CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - tomomia

Sidor: [1]
1
Teknik / Läckande filterhus
« skrivet: maj 22, 2010, 20:47:20:20  »
Skulle idag göra årets första backspolning. Funkade bra som vanligt men när vi skulle starta igång allt igen läcker det lite ur filterhuset. Plockade loss överdelen och kollade packningen, allt ser OK ut men vi får det inte tätt när vi sätter tillbaks själva överdelen av filterhuset. Någon som har nån ide vad som är problemet? Det läcker inte jättemycket, men tillräckligt för att det inte ska gå att köra cirkulation. Typiskt nu när det är 28 grader i vattnet o kanonväder.Tacksam för ev lösningar.
Mia.

2
Markpooler. / Läckage ur backspolningsanslutningen
« skrivet: maj 03, 2008, 23:21:12:12  »
Hej!
Skulle precis göra årets första backspolning av filtret. Gick hur bra som helst, men när jag var klar och ställde tillbaks ventilen i läge "filter" läckte det rätt ordentligt ur backspolningsanslutningen. Har aldrig hänt förut, vet nån vad detta kan bero på? Pga den sena timmen blev vi tvugna att stänga av all cirkulation och stänga alla ventiler, får felsöka imorgon. Sandfiltret är av fabrikat Astral från Svenska Poolfabriken. Har förvarat det inomhus över vintern. Typiskt att detta händer nu, har gått från 9 till 17 grader på två dagar nu.

3
Markpooler. / Gör inte samma misstag som jag= hål i linern!
« skrivet: oktober 14, 2007, 12:43:00:00  »
Hej!
Skulle sätta i vinterpluggarna i insprutarna. Tyckte att det var svårt att dra "det sista" så det blir ordentligt tätt. Tog polygripen lite försiktigt och drog till. Lyckades så bra att jag slant till och skrapade upp ett hål i linern, precis under insprutaren direkt mot sargen. Jippi..............
Köpte ett lagningskit hos folkpool. Blev tvungen att sänka nivån till under insprutarna för att kunna laga ordentligt. Svårt att få dit lappen bra då hålet var precis under insprutaren mot sargen. Tror att jag lyckades till slut. Kontaktade supporten på svenska poolfabriken(suverän support även kvällar och helger), då jag tyckte att det kändes lite osäkert då hålet var så nära sargen på insprutaren. Fick rådet att dra en sträng med våtrumsfog runt hela sargen för säkerhetsskull. Har fyllt poolen igen och hittills verkar det hålla. Typiskt att detta skall hända, detta har varit vår första poolsommar och hittills har det funkat bra. Har köpt en 4x7 rostfri pool med carraraliner från svenska poolfabriken.
Hoppas någon annan lär sig av mitt misstag och inte är lika klantig som jag.
Hälsn, Mia.
En liten undring? Någon som har erfarenhet av hur länge man kan räkna med att en sån här "lagningslapp" håller?

4
Pooltäckningar / Montering av manuellt upprullningsbart poolskydd i skenor.
« skrivet: juli 27, 2007, 21:05:22:22  »
Hej!
Har köpt ett manuellt upprullningsbart poolskydd som löper i skenor från svenska poolfabriken. Har några funderingar angående monteringen. Poolen är nybyggd och nu använder vi ett vanligt poolskydd med stroppar pga att marken runtomkring inte är anlagd ännu. Men det blir väldigt tungt för tonårsdöttrarna att ta av och på det poolskyddet själva.
Eftersom vi köpt det upprullningsbara också funderar vi på att montera dit det istället, hade egentligen tänkt vänta tills nästa sommar då marken är färdiganlagd.
Funderingen är hur man monterar själva upprullningsanordningen. Kan den fästas i sargen, eller skall den fästas i marken bakom sargen?
Skall den fästas bakom blir det lite problematiskt eftersom inget är färdigt runtomkring ännu. Har hört att marken kommer sjunka betydligt under vintern, så vi tänkte vänta med att lågga plattor tills i vår.
Tacksam för tips och ideer.
Hälsn, Tom o Mia.

5
Markpooler. / Dimmer på belysningen???
« skrivet: juli 27, 2007, 11:19:34:34  »
Hej!
En fundering. Kan man ha dimmer på poolbelysningen? Nån som vet? Poolen är klar men belysningen är inte kopplad, elektrikern har semester.
Tom o Mia.

6
Markpooler. / Lägga liner i helgen, vid ev regn
« skrivet: juli 05, 2007, 23:14:07:07  »
Hej!
Närmar sig äntligen linermontering nu i helgen, tyvärr så skall det tydligen bli regn. Har dragit ihop ett gäng kompisar och fixat slang och anslutning till brandpost så vi behöver fixa det i helgen. Har någon erfarenhet av linerläggning i mulet och ev regnigt väder?
Andra tips om att lägga liner tas även tacksamt emot. Har köpt en 4x7 pool från Svenska poolfabriken som för övrigt haft suverän support och service.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag