Poolforum Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 60 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: merry
« skrivet: juni 21, 2010, 10:18:39:39  »

Någon som har bilder på byggt "buller staket" ?. Ni andra som också har Fairland värmepumpar vad säger Miami pool om denna "tysta" pump eller gör dom som som i vårat fall inte svarar eller säger att dom inte har några tekniker i närheten och eftersom alla mässor nu är slut för säsongen så finns det ingen som åka förbi och lyssna
Skrivet av: pool09
« skrivet: juni 21, 2010, 10:12:47:47  »

Tack för det Danne, har sökt en likande tabell för att kunna "räkna ut" hur mycket det låter vid tomtgränsen. Alla andra grannar runtomkring tycker det är ett icke-problem.

Och det tycker ju jag också...

Är det inte helt vindstilla och knäpptyst ute lär de inte höra den, men jag ska bygga ett ljudisolerande plank i alla fall.

Skrivet av: DaJo
« skrivet: juni 20, 2010, 19:57:28:28  »

hmmm...om värmepumpen står ute med fri ljudutbredning minskar ljudnivån med 6 dBa vid varje avståndsfördubbling.

Tex om pumpen låter 50 dBa vid 1 meters avstånd borde det bli så här:

2 meter 44 dBa
4 meter 38 dBa
8 meter 32 dBa

Så om tomtgränsen är 18 meter bort o grannarna fortfarande klagar så kan man ju undra vad det egentligen är dom vill... <dontkn> :-\

/Danne
Skrivet av: pool09
« skrivet: juni 20, 2010, 16:52:53:53  »

Vi är ju 4 s i kvarteret som har likadana pumpar, de andra har inte fått några klagomål, jag ska gå och lyssna om deras låter som min.

Oavsett hur ska jag sätta timern, det behöver ju inte vara 7-18, kan börja 9-18, även om jag har rätt att köra den dygnet runt. Ett bullerplank blir det nog också, stör ju inte mig för jag ser aldrig det, kan det sen glädja dom har jag verkligen gjort vad jag kan.

Skrivet av: Nimajneb
« skrivet: juni 19, 2010, 21:14:59:59  »

Kan ni inte göra som min jobbarkompis som var hemma hos oss förra året.

När han insåg att vi kopplat in poolen till husets vanliga värmesystem med sin tysTa CTC VP (Som han hade exakt densamma) så åktE han hem och på 3 dagar hade han sålt sin PoolVP  (som poolförsäljaren lurat på honom).

Nu har dom inga klagande grannar längre. :D

O den gamla VP sålde dom på blocket...
Skrivet av: Daphne
« skrivet: juni 19, 2010, 21:01:51:51  »

Hej,
Jag har precis som merry en Fairland, som skulle vara tyst enl. återförsäljarens broschyr. Tyvärr upplever jag den som väldigt högljudd precis som merry skriver, den låter som ett väldigt gammalt kylskåp. En av våra grannar tyckte att den var väldigt högljudd så vi byggde ett litet "bullerplank" mot deras sida och de var nöjda med det.
Vad man ska tänka på att det är endast i uppvärmningsfasen som den går oavbrutet, när vattnet kommit upp i önskad temp så går den inte speciellt många timmar per dag. Vi har timern inställd så att den får gå mellan 09.00-18.00 men dagar när solen hjälper till att värma luft och vatten går den kanske max 3 timmar mellan 09-12 sedan stannar den och allt är frid och fröjd. kallare dagar går den längre men oftast är ingen ute om vädret är dåligt och då är det inget problem det heller.
Skrivet av: tomomia
« skrivet: juni 19, 2010, 09:38:15:15  »

Hej!
Vi har också en GullbergJansson. Köpte den för att den skulle vara tystast, den var dock lite dyrare än den andra vi valde mot men ville ha en tyst pump så vi betalade hellre lite extra. Kan tyvärr inte säga att det var värt pengarna. Den låter väldigt mycket, har också fått kommentarer från grannar. Ringde till företaget som vi köpt pumpen av och de skulle be nån servicekille komma och kolla på den. Behövdes kanske bytas några bussningar enligt dem. Ingen har dock varit här ännu, antagligen högsäsong för servicekillarna. Tycker ändå att det är trist att betala så mycket pengar och sen låter den iallafall så mycket. Inga problem med värmningen som tur är iallafall.
M.
Skrivet av: merry
« skrivet: juni 18, 2010, 15:47:10:10  »

Har också fått lite gliringar från grannarna och kan till viss del förstå dom. Köpte denna "tysta" Fairland värmepump av Miami pool och både jag och grannarna tycker den låter som ett gammalt kylskåp. Har varit runt och kollat andra pumpar men ingen låter så mycket som denna. Så ni som funderat på den här pumpen bör fundera en gång till. Kvarstår nu att ev. bygga buller plank eller flytta pumpen 10 meter med nya slangdragning under pooldäck som följd. Har timer så pumpen går mellan 07.30 och 19.00. Tur att det varit ganska soligt på slutet så vi kunnat köra med solfångarna.
Skrivet av: pool09
« skrivet: juni 18, 2010, 10:53:22:22  »

Jag kör på ett tag så får vi se om gnället fortsätter. Ett alternativ kan ju vara att bygga ett litet "bullerplank" på två sidor om pumpen, borde låsa in en del ljud till.

Men vänta, jag hör något, grannen är ute och klipper gräs, det hörs ända hit, måste ut...  ;D
Skrivet av: cg_joh
« skrivet: juni 18, 2010, 09:31:21:21  »

Var ute och mätte avståndet till gnällspikarnas tomtgräns, 18 meter. Där möts våra hörn på respektive tomt. Till deras uteplats bör det vara ca 40 meter... What´s the problem?

Dina grannar kan omöjligt ha fog för att känna sig störda. Vi har också en vertikal G&J 13,8 kW som står ca 1 meter från grannens tomtgräns och ca 7 meter från deras entre. Jag tror inte ens dom noterar när VP:n är igång.

På 18 meters håll kan det nog vara svårt att ens avgöra om VP:n är igång.

MVH
Skrivet av: rsjowa
« skrivet: juni 17, 2010, 23:04:03:03  »

Det ska ju också läggas till att dom inte uttryckligen bett mig stänga av den, ÄNNU, utan först till min fru frågat om allt är som det ska med pumpen för dom tycker den låter mycket.

En tydligen markering och jag vet vart dom vill komma...

Men ska man mäta ljud måste det väl mätas vid tomtgränsen?

Självklart tomtgräns. På din tomt har dom inget att göra, såvida du inte vill ha dom där. Som sagt, slappna av, simma lite och låtsas helt enkelt att du inte förstår deras neg inställning.  <love>
Skrivet av: hertigen17
« skrivet: juni 17, 2010, 22:26:32:32  »

Det är den berömda svenska avundsjukan, du har råd med pool men inte de.
Mitt maskinrum utan lock låter mer än vad min värme pump gör, men mina grannar har inte klagat än i alla fall efter att värme pumpen gått dygnet runt den senaste veckan.
Hoppas att det löser sig för dig!
 
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd