CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - TMC

Sidor: [1] 2
1
Teknik / Dolphin Zenit 10 som börjar "missa"
« skrivet: maj 22, 2023, 10:45:45:45  »
Hej,

Jag har en Dolphin Zenit 10 som fungerat helt perfekt och fläckfritt i en rad år. Går sitt program, helt ren pool och jag tar upp och sköljer filtren.

Nu denna säsongsöppning noterade jag att den började med att missa ungefär 1,5 kvm av ytan i ett av poolens hörn (åttakantig)!

Nåja, jag körde en vända till (3 timmar) men vad förvånad jag blev när det var exakt samma yta den missade även denna gång.

Det finns mig veterligen ingen logik i maskinen, den kör random i sin körcykel så den vet inte var den är eller var den varit. Då borde inte samma yta missas gång på gång?

Två vändor 3+3 timmar till blev det igår - gissa vad som missades? Jodå, samma yta! Resten är nu ruskigt ren...

Sökningar på nätet tipsar om att man har haft i för lite av kabeln men jag har hela kabeln i, tipsas även om att saker har fastnat i impeller eller att maskinen är dåligt rengjord. Så inte fallet.

Det jag noterat när jag står och tittar är att den ganska snabbt hittar en vägg, går upp på högtant (ingen klättrande modell) och går sedan spikrakt mot motstående vägg igen. Den vrider sig lite ibland, men när den kommer diagonalt mot en långsida slutar det ju med att den ställer sig "rakt" igen när den kommer från stående position. Den går alltså mest parallellt från långsida mot långsida. Inte ofta den går i vinkel.

Hur undersöker man vad som kan vara fel med drivningen - jag har inte bytt några delar på dessa år?

/TMC

2
Vatten och kemi / Byte av saltklorinator, erfarenheter uppskattas!
« skrivet: augusti 10, 2022, 08:03:00:00  »
Hej,

Jag har med mycket god erfarenhet kört "Saltklorinator  SK12" från Balnéo i tolv år - men nu är cellen slut och tillverkaren upphört. Det går helt enkelt inte att få fram en ny cell längre.

Vad har ni för tips om saltklorinator ni själva är nöjda med? Det finns ju en uppsjö och jag söker inte en modell som justerar några andra värden samt att mitt behov är till en ganska liten pool (27 m3).

Jag kör med cirkulation dygnet runt men jag fick till mig att en saltklorinators cell påverkas av cirkulationen i tid och inte av klorproduktionen i vikt, kör ni själva med avstängd cirkulation/värme/klorproduktion nattetid eller hur gör ni?

Mvh

TMC

3
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Växter kring poolen
« skrivet: mars 21, 2011, 19:08:41:41  »
Hej,

Flytta gärna tråden ifall jag har skrivit i fel forumdel!

Fråga;

Var hittar man rätt typ av växter som blir både rejäla, exotiska och tål den miljö vi i Sverige (zon 1 blåsigt i vårt fall) har kring våra pooler?

Självklart skulle vi vilja ha "palmer" och det finns ju säkert sorter som sommartid tål att stå i vårt klimat, men vi bor blåsigt och det är bättre att välja rätt än att hoppas att någonting som inte trivs visserligen överlever men med fult resultat till följd.

Vad har ni kring era pooler i krukor, vad har ni för erfarenheter och råd att ge?

Mvh

TMC

4
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Vanliga solsängar???
« skrivet: mars 19, 2011, 13:20:16:16  »
Hej

Vi har letat men hittar inga "normala" solsängar i plast med hjul i huvudänden som det kryllar av på varenda charterhotell!!

Överallt är det konstrotting eller solstolar som man inte kan fälla helt om man vill sola ryggen eller ligga på magen och läsa. Launchmöbler har vi på annat ställe men vi vill ha enkla solsängar, gärna stapelbara och som är lätta att dra runt kring poolen. Någon tusing styck eller två är ok men inte 5995:- när man nu skall ha en till varje familjemedlem och några till gäster...

Var hittar man detta?

TMC

5
Ovanmarkspooler / Vårt poolprojekt 2010
« skrivet: oktober 31, 2010, 00:36:29:29  »
Hej!

Under senhösten 2009 bestämde vi oss för att undersöka vårt kommande poolprojekt och hamnade snart hos Folkpool i Göteborg där Johan Grävfeldt tog emot oss.

Via ett synnerligen positivt och professionellt bemötande lotsade han oss genom våra frågor och funderingar till ett offertförslag baserat på en Garden 6,6x3,6 som uppdaterades ett par gånger allteftersom våra frågor om uppvärmning och saltklorinator utkristalliserades.

Som en följd av en intressant kampanj nappade vi i konkurrens från PoolKungen och Svenska Poolfabriken på Folkpools offert och vårt poolpaket levererades i månadsskiftet mars/april hem till oss.

Via Folkpools mycket kompetente montageentreprenör Carlson & Meijer AB monterades poolen efter en rigorös sprängning och en riktigt bra och noggrann snickare byggde ett trädäck om ca 120 kvm runt om.

Under vårt första poolår har det blivit ett 30-tal badtillfällen och nu har nämnda Carlson & Meijer AB hjälpt oss att vinterstänga poolen så att man inte gör några misstag såhär första gången!

Ett av de bästa råden poolmontören gav oss var att satsa på ett lösvirkesbyggt isolerat poolrum och det ledde till att vi nu vid vinterstängningen har både värme/belysning och övervakning så att ingen risk finns för att någonting skall bli frostskadat eller behöver demonteras och tas in överhuvudtaget. Riktigt smidigt!

Slutligen vill vi tacka Johan Grävfeldt för allt positivt bemötande och trevligt sätt - Johans personlighet avgjorde definitivt vårt val, allt handlar inte om pengar!

Vill någon ha tips från vårt projekt i år så hör gärna av er!

Mvh

TMC

6
Ovanmarkspooler / Illa att ta ut för mycket vatten vid stängning?
« skrivet: oktober 25, 2010, 20:51:20:20  »
Hej,

Har nu börjat vinterstänga vår Garden 6,6x3,6 vilket innebar att jag skulle tömma ur vatten, men behålla ca 300 mm i vattendjup.

...men....

Idag när jag kom hem från jobbet var det 150 mm kvar...

Vad innebär nu detta egentligen?

Jag kan ju förvisso fylla på med rent vatten, men behövs det och är det bra att ha 50% "rent" vatten i poolen med tanke på att jag chockklorerade före stängning?

Tips mottages tacksamt!

Mvh

TMC

7
Pooltäckningar / Rullbart eller med stroppar, ekonomi?
« skrivet: oktober 31, 2009, 18:48:15:15  »
Hej,

Vi har ännu inte bestämt oss ifall vi skall nöja oss med standardöverdrag (Folkpool) med stroppar eller ett transparent PooSafe så att man både får bekvämligheten och estetiken av poolbelysningen.

Hur är det med ekonomin, skiljer avkylningen något mellan dessa eller är det "skit allt sammans"?

Erfarenheter och tips, någon?

Mvh

TMC

8
Markpooler. / Rätt eller fel om tillval?
« skrivet: oktober 31, 2009, 18:27:45:45  »
Hej,

Vi var inledningsvis ganska klara över att vi skulle ha:

Trappa
Solceller
1 x lampa
Vanlig "stropp"-täckning

...på vår 6,6x3,6 Folkpool

...men efter lite läsande och rådfrågande har vi nu kommit fram till:

Stege
Värmepump
2 x lampa
Transparent Poolsafe som man rullar ut-/in

Självklart hade vi gärna önskat behålla trappan, men av ekonomiska skäl är ju frågan ifall det inte är vettigare att prioritera värmepump och rullbar täckning samt mer belysning?

Är detta vettiga tankar och beslut eller är det någonting vi gör galet i vårt val?

Flera har rådgivit oss att inte ha vanlig täckning som man inte kan rulla in för den är meckig att jobba med och ofta blir poolen helt enkelt inte använd när barnen vill bada men bara en förälder är hemma?

Mvh

TMC

9
Ovanmarkspooler / Tips om Folkpools Gardenpool?
« skrivet: oktober 04, 2009, 22:34:52:52  »
Hej,

Vi har kikat på Folkpools Gardenpool 3,6x6,6 som vi skall ha på en sluttning där troligen bara ena långsidan får massor som tryck. Eventuellt fyller vi upp ena kortsidan för att kunna ha en trappa, men det är inte bestämt ännu.

Värmepump verkar vara det givna verkar det som - men vi är väldigt nyfikan på tips och råd inför detta projekt!!!

Lite frågor har vi naturligtvis så lång redan som ni kanske kan hjälpa oss med:

- Vad har ni för åsikter om Folkpools värmepump som heter Powerline 60?
- Hur är det med isolering, räcker det med Folkpools "standardisolering" runt om poolens sidor utöver 
   bottenmattan?
- Det är ju både filter, pump och elcentral som skall förvaras någonstans, dessutom värmepumpen. Hur gör man med detta, räcker det att man bygger en "trälåda" som man har som teknikrum, behöver det vara isolerat mot frost?

...sedan har ju ni som kommer i mål med pool tusen och en andra värdefulla tips som vi gärna tar hjälp och del av ifall ni vill dela med er!!

Jo, förresten, saltgenerator räknar vi med att ha också, dels för att det är skönt att slippa klorlukten och dels för att vi har hudkänslighet inom familjen och då borde väl detta vara värdefullt, eller?

Mvh

TMC

10
Uppvärmning / Dimensionera rätt?
« skrivet: december 04, 2005, 11:59:36:36  »
Hej,

Vi kan inte mycket om pool ännu, men försöker skapa oss en bild tillsammans med både husleverantör (nybygge) och värmepumpsleverantör ???

Frågan är: Vi skall bygga ett 2-planshus i Dalsland på ca 200 kvm boyta, detta skall vi tillsammans med en 8x4 markpool värma med jord- eller bergvärme.

Men vad föreslår ni för modell (vi kan välja IVT eller NIBE enligt husfabrikanten).

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag