CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Nina P

Sidor: [1] 2
1
Ovanmarkspooler / SV: Hur ska jag övervintra min ovanmarkpool (Kreta)?
« skrivet: oktober 12, 2021, 19:21:43:43  »
Ingen som har erfarenhet?

2
Ovanmarkspooler / Hur ska jag övervintra min ovanmarkpool (Kreta)?
« skrivet: oktober 10, 2021, 13:49:27:27  »
Hej på er!

Nu skulle jag behöva ha expertips från er som är erfarna ovanmarkpoolägare. Förra året köpte vi en ovanmarkpool från Swim&Fun (Kreta), men den klarade inte vinterna, trots att vi sänkt vattennivån till under skimmernivå, fixat isbrytare, och använt en presenning gjord för vinterförvaring av just den poolen. Linern sprack, stålväggen bubblade sig i nederkant på en sida, och vatten började rinna ut.

Efter många om och men fick vi en ny pool av leverantören, men frågan är hur vi gör i år. Vågar man låta den övervintra - det står ju trots allt i manualen att man ska kunna ha den ute året om - eller går det ens att plocka ihop den och få den lika stadig ett år till...? Kanske fick vi bara ett måndagsexemplar första året. Ska vi behålla mycket vatten i den för att göra den extra stadig, eller är risken för is/frostskador extra stor då? Ha enbart en liten pump som medföljde, inte någon skimmer/sandfilterspump.

Tilläggas kan att vi bor på Västkusten, så vi har sällan mycket snö eller långa, kalla vintrar, men vindarna är hårda. Tack snälla för alla tips som kan få vår pool att hålla ett år till!

/Nina

3
Ovanmarkspooler / Tömma poolen i höst eller inför ny säsong?
« skrivet: oktober 03, 2020, 12:02:51:51  »
Hej!

Jag har tidigare frågat om hur man bäst löser en pool som har vatten som verkar sjunga på sista versen. Har testat det mesta, men det känns fortfarande grumligt. Om jag ska tömma allt vatten och byta ut det - är det bäst att göra det i höst INNAN vinterförvaring, eller kan jag lika gärna vänta till i vår och fräscha upp den inför en ny säsong?

4
Ovanmarkspooler / SV: Behöver tips inför vinterförvaring!
« skrivet: september 23, 2020, 16:57:03:03  »
Måste få fråga har du redan tömt ut 1/3 vatten och stängt av cirkulationen och filtreringen?
i så fall har du problemet där. vet inte var du bor för visso men du ska inte stänga av cirkulation och filtrering innan vattentempen kommit ner under 10 grader

Nix, har inte tömt ut något vatten än och har kvar cirkulationen (känner till det här med 10-gradersgränsen), men tror att vår simpla filterpump som ingick i paketet inte reder ut det riktigt.

5
Ovanmarkspooler / Behöver tips inför vinterförvaring!
« skrivet: september 23, 2020, 11:11:28:28  »
Hej!

Jag har tidigare frågat om hur man tömmer en ovanmarkspool smidigast, men har förstått att man endast ska tömma typ 1/3 av vattnet innan man behandlar vattnet och täcker den för vinterförvaring.

Nu är dock vattnet inte ok längre. PH är bra och håller bra klorhalt, men jag ser ju att det har blivit väldigt grumligt med lite alger. Har försökt att behandla det med algmedel och chockklorering, men tycker inte det har hjälp alls. Ska jag tömma allt vatten och fylla på med nytt istället? Eller ska jag avvakta med det till våren, med risk att den är ännu svårare att rengöra?

Vår första säsong med pool så vi är nybörjare på detta :-)

6
Ovanmarkspooler / SV: Hur tömmer man lättast en stålväggspool?
« skrivet: september 23, 2020, 11:03:45:45  »
Jag har en dränkbar pump från biltema, 299 kr, har just tömt vår pool och återfyller nu med fräscht vatten.
Kan du slanga bort vattnet är det ju annars ett bra alternativ, men det kräver ju att du kan ett naturligt fall på omkringliggande mark så du får den höjdskillnad som krävs.

Lägg i slangen i vattnet, dra andra ändan till en punkt som är lägre än poolbotten.
Spola sedan med t.ex. trädgårds-slangen genom den slang du skall använda som hävert tills den går full, sedan skall det sköta sig själv.

Tack för tips! En fråga, fyller du på med nytt vatten nu till vintern, eller avvaktar du med att fylla den helt till våren (lite vatten ska det väl vara för att inte poolen ska bli förstörd)?

7
Ovanmarkspooler / SV: Hur tömmer man lättast en stålväggspool?
« skrivet: september 23, 2020, 11:01:26:26  »
Tack snälla för svar :-)

8
Ovanmarkspooler / Hur tömmer man lättast en stålväggspool?
« skrivet: september 09, 2020, 11:08:55:55  »
Som frågan lyder  :)

9
Ovanmarkspooler / SV: Problem med Bestway poolrobot
« skrivet: juli 10, 2020, 19:57:11:11  »
svarade på din andra tråd, jag vet egentligen inte så mkt om just denna robot, men jag vet att de dyrare tar skada av att köra på land ! det skall du inte göra ,motorn blir överhettad

Åh, då missuppfattade du mig. Jag har inte kört den på land, bara testat om rotatorhuvudet kan snurra runt. Denna variant funkar bara under vatten :-) Men tack ändå!

10
Ovanmarkspooler / SV: Problem med Bestway poolrobot
« skrivet: juli 10, 2020, 09:31:50:50  »
Vi har samma problem med vår med. Plötsligt stannar den bara.

Har den varit så hela tiden? Vi har bara testat den en gång än så länge. Har ni varit i kontakt med leverantören?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag