VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Ziggy

Sidor: [1]
1
SpaForum / Eftermontera UV ljus
« skrivet: december 17, 2013, 12:18:57:57  »
När jag köpte mitt spa för 4 år sedan så fanns inte UV-ljus som tillbehör för att ta bort bakterier och föroreningar. Då var det ozon som gällde. Vad jag har förstått så är UV ljus betydligt effektivare. Funderar på att eftermontera på något sätt och undrar då såklart om någon på forumet har liknande funderingar eller kanske till och med gjort det?

/Ziggy

2
SpaForum / Kuddar och annat mjukt material
« skrivet: april 16, 2013, 09:21:15:15  »
Hej

Jag gissar att de flesta liksom jag upplever att mjuka detaljer som kuddar och i mitt fall "plattan" som ligger ovanpå filterutloppet far ganska illa av den aggresiva miljön i spat när locket är på. När mitt spa var nytt så tog jag alltid bort dessa detaljer när jag hade i större mängder klor, men ärligt, det orkar man ju inte i det långa loppet. Numera så låter jag bara locket vara öppet en 30-60 minuter efter klorering eller annan kemibehandling. Resultatet är att de mjuka detaljerna nu börjar pulvriseras så smått.

Jag är lite sugen på att testa något annat material. Tex en icke transparent plexiglasskiva som täcker filterbehållaren. Kuddarna är kanske svårare att hitta i ett annat material, men egentligen så tycker i alla fall jag att dessa inte måste vara "mjuka".

Så min fråga till forumet är om det finns någon annan som har eller har haft liknande funderingar och kanske någon som testat andra material? Hur funkar tex plexiglas i spamiljön?

/Ziggy

3
Markpooler. / Schaktmassor
« skrivet: augusti 17, 2011, 14:43:45:45  »
Hej

alla ni som grävt pool. Var gör ni av alla schaktmassor om ni inte har någon plats på tomten att dumpa dem på? Jag har ringt runt till firmor som sätter ut containers, men det blir ju fantastiskt dyrt att låta dem ta hand om alla schaktmassor som det blir. Tacksam för tips på detta, speciellt i Malmö/Lund området.

/Ziggy

4
SpaForum / Spaklor - kuddar och lock...
« skrivet: februari 23, 2010, 11:51:27:27  »
Hej

Jag har nu kört mitt spa några månader och det är fortfarande lika härligt. På min säljares rekommendation så har jag kört med aktivt syre efter varje bad + en gång i veckan spaklor och algmedel. Det har fungerat hur bra som helst, men nu när vattnet börjar bli lite gammalt och slitet, så verkar det som att jag behöver tillsätta mer klor, eller rättare sagt oftare. Hittills så har jag alltid tagit bort kuddar + att jag lämnat locket öppet i 30-45 minuter nånting. Detta "skall" man ju göra för att öka livslängden på dessa eftersom klorgasen tydligen är aggresiv mot dessa mjukare material. Tyvärr så är det ju inte så himla kul att släpa kuddar ut och in efter klorering och att tvingas ut i snön och kylan för att lägga på locket efter ett tag är ju inte precis någon höjdare. Sen måste det ju gå åt en del energi när locket ligger av, eller hur?

Så min fråga är om någon har bevis för eller erfarenhet av att kloreringen skadar lock och kuddar, eller om det bara är så i teorin. Jag skulle gärna slippa detta med att ta bort kuddar och ställa "äggklockan" så jag inte glömemr att fälla ned locket (har hänt mer än en gång att jag hunnit gå och lägga mig och tvingats ut i kylan igen  >:( )

/Z

5
SpaForum / Tömma spabad - Dränkbar pump
« skrivet: december 07, 2009, 09:11:54:54  »
Hej

har blivit dags att byta vatten i mitt spa. Har hört av andra att det tar en evighet att använda bottenventilen och att många istället använder en dränkbar pump för att spara tid. Så till min fråga:

Ni som har köpt pump speciellt till detta, vad har ni köpt och vad skall man tänka på?

Ziggy

6
SpaForum / Temperatur fall vid bad
« skrivet: november 23, 2009, 14:58:10:10  »
Hej

En fråga till alla som använder era spabad vintertid. Jag har haft mitt spa en kortare tid och märker att temperaturen faller någon grad när vi badar. Vi har inställt på 38,5 och efter c:a 45 minuters badande med pumpar igång och en del luft också, så har temperaturen sjunkit 1-1,5 grad och då är det ändå 5-10 plusgrader ute f.n.

Vad är era erfarenheter kring detta?

Jag har ett Dove Canyon och det verkar ha en värmare på 2,5 kw, vilket säljaren sa var bra prestanda, men nu har jag hört att det finns spa med 4 - 5,5 kw. Vad har ni för effekt på era?

/Ziggy

7
SpaForum / Örnen har landat
« skrivet: november 06, 2009, 11:40:50:50  »
Måste bara få detta ur mig och dela med mig. Förmodligen ingen som är intresserad av denna tråd, men i alla fall, here it is:

Igår lyftes mitt nya Dove Canyon på plats. Lyftkranen nådde 32,6 meter in över träd, buskar och plank, vilken syn... Elinstallation, vattenfyllning och kemi start-up tog större delen av kvällen. Nu på morgonen var det uppe i 38 grader. Vilken känsla !

Som första åtgärd har jag nu lagt en flaska Prosecco i kylen som jag tänkte ta mig an tillsammans med hustrun ikväll på premiärdoppet efter jobb och träning.

/Ziggy

8
SpaForum / Locklyftare
« skrivet: september 07, 2009, 15:46:56:56  »
Hej

Har just efter mycket research, testande och beslutsångets beställt mitt nya spa och ett beslut jag skjutit på framtiden är vilken locklyftare jag skall ha. Söker en locklyftare som inte behöver så mycket plats bakom eftersom spat skall stå i en "hörna". Men jag vill inte heller att det skall sitta på kanten och kännas som det håller på att falla i spat, dvs det får gärna gå ned en liten bit bakom spat  i uppfällt läge.

Någon som har hitta en smart lösning på detta problem?

/Ziggy

9
SpaForum / Markisolering
« skrivet: augusti 04, 2009, 23:37:29:29  »
Hallå !

Jag har precis köpt mitt första spa och det blev ett Sundance. Nu skall härligheten installeras och jag har en fråga till forumet gällande underlag. Säljaren tycker inte att det är någon vits att isolera mot marken med frigolit eller liknande utan att karet gott kan ställas direkt på betongplattor eller liknande. Är det någon som gjort några erfaranheter gällande detta med markisolering? Några tips kring detta i såna fall?


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan