VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - olomar

Sidor: [1]
1
Övriga frågor! / SV: Hjälpa en nybörjare?
« skrivet: juli 16, 2011, 20:44:32:32  »
Har idag satt ut stolpar för en 3,5 X 7 m pool. Blir alldeles lagom stort för vår lilla tomt, blir rejäla utrymmen för däck runt. Frun får även sin efterlängtade pergola på ena kortsidan av poolen. Kan se det framför mig när jag sitter i trädgården.

Nu är det bara en tankenöt kvar...vilken pool, leverantör, värme?
Jag har ett garage på ca 60- 70 kvm, kan jag sätta en värmepump där inne? Har ingen bra plats för en VP, tycker de är lite fula.
Värmer mitt hus med fjärrvärme, är det ett ekonomiskt sätt att värma poolen, en värmeväxlare?
Solvärme? ca 17kvm panel, kostnad?


2
Övriga frågor! / SV: Hjälpa en nybörjare?
« skrivet: juli 14, 2011, 22:01:00:00  »
Thermopool, är det färdiga paket man köper? Ytan på garagetaket, ca 70 kvm. Om vi lägger poolen nära tomtgränsen, får vi en hel långsida "fri", ca 4m till fasad där jag tänkte man kunde sätta någon form av tak el. markis.

Hur är thermopool prismässigt jmf, mura själv, glasfiber? Har kollat på olika tillverkare av glasfiberpooler, priset skiljer rejält mellan utländska och svenska återförsäljare. Kan man tro el. misstänka att kvalitén skiljer lika mycket?

3
Övriga frågor! / SV: Hjälpa en nybörjare?
« skrivet: juli 14, 2011, 15:09:21:21  »
Tack gärna en murad, men är inte 3 meter lite smalt? Tänker jag fel? Solfångare på garagetaket, är ju väldigt liten vinkel på taket, kan solfångarna "ligga" mot taket eller måste de stå på någon speciell ställning? Skulle man kunna nyttja garaget som pumprum? Även om pumpen då kommer stå över vattennivån i poolen?

Om man jämför arbetsinsatsen och kostnade mellan murad pool och en glasfiberbalja, göra själv och entrepenad?

4
Övriga frågor! / SV: Hjälpa en nybörjare?
« skrivet: juli 13, 2011, 09:19:31:31  »
Mått.... nja hela tomten är på 650 kvm. På baksidan från stenläggningen vid garaget till tomtgräns är det ca 4,5 m. Från garage till tvärs om tomten till staket är det ca 15m. Baksidan kommer att få ett plank, liknande det som vi har mot grannen, 180 cm högt träplank.
Väderstreck, vi har söder rakt över pallkragarna, området framför garaget faller i skugga vid 18 tiden.

Ska se om jag kan göra en enkel ritning över tomten senare. Sitter på jobb och försöker kränga hus i sommarvärmen och allas semester. Ikväll blir det Båstad och lite tennis.

Tack för att ni engagerar er i min dröm. <love>

5
Övriga frågor! / SV: Hjälpa en nybörjare?
« skrivet: juli 12, 2011, 22:34:59:59  »
Budget, inte satt än. Inga barn, än... träning, gummiband!

Sneglar på glasfiberpool eller betong eller...en trappa att sitta i är ett krav.

6
Övriga frågor! / Hjälpa en nybörjare?
« skrivet: juli 12, 2011, 21:44:55:55  »
Hej alla poolare.

Skriver mitt första inlägg efter att ha läst och kollat på bilder och fullkomligt dreglat ner mitt tangentbord när jag sett alla fina byggen.

Jag har planer på att anlägga en pool, i samband med att vi dränerar grunden tänkte jag att vi passar på att gräva ut för poolen. Det jag behöver synpunkter/ åsikter på är vilken storlek, typ, vilken kringutrustning, trädäck, stenläggning. Jag bifogar bilder på våran tomt. Bara kör loss med kommentarer och synpunkter. Jag är mottaglig för alla förslag.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag