CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Puttaren

Sidor: [1]
1
SpaForum / Två veckor in i spabadslivet
« skrivet: oktober 07, 2020, 10:59:50:50  »
Så har vi nu haft ett par veckor på oss att bada och jag har upptäckt att det inte riktigt var så smidigt och enkelt som säljaren gjorde gällande.

Trots debaclet med vårt Vancouver där leveranstiden sköts fram gång på gång (så vi i stället fick ta ett Nordpool Oden, som jag inte är missnöjd med) så är jag överlag nöjd. SBI har varit lite svårflirtade när jag velat ha svar på frågor och säljaren i Halmstad har svarat, men inte direkt varit någon guldgruva för information.

Rengjorde filtren för första gången och det skulle jag nog ha gjort tidigare - fy farao vad de såg ut. Kompisens "patron" där man monterade filtren och snurrade dem upp och ned med vattentrycket var mer meckig än den utlovade så det blir nog en water wand i stället. Och ett par extra filter. Och en spa disc för att ta upp lite extra.

Överlag dock en investering som trots alla pengar känns vettig - vi har badat en hel del och kommer fortsätta göra det. Tyvärr märkte jag igår att placeringen av badet är bra på så sätt att vi har en makalöst fin utsikt över Halmstad, hamnen och Laholmsbukten, men att det är väldigt vindutsatt och lite småkallt om öronen.

Om någon har ett bra tips på hur man ska förvara rengjorda filter efter byte (torrt, i vanligt vatten eller med något medel?) så tar jag tacksamt emot det. Har en plastback från Ica som jag använde för rengöringen, men den är lite stor och otymplig.

Lite bilder för den som är intresserad:

Placering på baksidan. Perfekt höjd för att kliva i och ur med räcket att hålla sig i (vi tog bort trappan ned där och satte dit spabadet i stället):


Spabad med utsikt:


Premiärbadet:



2
SpaForum / SBI Vancouver jämfört med Nordpool Oden
« skrivet: september 15, 2020, 17:28:52:52  »
Kan någon säga om Nordpools Oden är ett rimligt alternativ till SBIs Vancouver?

3
SpaForum / Köpt Vancouver Black Edition - nåt att tänka på?
« skrivet: juli 15, 2020, 16:28:30:30  »
Jag beställde ett Vancouver Black Edition idag. Lade till saltklorinatorn och fick med en locklyft samt två badrockar och en flytande drinkbricka. 105’ med 3-4 veckor leveranstid utlovad. Kanske inget superpris, men jag är inte missnöjd - skönt med en lokal säljare som man kan få hjälp av.

Wifi och ljudpaketet ingick i BE och jag får det levererat hem där grannen har kranbil som lyfter upp det på tomten.

Vad kan det tänkas finnas för fallgropar? Och är det något jag ska lägga till innan det är för sent? Belysning fanns i karet vi provsatt, men jag ser att det finns extra LED att lägga till, nån som har det och kan berätta?

Vi tänkte gräva ut och lägga makadam intill trädäcket, men vill gärna få upp karet ett par-tre decimeter. Är det bara att lägga mer makadam eller ska man smälla dit några plintar och bygga ett underlag som ansluts i trädäcket? Ska ändå ha en liten ”brygga” ut till instegshörnet för att få karet rätt vänt så vi kan sitta och blicka ut över havet (mäklarglimt, men ändå).

Andra tips och råd? Jag har öppet köp i en vecka så jag vill gärna komma på ev. misstag nu.

4
Ovanmarkspooler / "Prova på"-pool från Jula - erfarenheter?
« skrivet: juni 10, 2007, 11:42:24:24  »
Vi har velat fram och tillbaka i den här frågan så länge att badsäsongen ju redan är här och vi har inte kommit till skott än.

Är det någon som provat en sån där uppblåsbar pool från Jula? Jag funderar på att överraska frugan med en sådan, men behöver jag göra något noggrant markarbete för en sådan (tomten lutar lite så jag tänkte bara gräva bort gräset och jämna av hjälpligt)?

Här är den jag tänkt mig isf: http://www.jula.se/Butik/docs/produkt.asp?OrderId=467375476&pf_id=SE-951022

Ev även med värmare: http://www.jula.se/Butik/docs/produkt.asp?OrderId=467375476&pf_id=SE-951070

5
Ovanmarkspooler / Beställning närmar sig - kommentarer önskas
« skrivet: maj 16, 2007, 23:23:23:23  »
Vi är nu på gång att beställa en åtta från Poolkungen. Tanken är att den ska ligga bara lite nedgrävd intill och något högre än vårt befintliga trädäck, med eget trädäck runt (iskruvat underifrån) med staket och vindskydd. Jag låter Poolkungens gubbar montera, men funderar på om jag kan göra återfyllningen själv (jag ska ju ändå sätta ned plintar). Grävningen har jag räknat på rejält tycker jag (eftersom återfyllnaden finns på annan post), men jag tänkte få lite övrig grävning gjord när här ändå är en stor maskin och kör.

63 700,00 kr   Poolpaket åttan 3,5x5,4x1,5
26 500,00 kr   Montering+återfyllnad
14 000,00 kr   El, inst. Mot VP
2 000,00 kr   Solfolie
32 000,00 kr   Grävning, material
   
2 500,00 kr   Isolering, runt
9 650,00 kr   Kantsten
   
1 000,00 kr   Plintar
2 000,00 kr   Reglar
6 000,00 kr   Trallvirke
1 000,00 kr   Skruv, beslag, div
2 700,00 kr   Deckmaster f undermont.
5 000,00 kr   Skärm/staket/div

Totalt: 168 050,00 kr   


Kommentarer om min budget önskas (glädjekalkyl?). Jag har gissat vilt på isoleringen runt poolen (eftersom den är upphöjd vill jag ha isolering även på sidorna. Isolering under ingår i priset. Jag har lagt till en solfolie förutom det skydd som ingår i paketet.

Uppvärmningen är tänkt att gå på värmepumpen, men jag funderar också på att komplettera med solpaneler och automatik - tyvärr är det två våningar upp till taket och huset är ganska vindutsatt så jag vet inte om det är lönt.

Alla goda råd emottages med tacksamhet. Efter mycken läsning här på forumet har jag bestämt mig för att försöka göra lite själv - tips på var man bäst lägger sin tid om man är hyfsat händig, men har kroniskt ont om tid önskas.

6
Markpooler. / Pooldoktor.net - tillkommande kostnader?
« skrivet: april 07, 2007, 16:19:43:43  »
Jag tittade på pooldoktor.net och hittade en ISO-stenpool med Classic-tak för i sammanhanget billiga 9359 euro (varav 20% i moms som jag slipper betala).

http://www.pooldoktor.net/shop/Schwimmbecken/ISO-Steine/ISO-SETs/ISO-Set-Standard-800x400x150-Eckig-mit-Halle-u-Randsteinset::3846.html?XTCsid=4eb2a054494a1e3b7f8594799af8dc56

Eftersom jag är helt kass på tyska undrar jag om det saknas något i paketet eller om det verkligen är sådär billigt? 4x8-pool med Classic-tak för i runda slängar 85 000 kronor låter ju som om något är skumt.

Ni som byggt pool, hur svårt är det att göra en del av jobbet själv? Jag har en bekant som är byggare (iofs snickare) och jag har tänkt anlita honom (390 kronor i timmen vitt och rent), men "pusslandet" med stenar borde man ju klara själv. Hur många timmars "kvalificerat" arbete är det tror ni? Och vad får man betala för grävning, schaktning och ifyllning av massor? Jag har en budget som egentligen är 150', men kan in nödfall sträcka mig till 200' (då får barnen gå i trasiga kläder ... 8) - är det för lite pengar?

7
Ovanmarkspooler / Pris "all inclusive"
« skrivet: mars 25, 2007, 13:51:03:03  »
Hej

Ursäkta om den här frågan redan är besvarad - har sökt, men inte hittat något.

Kan någon kunnig uppskatta totalpris på en ovanmarkpool, ihopbyggd med ett befintligt trädäck, isolerad för användning tidig/sen säsong, uppvärmd med VP, komplett med alla tillbehör såsom filter och alla grejer, färdigbyggd och monterad utan att jag behöver göra mer än ringa och beställa och sedan skicka pengar mot faktura?

Jag är visserligen inte helt ohändig, men har ingen tid över att lägga på poolprojektet - jobbar hellre in pengarna och låter någon professionell göra jobbet.

Tips om lämpligt paket och någon som man kan kontakta för jobbet i närheten av Halmstad (har talat med Folkpool-killen i stan som dock inte ingav något större förtroende) uppskattas också.

Storleken på poolen är inte så viktig, gärna avlång, men rund går också bra. Viktigast är nog isoleringen för uppvärmningens skull - vi vill gärna ha så lång säsong som möjligt (tänkte mig först ett helt inglasat uterum med pool för bad året runt, men då drar det nog iväg ganska långt med priset ...

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag