Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 60 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: BlajNamn
« skrivet: juli 31, 2018, 10:29:39:39  »

Skruvade isär min Polaris 9300 kontroldosa och ser att den går att bygla om till 230v. Har nu gjort det och vips är det en Svensk maskin till USA pris.

Hej, köpt en polaris 9450 och vill rådfråga hur du byglade om din?
Tack på fh😊
Mvh Henrik / märsta
Skrivet av: Fixkungen
« skrivet: juli 31, 2018, 10:04:11:11  »

Skruvade isär min Polaris 9300 kontroldosa och ser att den går att bygla om till 230v. Har nu gjort det och vips är det en Svensk maskin till USA pris.

Hej, har köpt en Polaris9450 och är nyfiken på hur du byglade om din till 220.
Tacksam för snabbt svar😔
Skrivet av: Ingvar
« skrivet: juni 24, 2015, 15:07:59:59  »

Då jag bytte robot för drygt ett år sedan var jag inne på att beställa en Vortex från USA (halva priset mot i Sverige), men bestämde mig sedan för en Dolphin som inte krävde extra transformator. Min uppfattning har annars varit att Zodiac står för hög kvalitet. Min tidigare robot var från Zodiac och fungerade bra under lång tid. För övrigt så tycker jag att en av de viktigaste egenskaperna hos en robot är möjligheten att enkelt kunna fjärrstyra manuellt vid behov (vilket min förra robot inte kunde). Det var då rätt frustrerande att behöva köra en robot i över en timme då man bara störs av skräp som hamnat på ett visst ställe i poolen.
Skrivet av: nyburjare
« skrivet: juni 23, 2015, 16:08:45:45  »

http://www.folkpool.se/pool-produkter/poolvard-och-kemi/pooldammsugare/smartpool-smartkleen-poolrobot

Köpte denna på rea för 4500 kr, trodde det var en budget variant som inte skulle hålla så länge... men går o går o går, helt perfekt, man skall nog inte köpa för avancerade varianter med mkt som kan gå i sönder
Skrivet av: sjabth
« skrivet: juni 23, 2015, 13:53:52:52  »

Jag har också kikat lite på Vortex 3/4. Sidor som den här avskräcker dock :-/ : http://www.productreview.com.au/p/zodiac-v3-4wd-robotic.html

Kanske har de sämre förutsättningar down under? Eller skickar Zodiac måndagsproduktionen ner dit ;-).
Skrivet av: Konrad
« skrivet: juni 23, 2015, 12:39:30:30  »

Hej
Kan varmt rekommendera Zodiac Vortex 4 eller 3:an, finns även med fjärrstyrning (4:an). Två program antingen endast botten, eller botten + väggar.
Förra året tog åskan min Vortex 3 (låg i och arbetade när blixten slog ned....) så i år uppgraderade jag till 4:an (4-hjulsdriven) men ärligt talat märker jag ingen direkt skillnad möjligen ngt lättare för den att klättra på väggarna (kakel).
Har en pool på ca 14,5 *4.5 meter och den klarar av det utan problem botten rengörs på 1,5 h, botten + väggar 2,5h.
Den enda nackdel som kan finnas är att kabeln emellanåt trasslar till sig. Men det löser man ifall man är noga med att kabeln är "urtvinnad" innan man lägger i maskinen.
Konrad
Skrivet av: Erica
« skrivet: juni 22, 2015, 23:38:40:40  »

Som jag nämnt tidigare kör vi utan robot, det känns lite som overkill för en inomhuspool. Men när vi bodde i USA hade vi en, men den liknade inte alls någon av de typer ni diskuterar här. Den var kopplad med en slang till bräddavloppet och drevs av cirkulationsvattnet. Det betydde att den inte hade något filter, skräpet sögs direkt ned i avloppet, och ingen elmatning. Den liknade en bläckfisk ! Den var väl inte alls så avancerad som de robotar som säljs numera, men den fungerade helt ok, med undantag för att den ibland kunde gå och trassla in sig i poolstegen (den poolen vi hade då hade trappa på ena sidan, stege på den andra). Den klättrade runt, även upp på väggarna. Större skräp som t.ex. palmblad rådde den inte på, men det gör väl knappast dagens robotar heller.
Skrivet av: sjabth
« skrivet: juni 22, 2015, 22:22:57:57  »

Drivningen till min Nitro wallscrubber dog härom året. Efter att ha skruvat isär och konstaterat att motorerna verkade ok, så är det nog så att kontrollkortet pajat. Kontrollkortet är förseglat med ett tjockt lager gummi, så det är knappast läge att göra något annat än att antingen skicka in den på lagning, eller köpa nytt.

Jag hade också haft tidigare problem med Nitron. Handtaget hade brustit, en av luckorna till filterbehållaren hade också gått sönder, vilket jag fixade reservdel till. Det övergripande intrycket för mig var att det här var en billig maskin av relativt låg kvalitet. Därför har jag nu beslutat att köpa nytt.

Här blir det problematiskt.

För alla de poolrobotar som jag har kikat på, så är den ena maskinen mer sågad än den andra på olika konsumentforum och försäljningskommentarfält.

Finns det överhuvudtaget någon konsumentmaskin som håller måttet, som är robust byggd, som klarar av att rengöra också en vårpool, som klättrar på väggarna, inte behöver få filtret rengjort en gång i kvarten, som har en sjysst dokumentation och om så finns, en fjärrstyrning med ett begripligt gränssnitt?

Jag beställde en hyfsat dyr maskin med hyfsat gott rykte, men den uppfyllde endast ett av kriterierna ovan. Den var robust byggd. Kanske var det ett måndagsexemplar jag fick, kanske är maskinerna inte bättre; jag vet inte. Mer än att min gamla wallscrubber hade gjort processen kort med skräpet som den drygt dubbelt så dyra maskinen inte fick upp på 10-20 timmars körning. Nu är den på väg tillbaka till butiken och jag får pengarna tillbaka. Alltid något.

Så... Vad har ni för tips på poolrobotar som ni verkligen kan rekommendera?
Skrivet av: Martin_P
« skrivet: juni 10, 2015, 08:42:35:35  »

Jag har en Aquabot Extreme som nu drivmotorn gått sönder på..

Är det någon som vet om det finns en svensk agent på Aquabot? Jag har ingen hittat och det blir så väldigt dyrt att köpa från USA...

Vill ju inte handdammsuga...
Skrivet av: psau
« skrivet: augusti 05, 2013, 12:12:34:34  »

Trist att höra min NC71 funkar alldeles utmärkt inne på 3:dje året med den nu är hur nöjd som helst.
Verkar dock vara en modell med en del måndagsexemplar har läst om flera som har haft problem med den, min har som sagt funkat klockrent.

/Peter
Skrivet av: kave
« skrivet: augusti 03, 2013, 21:00:25:25  »

Suck. Våran NC71, Scrubber 60 har fungerat till och från i två år nu, sedan den var ny har den krånglat, den har kört i 15 minuter och sen stängt av sig. Efter att ha stått avstängd ett par dagar kan den fungera igen.
Jag har försökt hela dagen idag och den går lite olika lång tid varje gång.
Trist, när den väl fungerar så fungerar den riktigt bra.
Läser man reviews på Amazon så kan man konstatera att man kanske inte skulle köpt den alls:
http://www.smartpool.com/website/repairs.html

Vet någon vad som gäller nu istället?
Skrivet av: sebcou
« skrivet: maj 29, 2013, 14:14:45:45  »

Någon som vet vad det är för skillnad mellan en Dolphin DX3 och Supreme M3. Jag ser ingen skillnad på specen.
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd