CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Öståkra

Sidor: [1] 2 ... 6
1
Pooltäckningar / SV: Hur väljer man pooltäckning/tak/staket? Snälla hjälp!!!
« skrivet: oktober 24, 2013, 11:26:56:56  »
Ser oerhört bra ut! Hoppas på att få se en byggtråd snart ;)

Här kommer byggtråden. http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=9261.0;all

2
Byggtrådar / SV: Pool på Öståkra 2012-2013
« skrivet: oktober 24, 2013, 08:57:08:08  »
Tjusigt bygge och taket ser ju väldigt gediget ut ! Jag gillar verkligen trappan, tyvärr fick vi inte plats med en sådan när vi beslöt att det skulle bli inomhuspool i stället för vår ursprungligt planerade större pool utomhus.

Vad det gäller jet-stream så är nog det vanliga felet att de oftast är för små. Det vill till rejäl effekt om det skall fungera som det är tänkt. Vi har en som vi hittills bara testat lite grann eftersom det inte är riktigt färdigbyggt, men vi tror den skall bli bra. Den är ett rent hembygge, med komponenter som min man kommit över genom sitt jobb. Två rejäla pumpar på 11 kW/st och en luftinblåsningsfläkt på ungefär 4 kW. Tillsammans borde det ge en ordentlig effekt. Än så länge är dock inte luftdelen kopplad, vi kan bara starta en pump och vi har ingen reglering till systemet, så det dröjer lite innan vi kan testa fullt ut.

Vad det gäller vattnet så har vi också brunnsvatten från en borrad brunn och rejält med järn och kalk i vattnet. Järnet är bara ett problem i början, det försvinner efter ett litet slag. Men kalken får man dras med. Torkar poolvatten in på poolrumsgolvet (vi har inomhuspool) så blir det lite vita fläckar att tvätta bort. Likaså kan det någon gång bli lite mjölkvita utfällningar i poolvattnet. Man kan se dem i ljuset från poollamporna, annars märks de inte. Ladugårdsbrunnen hade nog fungerat också om ni gått på det alternativet, att vattnet är odrickbart från början spelar ingen roll, efter klorering och filtrering blir det ok ändå. Och så hemskt odrickbart kan vattnet inte vara - då skulle djuren ha dött..... Djur trivs lika litet som människor med förorenat vatten som dricksvatten.

Tack!

Jag skall låta min sambo få återkomma med det här med kemikalierna, jag håller mig till byggdelarna. Vi hade problem med att det bildades en kalkavlagring i nivå med vattenytan men min sambo körde några aggressiva avkalkningar på något sätt och i slutet av sommaren så blev det ingen rand längre. Återkommer med mer info om hur han bar sig åt. Vi fick dock handskrubba bort avlagringen i vattenytan - ättika fungerar bra att spraya! (sänkte dock vattennivån lite först).

3
Byggtrådar / SV: Pool på Öståkra 2012-2013
« skrivet: oktober 22, 2013, 13:45:39:39  »
Vilken super fin pool ni byggt, elegant och stilrent  :)
Gillar trappen med steg efter hela kortsidan !

Tack!
Trappan är vi otroligt nöjda med! Där sitter vuxna och samtalar, barn leker, det solas där, dricks drinkar och är allmänt trevligt. Har man möjlighet så kan jag varmt rekommendera en stooooor trappa som den här. Fyller många funktioner!

4
Byggtrådar / SV: Pool på Öståkra 2012-2013
« skrivet: oktober 22, 2013, 13:43:20:20  »
Jag har ett likadant. Det bästa är att blunda och bara titta upp ibland för att korrigera sidledsavdrift för att man inte ska bli less av att inte komma framåt. Annars är det som att simma som vanligt, det som är konstigt är att man inte kommer framåt.

Jag är supernöjd... har tappat många kilon i sommar och är nu tillbaka i bra form efter två ungar! Har köpt våtdräkt som skall hämtas ut på posten och hoppas kunna simma under höst och vinter under tak också. Får se hur det bli att gå ut i beckmörker på Söderslätt och slinka ner under taket och simma i sin ensamhet. Vill ha en Ipad/tv på väggen av pooltaket men frågan är om sånt klarar fuktnivån  8)

5
Byggtrådar / Dagens träningstips!
« skrivet: oktober 22, 2013, 11:01:38:38  »
Jag har alltid gillat att simma men fick några år sedan problem med lunginflammation så fort jag besöker badhus. Det är troligen förknippat med de Trikloraminer som bildas vid stark klorering i kombinationer med höga halter av salter i vattnet (som jag förstår det).

När vi inledningsvis talade med olika pool-leverantörer var jag inställd på att montera en jet-stream. En av försäljarna var dock ärlig nog att ifrågasätta effekten och nyttan med en sådan. Han sa att han haft elitsimmare som kunder och de använde heller ett gummiband! Så... jag satsade 200:- på ett sådant istället för 35 000:-

Man har ett band runt magen som sitter i ett gummiband som i sin tur är bultat i poolkanten. Det fungerar hur bra som helst. Riktigt jobbigt. Jag rekommenderar det varmt! Jag köpte mitt på Folkpool. Produkten heter Swim Trainer.

6
Byggtrådar / Sommar 2013
« skrivet: oktober 22, 2013, 10:42:41:41  »
Med lite stenläggning och nya möbler så börjar det se riktigt trivsamt ut. Sommaren 2013 blev en fantastisk sommar att inviga poolen under. Det var varmt och skönt och med lite föräldraledighet i kombination med semester fick man många, långa, lediga dagar att njuta av vid poolen.

Vi har under den här säsongen inte hunnit koppla in värmepumpen men vi har haft 28 grader i vattnet ända in i september då det började gå nedåt.

7
Byggtrådar / Teknikhus
« skrivet: oktober 22, 2013, 10:21:47:47  »
Intill poolen ligger det gamla stallet som vi på sikt skall göra om till poolhus med pentry, toalett och bastu. Men det får bli lite längre fram när vi skaffat lite mer ork och pengar för att reda ut det. Teknikhus behövdes ju dock till poolen varför en liten tillbyggnad gjordes för att få plats med det som behövs i teknikväg. Här byggs det för fullt av sambon och min far. Panelen utvändigt kommer att tjäras för att få en look som passar in och matcha övriga snickerier på uthusen på gården.

8
Byggtrådar / SV: Pool på Öståkra 2012-2013
« skrivet: oktober 22, 2013, 10:15:12:12  »
Ser ut som att det där borde kunna hålla i en mansålder.
Snyggt pooltak.  O0

Tack!
Jo vi hoppas att det skall hålla "för evigt".
Och taket - ja det är faktiskt snyggt. Nu skall vi bara se hur det hela klarar av skånska vinterstormar men jag tror nog att det blir bra. Det finns 4 sprintar i varje sektion som skjuts ned i rännan/betongen och aluminiumprofilen är kraftig. Så det måste fungera...

9
Byggtrådar / 28 Juni 2013 Premiärdopp!!
« skrivet: oktober 22, 2013, 10:04:53:53  »
Så var det då dags... eller det tyckte i alla fall dottern på 6 år. Så hon och bästa kompisen premiärbadade när vattnet nått 21,5 grader. Och det var succé givetvis.

Som ni ser är stenläggningen inte riktigt klar runt om poolen men det bryr sig barn mindre om när det finns vatten i sikte.

10
Byggtrådar / 23 Juni 2013
« skrivet: oktober 22, 2013, 09:55:55:55  »
När taket väl var på plats så kunde vi börja fundera på vattnet. Det kändes säkert nu – att fylla innan taket var på plats hade varit en för stor risk med barn i familjen.

Nu till vattenproblematiken…

Vi bor på landet. Har inte kommunalt vatten. Vi har däremot tre brunnar på tomten.
  • En grävd brunn som tidigare försörjt ladugården när tidigare ägare av gården bedrev svinuppfödning. Denna brunn ligger nära den gamla gödselstacken och vattnet är otjänligt att dricka.
  • En grävd brunn som fram tills vi flyttade in försörjt boningshuset med vatten men den sinar varje sommar så att få ut närmare 50 kbm vatten ifrån den kändes inte realistiskt.
  • En ny borrad brunn. Här har vi artesiskt vatten så brist är det inte. Däremot är det höga halter järn och kalk i vattnet så för att använda det i huset har vi kraftiga filter som hanterar den frågan. Att köra 50 kbm vatten genom de filtren är inte att rekommendera för då lär de inte fungera alls sedan.

Vi var något oroade över att använda den borrade brunnen som har mest vatten eftersom vi har vita fogar och inte var säkra på hur snabbt de kunde ta åt sig färg ifrån vattnet som var starkt färgat av järn. Men vi chansade. Det tog ett dygn att fylla poolen och vattnet blev klart efter ytterligare ett dygn genom filter och med diverse flockningsmedel. Här ser ni pool-killen – sambon Pontus som gör den första dammsugningen för att få upp utfällt järn och kalk ifrån botten. Bonn-brända ben…  ;D Men det rättade till sig under sommaren!  <sol> <sol> <sol>

Vattentemperaturen var ca 14 grader men på två dagar så hade det med takets hjälp stigit till 18 grader.

Sidor: [1] 2 ... 6
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag