VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Öståkra

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / Pool på Öståkra 2012-2013
« skrivet: augusti 23, 2013, 14:27:40:40  »
Sommaren 2012 satt jag hemma, föräldraledig, med en baby på armen. Det var kallt och regnigt men det hindrade inte att vår 5-åriga dotter ändå ville till stranden. Barn vill alltid bada – oavsett temperatur i luft och vatten - vilket kanske inte alltid gäller för oss vuxna. I denna hopplöst kalla och regniga sommar återuppstod därmed tankarna om en pool… Idén hade funnits långt tidigare men inte blivit aktualiserad för det funnits så många andra projekt som prioriterats hemmavid.

Vi bor på Söderslätt i Skåne på en avstyckad gård där föregående ägare för många år sedan hade grisuppfödning. Därav finns en stor gjuten urintank bakom ladugården. Då denna inte varit i bruk under de senaste 15 åren hade vi inledningsvis tankar om att re-lina den och bygga oss ett poolområde kring den. Detta hade blivit en något speciell pool… 3 m djup och med en diameter om ca 7 m. Betongens skick kunde dock ifrågasättas liksom läget (bakom ladugården) vilket gjorde att vi ganska snart lämnade denna idé bakom oss.

Allt vi har gjort på fastigheten har varit med hängslen och livrem och av kvalitet och kostnad som knappast om aldrig varit försvarbart. När vi köpte huset så stod det ”Möjligheternas hus” i annonsen… och det har sedan dess varit där som blod, svett, tårar och all lön investerats. Och det har känts rätt. Att nu bygga en pool innebär således inte att köpa en plastbalja utan den skall ju vara av betong och kaklad givetvis. Gärna platsgjuten massiv sådan.

Jag är själv i byggbranschen och insåg att rent byggnadstekniskt är det ju ingen svår konstruktion. Efter lite undersökning och anbudsförfrågningar så insåg vi dock att även om vissa leverantörer hade färdiga formar så blev kostnaden för platsgjutet kontra prefab betydligt högre. Valet föll därmed för prefabricerade väggelement samt platsgjuten botten och trappa längsmed hela ena gaveln. Prefableverantör är Betongfabriken http://www.betongfabriken.eu/gallerier/prefab/galleri_27_prefab.htm

Vi trodde oss veta vart vi ville ha poolen men marken sluttade och det behövdes en avvägning/inmätning av området för att vara säkra på vart placeringen skulle vara exakt. Det fick vi hjälp med av min kusin Lars Björk på www.alpmarkteknik.se som vänligt nog styrde kosan till Skåne och mätte in ytan. Han levererade oss sedan en ritning. Detta kan jag rekommendera. Den ritningen har varit bra för både planering av placeringen av själva poolen men även för planeringen av resterande ytor (tak, uppställningplats för tak, markstensyta, plantering osv.).

När vi väl funderat klart och funderat var det redan sen höst men i positiv anda så räknade vi med att ”vi hinner” innan vintern. Det gjorde vi… nästan…

2
Byggtrådar / Bygga egen soldusch
« skrivet: maj 30, 2013, 15:44:19:19  »
Hej!
Nu är poolen snart klar. Vi behöver en utomhusdusch. Har tittat lite på dem som värms av solen. Kostar en del... Finns det någon här på forumet som har kopplat ihop en fungerande soldusch efter eget huvud och fått det att fungera? Vill ni dela med er av foto, tips och ritningar - i så fall blir jag glad!

Ha en fin dag - sommaren är här nu! <sol>

3
Uppvärmning / POOLVÄRMEPUMP HYDRO-PRO 13
« skrivet: maj 30, 2013, 14:07:54:54  »
Hej
Dags att sätta värmepump till nya poolen. 50 kbm vatten skall värmas. Hade väl tänkt sätta någon av hög kvalitet men det är mycket kring-kostnader i pool-projektet som skall täckas så nu letar jag efter en budgetvariant av uppvärmningen.

Har hittat den här
http://www.rubinpool.se/poolvarmepump-hydropro-13-p-1285-c-168.aspx

Billig... fungerar den? Finns det någon där ute med erfarenheter av den?

4
Uppvärmning / Värmepump KMP 50 - är den ok?
« skrivet: februari 19, 2013, 08:56:33:33  »
Finns det någon här som har erfarenhet av den här värmepumpen? http://www.polarpumpen.se/poolvarme/kmp-50
Verkar ju lite för billig för att vara sann...

5
Det är ofta ett säljargument att pooltak sparar energi bland takförsäljarna men ingen har kunnat visa mig siffror på hur mycket det egentligen rör sig om...

Jag är även intresserad att veta den faktiska skillnaden i energiförlust mellan kanalplast och klar plast. Inte heller det har jag lyckats få fram genom takförsäljarna. U-värden anges för plasterna men en pooltaksleverantör påpekade att detta i stort sett var irrelevant då det relativt otätt (ur energisynpunkt) i alla skarvar...

Jag kan räkna på det här teoretiskt eftersom U-värdena finns men i och med de "otäta" skarvarna undrar man hur mycket teori och verklighet stämmer överens.

Finns det någon där ute som vet? Som har levt flera år utan tak och sedan skaffat tak och då fått siffrorna bevisade för sig själv.

6
Pooltäckningar / Hur väljer man pooltäckning/tak/staket? Snälla hjälp!!!
« skrivet: december 29, 2012, 09:58:41:41  »
Vi har gjutit pool nu i höst/vinter och skall kakla den till våren. 9x4 m med en trappa längsmed hela ena gaveln. Budgeten är tight och vi vill därmed investera på "rätt" saker.

Har försökt läsa på om olika pooltäckningar men blir inte klok på det hela. Verkar som om de alla är bra på olika saker. Jag hoppas att någon här kan hjälpa mig att välja rätt genom era erfarenheter.

Några kriterier/fakta
-Vill ha en säker, praktisk och energieffektiv täckning.
-Vi har två barn (till sommaren 6 och 1 år) så täckningen/taket eller staketet  skall vara praktiskt att lägga på/stänga om så bara för en kort stund om jag skall "in och hämta kaffe".
-Vi bor på Söderslätt i skåne dvs. det blåser lika kraftigt som vid havet och om det så kommer några ynka snöflingor på vintern så lägger de sig i vågformade drivor vilket innebär att jag har allt ifrån klippbar gräsmatta till drivor om 2 m samtidigt i trädgården.
-Vi vill gärna ha en energieffektiv lösning.

Några frågor:
-Kan man med pooltak i stort sett slippa att värma upp en pool?
-Är det smart att satsa på billig pooltäckning (ev. bubbelplast) i kombination med ett låsbart högt staket/plank/spaljé så man kan "fösa ut ungarna" när man skall springa bort ifrån området tillfälligt?
-Är det någon som har erfarenhet av pooltak i vind- och snöutsatt läge? Jag tror personligen att om vi över huvud taget skall ha ett tak här så måste det vara ett medelhögt med lite brantare lutning på bågformen än vad de lägre har - för att ha en chans emot snödrivorna...
-Måste man spendera 150' på ett pooltak eller finns det billigare "tjeckiska/polska/etc." som faktiskt håller bra kvalitet?

Snälla... ge lite vägledning... jag är helt vilse.  <help>

7
Markpooler. / Vad kostade din gjutna btg-pool?
« skrivet: september 24, 2012, 10:05:20:20  »
Sitter här och väntar på en offert för en gjuten betongpool i Skåne... 4x8 m... med mosaik.

Är lite nyfiken på vad ni andra betalat för era i liknande storlek... Någon som vill dela med sig?

8
Markpooler. / Golvvärmeslingor i betongplattan av gjuten pool
« skrivet: september 19, 2012, 16:09:58:58  »
Vi funderar på att bygga pool till våren. En gjuten btg-pool hoppas vi på.

Är det någon här på forumet som har gjutit in golvvärmeslingor i sin btg-platta i en gjuten pool. En bekants bekant till oss har tydligen gjort det med gott resultat och låga uppvärmningskostnader.

Vi funderar på att sätta en luft/vattenvärmepump för uppvärmning av ett poolhus (en befintlig liten byggnad på tomten om 35 kvm) och då hade det ju varit fint om denna även kunde värma golvvärmeslingor i poolplattan... om detta är en fungerande lösning.

Sååååå... finns det någon här som har lite kunskap och erfarenhet av golvvärme i pool så får ni gärna skriva lite här.

9
Markpooler. / Murad eller platsgjuten betongpool
« skrivet: augusti 16, 2012, 13:26:10:10  »
Har kommit fram till att vi skall anlägga pool i trädgården och vill ha en snygg, bestående, högkvalitativ sådan med kakel eller klinkerbeläggning.

För mig så är en platsgjuten betongpool det ultimata men jag hittar inte så mycket information om detta på forumet eller på nätet. De fleta murar sina pooler i btg-block, leca eller isolerblock för att sedan gjuta en kärna i dessa.

Vill gärna höra om det finns någon här som har erfarenhet av platsgjuten betongpool. För- och nackdelar... ekonomi, skötsel, hur det fungerat med kakel/klinker mm.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag