CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Holton

Sidor: [1] 2
1
Ovanmarkspooler / Två frågor om cirkulationspumparna och värmepumpar
« skrivet: maj 24, 2015, 11:46:14:14  »
fråga 1.
Min cirkulationspump kärvar lite vid uppstart efter vintern, så har det varit några år nu, brukar ta loss plastkåpan bak på motorn och vrida runt axeln förhand och sedan funkar den hela säsongen, men nu pajade två av fläktbladen. Ingen direkt fara, jag vet, men plasten är verkligen spröd så jag gissar att den fläkten kommer ge upp. Vill därför ha en ny, men vad kallas en sådan fläkt? Eller ännu hellre var kan man få tag på en ny? Visst, man kan köpa ny pump, men det känns lite onödigt.

Fråga 2.
Är det någon som har ett förslag på en effektiv och smidig metod att göra rent värmepumpens flänsar på?  Min första tanke var högtryckstvätten, men då skjuter man nog bara in skiten längre in, eller?

2
Ovanmarkspooler / Dränera på ett annorlunda sätt
« skrivet: juli 03, 2014, 23:28:01:01  »
Vår pool står i en lätt sydsluttning. Jordmånen är hundra procent sand, så när vi grävde ut marken för att ställa vår pool direkt på backen så kändes en seriös dränering lite overkill. Efter fyra år så har jag märkt att sanden i backen glider ner mot poolen på ovansidan och då formas en suveränt fin sluttning som låter allt vatten rinna mot poolen. Ja bara på ovansidan så klart, nedanför så är det inga problem alls. Jag började att gräva ut massorna som kanat mot poolen, men det var ett tämligen vidrigt projekt att schakta massor under en befintlig altan. Det var tvunget att hitta en bättre lösning... Först drev jag ner gammal TP20 som vi haft över sedan en tidig renovering. För att liksom hålla tillbaka resterande massor. Sedan tog jag lite blandade rivningsrester TP20 och några vidrigt fula fönsterluckor i glasfiber och byggde ett tak under altanen. Fick till och med dit hängrännor för att leda bort vattnet. Kanten närmast poolen är ju lite bullig, det är en sån där pool med tre stödben. Där fick en gammal havererad liner och lite pensionerad råspont från altantaket utgöra en första del i avvattningen. Ja, inte vet jag, men troligtvis ett tämligen oortodoxt angreppssätt på temat omdränering, eller vad säger ni?

3
Övriga frågor! / Miljöargument för och emot pool
« skrivet: juni 19, 2014, 16:30:57:57  »
Jag har råkat i diskussion med folk om poolers miljöpåverkan. Det framförs argument mot pooler som jag kan tycka behöver bemötas sakligt. Därför startar jag den här tråden där vi kan samla fakta kring den miljöpåverkan en pool har.

Mitt första exempel rör att pooler förbrukar stora mängder vatten. Förbrukar är dunderfel, vattnet finns kvar, men visserligen deponerat under en tid i poolen. I Sverige har vi ingen vattenbrist, men även i torrare klimat kan vattenanvändningen behöva sättas i relation till något.
Bomull är grymt vattenkrävande och beräkningar visar att ett par jeans kräver mellan 8000 och 10000 liter vatten för att framställas, nästan allt härrör från odlingen. Min pool använder lika mycket vatten som  används vid odlingen av bomullen till tre par jeans.
Kan jämföras med hundra till tio kilo vetemjöl, eller TVÅ kilo nötkött! Och som sagt, just i Sverige råder inte vattenbrist,så här kan man nog med gott samvete låna stora mängder vatten.
http://www.ne.se/rep/fl%C3%B6dande-virtuellt-vatten

4
Övriga frågor! / Poolrelaterad mardröm.... yT-klipp
« skrivet: juni 18, 2014, 18:12:44:44  »


5
Jag tycker vi forumet saknar en tråd för blandade nätfynd så jag börjar här och så får vi se om ni hänger på. Jag börjar med den här helt dolda markpoolen som jag tycker är lite frän:

(Om du vill lägga in länkar som är klickbara så använd verktyget här ovanför näst längst till vänster, en liten en liten jordglob med ett dokument på, du får då url-taggar på sidorna av markören och kan bara klistra in länken där så funkar länken direkt)

6
Uppvärmning / Nyttan med en bypass?
« skrivet: maj 18, 2014, 12:49:46:46  »
Nu har jag läst många trådar här på forumet, men jag har fortfarande lite svårt att förstå vitsen med en bypass. Visserligen har jag en fin bypasslinga och visst är det enklare att koppla bort VP med dessa rejäla PVC-Kopplingar, men de där andra orsakerna har jag svårt att förstå.
"Du behöver bypass för att få ut maximalt av energin ur din VP"
Hur kan man få ut mer energi om vattnet rör sig långsammare? Om jag tänker mig situationen för den lilla värmeväxlaren i min VP så måste ju maximal effekt uppnås när vvx kyla ner så mycket som möjligt. Nog bör väl den typen av nedkylning vara som högst när flödet är som störst, eller?
"Vvx tål inte trycket från så mycket strömmande vatten"
Vi har kört med fullt flöde i flera år och inte råkat ut för någon exploderande vvx. Men det kanske kommer.
"Det höga vattenflödet nöter ut metallen i vvx"
Detta är väl det jag har mest oro inför. Detta kan mycket väl stämma, är det ett vanligt problem att värmeväxlaren nöts ut?
Ja, vad stämmer i dessa tre frågor? Svar och kritik tas emot tacksamt.

7
Ovanmarkspooler / Pumpen låser sig
« skrivet: april 25, 2014, 10:36:35:35  »
Nu efter vintern så strular vår pump. När man pluggar in den i uttaget så durrar den bara. Jag har då tagit loss kåpan över fläkten på pumpen och vridit lite på axeln och då funkar den igen, men det blir lika dant nästa gång man ska starta pumpen. Finns det nått att göra, eller är det bara att köpa ny?
Ja, pumpen är en sån där gul en från JF Fritid och är på 0,75 hk.

8
Har funderat på lampa i poolen, men gillar inte tanken på attlåta en lampa frysa in i isen under vintern. Risken för ytterligare haverier är ju uppenbar. Så fick jag syn på den här från J&F



Är det någon av er som testat och vet hur den är. Ger den bra ljus? Slänger den runt i poolen när ungarna leker? känns den epig (ja inte episk då...) eller... ja kort sagt, erfarenheter tas gärna emot =)

9
Ovanmarkspooler / JF fritid, liner som spruckit.
« skrivet: april 15, 2011, 16:13:42:42  »
Vi upptäckte nu efter vintern att linern pajjat, ett år gammal. En sån mönstrad JF liner. Visst, det är smällar man kan få ta, det fattar jag med, men...
Vi ringde och reklamerade, inga problem att få en ny, men ja, jag hade väl läst lite på om konsumentköplagen och sett att man kunde kräva ersättning för skäliga omkostnader i samband med reklamationer. Eftersom vattnet spolat undan sandvallen och demontering av sargen kommer innebära att en hel del virke måste bytas ut så tyckte jag att några tusenlappar i ersättning kunde vara på sin plats, jag menar bara att ersätta vattnet som läckt ut kostar ju ca 1000 spänn. Jag framförde detta och hade kanske ingen större förhoppning om att få något bifall, men ändå.
Jo, damen sa att denna läcka troligen orsakats av att isen rört sig och det är ett problem man kan drabbas av när man har pool i Sverige.

Ja, jag fick ingen ersättning, jag sa att i så fall vill vi i alla fall ha förlängd garanti på linern. Hon svarade med att det behövde vi inte, det fanns ingen risk att detta skulle hända igen... Då blev jag trött på tanten och rev i att om det ändå är så jäkla liten risk så kan hon ju vara så god att ta den risken själv. Ja, vi fick två år till på den nya linern...

EDIT av admin, plockat bort skrivningar som kan misstänkas vara förtal/utpressning i samband med ett reklamationsärende /Rickard

10
Ovanmarkspooler / Akut hjälp padda på isoleringen!
« skrivet: augusti 05, 2009, 16:54:43:43  »
Har nu lagt ut Byggmax XPS-skiva, limmat och tejpat skarvar och sedan fyllt med stenmjöl både runt om och över. När jag kör med paddan så blir det helt värdelöst! Det är som om den vill gräva sig ner dör det finns isolering under, runt om så blir det hur bra som helst, men där det ligger isolering under så blir resultatet vågigt och inte alls särskillt hårt.

Snälla vad gör vi för fel? Ska vi bara släta till det hela så gott det går och sedan låta stenmjölet sätta sig till i vår då poolen ska upp eller?

Tacksam för rysligt snabba svar, vi har padda och invägningsinstrument till imorgon.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag