CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - DanielF

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Bergvärme, trasig italiensk blå "mikrobrytar ventil"
« skrivet: maj 10, 2011, 18:12:32:32  »
Hej,

Någon som har koll på var man lätt hittar en "micro switch valve", detta är en blå liten elektrisk historia som öppnar upp för varmvatten att flöda till värmeväxlaren, när poolstyrningen säger så.

Min har börjat löpa amok så den öppnar och stänger så det ristar i rören. Det är en italiensk historia som får ström från en 6-polig kontakt. Frågade en av de större pool ÅF som finns repr. i hela landet, men de hade aldrig hört talas om denna.

Antar det är de som levererat bergvärmen, har ett Rego 600 poolstyrning från IVT, men vet inte vilka som är ÅF, eftersom det fanns installerat när jag köpte huset.

Tacksam för ev. svar.

2
Ovanmarkspooler / Virvel och gurgel i breddavloppet
« skrivet: juni 23, 2010, 18:31:18:18  »
Hej,

Har en gjuten/murad ovanmarkspool som är åttakantig 4,85x1,50 ~ 30m3 (inköpt på Pool & Hälsa i Kungsbacka av förra ägaren av huset). Får ofta virvel i breddavloppet som för med sig att ibland kommer det lite luft ur de två inspruten av vatten, vilket medför "bubblor" efter poolkanterna, klorpuckarna går åt snabbare och överklorerar poolen samt själva "ojludet" i sig.

Cirkulationen drivs av en Badu 90 (11m3/hr) som sitter monterad i källaren, poolen värms med bergvärme och en värmeväxlare från Pahléns. Breddavloppet är också Pahléns.

Just nu ligger vattennivån knappt 1cm under breddavloppet topp, jag har haft den så högt som 1mm, men efter tag börjar det ändå "gurgla", men det är inte helt konsekvent.

Har jag luft i systemet, isf. hur blir jag av med det? Har fyllt på vatten flertal ggr (eftersom det dunstar i solen) och det dämpar högst temporärt för att sen återkomma. Sandfiltret ligger under 1bar i tryck och glaset är rent, trots detta backspolar jag det minst varannan vecka.

Poolen är lite använd hittills i år. Hur attans blir jag av med virveln och gurglet?

Tack på förhand!

3
Ovanmarkspooler / Vattenivå i pool?
« skrivet: maj 23, 2010, 09:31:49:49  »
Hej,

Har en ovanmarkspool (4,85 åttakantig, 1,50 djup ~ 30m3). Har haft vattennivån till halva breddavloppet, men märkte att den åt klorpuckar på 2dgr och klorhalten i poolen blev för hög (var väldigt mycket virvlar ner i lövkorgen). Har vart när man badat och skapat lite "vågor" att pumpen börjar suga luft. 

Nu har jag höjt vattenivån till ovan breddavloppet (fyllde på med en kubik ungegär), men känner mig lite osäker på ev. vilka negativa konsekvenser detta kan få? Kanske skulle jag lagt mig på 75%?  :-\ Hursomhelst fyllde jag på till det såg ut som vattenivån legat tidigare....

Har precis köpt huset med pool och fått uppleva en spännande vinter med mycket skottning av pooltäcke, islossningen i pool och nervositet att linern skulle vara skadad, det har trots allt gått rätt bra, även jag är lite orolig för liner i hörnen, spännt på vissa ställen och slappt på andra.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag