CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Holton

Sidor: [1] 2 ... 21
1
Uppvärmning / SV: Brilix xhp 100 -supernöjd
« skrivet: oktober 20, 2018, 13:41:48:48  »
Någon mer som har erfarenhet. Håller era fortfarande? Har ni lyckats serva?
Såg din fråga först nu... men om du eller någon Anna undrar så här vår Brillix tuggat sig genom ytterligare en säsong. Tror det är 8 eller 9 år nu... hittills helt utan underhåll eller reparationer. Plastlocket till kontrollpanelen har dock blivit sprött av som en och sprack 2017. Dock finns ett likadant på pumpen sida så vill jag kan jag lätt byta. Men tänker försöka placera om panelen istället. Den är hopplös att läsa av när solen ligger på.
En normal sommar som den 2017, gick pumpen knappt 700 timmar och gav då 28-30 grader. Rekordsommaren 2018 räckte soltäcke samt 80 timmar drift för att hålla tempen. Om man nöjer sig med att låta VP gå från typ 13.00 och acceptera en något lägre morgontemp så minskas behovet av uppvärmning drastiskt.
Mätnörd som jag är så blir årets test en sensor som mäter vattentempen på botten av poolen under vintern. Då bör det gå att avgöra om poolen bottenfryser vintertid .

2
Uppvärmning / SV: Vad håller ni för vattentemperatur i era pooler?
« skrivet: juli 20, 2018, 11:51:48:48  »
27-29
Jag har gjort ett litet test.
Tidigare år har vi haft poolen på 28-30° då har värmepumpen gått ca 700 timmar på en sommar. Nu började säsongen så bra och hon som älskat varm pool har flyttat så jag bestämde mig för att bara värma upp till Typ 28 och sedan låta värmen gå ner under natten för att sedan låta solen värma. Vi startade 10/ och det har nu gått 71 dagar och vi har hittills bara 65 timmar på pumpen. Poolen tappar knappa 2° per natt. En vanlig sommar står värmepumpen och sliter med att hålla tempen i regnväder. Kanske smartare att slå på vp när man ser att vädret blir bra inom några dagar. Det här känns i alla fall klart mer miljövänligt...

3
Vi kör en Brillix 100 funkar fint, och det kostar inga stora summor att hålla poolen varm, denna lite kalla sommar behövde vi köra knappt 700 timmar, tror pumpen är på 2,2 kw, sedan får man väl multiplicera med elpriset...
På detta vis har pumpen tuffat på i sju somrar. Så även om elkostnaden är rätt låg är kostnaden per år för pumpen klart lägre.
Skulle vår pump paja nu inför nästa sommar så blev kostnaden per år ungefär 1500:- för pumpen, men ja, vi får väl hålla tummarna att den håller något år till =)
För att en 30 000:- pump ska konkurera i pris måste den hålla i 20 år, kanske dom gör...

4
Ovanmarkspooler / SV: Läckande solmattor
« skrivet: juni 27, 2015, 16:35:36:36  »
Jag skulle absolut testa med silikon.
Det brukar gå få bort om man vill det av någon anledning.
Skulle sätta i orings-spåret innan jag satte dit o-ringen, runt o-ringen, och mot mitten av kopplingen så det fyller ut mellan koppling och hålet i mattan.
Därefter dra igen med buntband (och allt annat pyssel med kopplingen, inklusive vattenslangen) och lägga mattorna i exakt den position de skall ha och låta det ligga så utan vattentryck i ett dygn så att silikonet får härda.
Helt klart som Rickard säger, silikon för att täta mellan mattöppningen och det där lilla röret. Jag har använt vulkband till mycket, men till just detta tror jag i te det är någon framgångsfaktor. Min erfarenhet är att vulkband ger ett relativt hårt gummi, här ser mattan ut att vara lite tunn, ett mjukt silikon som fyller ut gliporna bör funka bäst.

5
Ovanmarkspooler / SV: Ny bottenliner?
« skrivet: juni 27, 2015, 16:25:22:22  »
Det blir troligen lite problem att få mellanrummet fullständigt lufttomt, med limmad kant och luft kvar får man troligen en lite deprimerande luftbula på botten...

6
Ovanmarkspooler / SV: Galvaniska strömmar
« skrivet: juni 18, 2015, 21:35:49:49  »
Är absolut ingen elkille jag heller, men råkade ut för en liknande grej med vår diskbänk. Där fanns 80v mellan vattenledning och diskbänk. Visade sig efter massor av letande att en jordkabel i ett uttag gått av och låg mot något bleck i dosan. Det skulle ju kunna vara nått liknande,  att din jordkabel är lätt spänningsbärande, eftersom att när du kopplar ur jorden så försvann ju problemet, men ja, det  är bara spekulationer.

7
Ovanmarkspooler / SV: Sandfilterpump nybörjare
« skrivet: juni 10, 2015, 17:03:54:54  »
Hur pass stora problem det kan vara att få bort luften beror framför allt på hur pumpen sitter i förhållande till vattenytan. Pumpen lägre än vattenytan = lättare att komma igång. Pumpen lite över vattenytan = lite svårare Pumpen rejält över vattenytan = fodrar backventil, annars blir det rejält jobbigt. Vad det gäller "waste"-läget så används det när man har fått massor av bottenskräp och vill suga detta direkt till avlopp, utan att passera filtret. Nackdelen blir ju att man tömmer rejält med vatten ur poolen, kör man någon längre stund måste man ju hålla koll på att inte nivåm blir så låg (=under skimmerinloppet) att cirkulationen stannar.
Jag har aldrig riktigt begripit det där läget. Vår pump har någon sorts silkorg som det mesta fastnar i innan vattnet når filter eller waste-slangen. Det hade ju varit guld att kunna köra löv, kvistar och fanstyg direkt ut, utan att passera den där silkorgen, den tenderar ju att rätt snabbt bli mer än överfull. Eller så är det jag som är för lat med håven... Efter denna stormiga maj hade vi några liter med skräp i pumpsilen. Så tjockt att flödet avtog nära nog helt.

8
Ovanmarkspooler / SV: Hjälp med skimmer!
« skrivet: juni 08, 2015, 22:35:01:01  »
Har kollat på deras montageanvisning nu, det ser ju onekligen skumt ut, vore jag dig ringde jag och kollade med dom hur dessa göras. Det verkar ju inte vara så många här som har erfarenhet av denna pool och samtidigt ids svara.

9
Vatten och kemi / SV: Oxalsyra
« skrivet: juni 04, 2015, 08:49:20:20  »
Oxalsyra är klart bäst mot just rostfläckar, oslagbart helt enkelt. Räddade nyligen ett obehandlat ekbord där en rostig sax legat i en pöl vatten en längre tid. Svarta fläckar som nått djupt ner i fibrerna reducerades till metaliskt järn på några timmar och därefter fick några rejäla neodymmagneter dra upp järnet ur fibrerna. I en liner är det någ inte så djupt in som rosten trängt, så magneterna är nog överkurs, men det behöver vara en rätt stark lösning för att få rosten att återgå till metalliskt järn. Inget man gör under vatten.

10
Byggtrådar / SV: Nytt storpoolsbygge på g!
« skrivet: maj 25, 2015, 21:55:22:22  »
Den där LED-lampan, är det denna?
http://poolshop.jf-fritid.se/lek-miljo/nitelighter-1.html
Det står lite otydligt på deras sida att
"Installeras med några enkla handgrepp i Skimmern.
Denna LED-poollampa installeras enkelt genom att skruva den till skimmern."
Vore intressant att se någon bild på mer precist hur den där skruvningen går till. Jag tror frun skulle uppskatta lite belysning i vår pool och om den är så enkel att få dit så kan det kanske vara värt ett försök.

Sidor: [1] 2 ... 21
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag