VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - ZuumoO

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Brilix thp100 som troligtvis strular. Behöver hjälp/input
« skrivet: maj 18, 2016, 14:00:51:51  »
Tjena. Köpte nyligen hus med pool. Gamla ägarna är ej nåbara just nu och inköpsstället har stängt idag.

Tänkte ställa några frågor till i hopp om hjälp.

Värmepumpen i fråga är en Brilix THP100 inköpt 2010.
Poolen är på 37-38 kubik.

Grejerna har vart igång 3-4 dygn nu. Sen poolen fylldes upp med nytt vatten. Startade på 17 grader. Och nu har jag 22 grader.

Fråga 1. Jag har haft lite strul på nätterna med att proppen gått. Så varje sen kväll eller tidig morgon har det hänt. Dagtid tuffar den på som om inget hänt utan avbrott. Känns som att något är fel. Det sitter 16A säkring. Enligt manual.

Fråga 2. jag kollade nyss in och ut temp och båda stod på 22 grader. Och då är poolens temp 22 grader. Jag kollade efter 3-4 timmars drift. Enligt manual så är det vanligt med 1-2 grader i diff. Antingen är något igenkorkat så att den inte värmer tillräckligt eller så har jag för högt flöde i systemet.

Fråga 3. Kan jag själv rengöra värmepumpen på något sätt?
Tittar man in på baksidan av maskinen så är radiatorn full med insekter och skit. Det kanske är det som bråkar i Fråga 2? Manualen va rätt vag på denna punkt.

Fråga 4. Allt kanske är normalt i mitt fall. Det har ju vart ganska kallt de senaste dagarna och man kan kanske inte räkna med större ökning på värmen i vattnet?

Fråga 5. Mätaren som sitter på värmepumpen verkar ha med köldmediumet att göra. Och inte vattentryck som jag först trodde. I standby-läge har jag 0.6 bar. Och i drift har jag 0.9-1.4 bar. Manualen va rätt vag på denna punkt. Är detta normalt?

Länk till manualen.
http://www.brilix.com/download/1288695785en__2_tepelna_cerpadla_new_en.pdf


Finns hur många frågor som helst. Dessa får va en bra början. Och som rookie inom poolvärlden så har jag säkert glömt vital information. Bara att skälla på mig =)

Tack på förhand! MVH

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan