKARE vet ni?
« skrivet: april 05, 2017, 15:30:54:54  »
Har köpt en vidaxl pump och vi kommer att behöva fixa ny kopplingar mellan Intex och den ny pumpen. Min man påstår att gängan är 2.25 (vilket inte tycks finnas på marknaden) Jag tror att det ska vara en 2,5" gängan är utvändigt ca 63 mm, någon som vet?

10
Vatten och kemi / SV: Klorera nyfylld pool innan man sätter igång med salt
« skrivet: juli 07, 2015, 09:42:32:32  »
Jag har en balja på 47 m2 använder kommunalt vatten, har kört min Intex saltgenerator i 7 är, inte något labbande med vattnet, kollar inte ens ph. Har alltid perfekt vatten. Kör saltgeneratorn cirka 2 dagar i veckan, sista veckan varje dag 12 timmar pga. rådande värmebölja. Saltgeneratorn har fungerat klockrent utan någon form av reparationer i alla dessa år. Köpte en i reserv som jag aldrig har behövt använda.När jag åker bort slänger jag i några klorpuckar så att ja slipper har pumpen igång.

Sidor: [1] 2 ... 12
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag