CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - sepahewe

Sidor: [1] 2 3
1
Teknik / SV: Phalens väemeväxlare vs plastkoppling...
« skrivet: juli 24, 2013, 00:45:45:45  »
Ett annat enkelt tips är att ha en 2" union direkt mot växlaren då unionerna har en o-ring som tätar mot sätet på växlaren.

Jag slet själv mitt hår när jag försökte få det tätt mot min gängmuff, men sedan jag bytte mot unioner har jag inte sett en enda droppe.

2
Det är en av anledningarna jag funderar på CO2 istället för syran. Saltsyran avångas ju dessutom, samt svavelsyran kan ju bilda explosivt ångtryck tillsammans med vatten. Koldioxidens enda nackdel, som jag hittat, är kostnaden för doseringsutrustningen (kvävningsrisken är inget problem för oss då utrymmet är väl ventilerat samt har en kattlucka i golvnivå).

3
Luftning med backventil låter ju som en väldigt bra idé, inga ångor smiter och inget läckage om den välter. När jag läste säkerhetsbladet för hypokloriten varnades det för övertryck i behållarna, särskilt vid lagring i högre temperatur, men det är inget ni råkat ut för?

Det låter på er som hypokloriten inte är lika jobbig som att köra med flytande syra (ångorna från den burken är ju inte roliga alls :))....

Att kloriten tappar i styrkan över tiden gör ju inte mig så mycket då doseringen automatiskt anpassar sig för detta, det blir ju bara högre åtgång mot slutet...

//Mera automatisering åt folket :)

4
Pooltäckningar / SV: Pooltak Dallas B klart
« skrivet: april 18, 2012, 11:53:14:14  »
Trådlyft och uppdatering....

Nu har vi haft vårt låga tak med låga skenor i 1 år och kan sammanfatta lite vad jag tycker så här långt. Vintern har inte varit något problem, inga sättningar alls trots snö på taket och tjäle i marken. (Var iofs inte lika kallt som förra året, men förra året var ju inte heller ett representativt år).

Enda stora nackdelen så här långt är alla j-a tallbarr. De sätter igen de låga skenorna alldeles för snabbt och har dessutom den stora ovanan att fläta ihop sig inne i rännan så du kan inte rensa med fingrarna. Det krävs en mejsel eller en liten trädgårdskratta för att få ut barren.... Min lösning blir att övertala markägaren att ta ner tallen :) Min nyinköpta högtryckstvätt ska snart få gå en match mot barren, förhoppningsvis vinner den enkelt :)

5
Vatten och kemi / Natriumhypoklorit, att tänka på vid hantering/förvaring?
« skrivet: april 18, 2012, 11:25:00:00  »
Hej alla poolare,

jag funderar på att sätta in ett doseringssystem, men undrar lite hur det är att jobba med natriumhypokloriten. Självklart krävs rätt förvaringskärl och vallningskärl, men behöver man tänka på avdunstning? Blir det problem med oxidering på utrustning i närheten av förvaringskärlet? Hur ni bra förslag på hur ventilationen ska lösas i så fall?

All utrustning sitter idag inomhus i vårt pannrum så jag vill gärna slippa klorångor i huset :)

//H

6
Och jag tänkte igår när jag såg väderprognosen, stackars satar som bor på västkusten - det måste ju regna där 300 dagar/år.
Men visst, de 65 fina dagarna är säkert jättefina.  ;)
Det är tur man har TDI Decomp cert... annars hade jag inte varit kvar efter dagens regn....

//H

7
Vatten och kemi / SV: Kemikalkylatorn på folkpool.se - var försiktig
« skrivet: oktober 02, 2011, 16:09:50:50  »
OK inser det, men då borde kanske kalkylatorn ge ett annat svar än 5.500 gram pH+, speciellt då personalen på folkpool poängterade att det var bättre med kalkylatorn än med instruktionerna på burken :).
Det kan jag hålla med om, men så länge inte kalkylatorn tar icke-linjäriteten i åtanke är den inte bättre än instruktionerna. Den sparar mest in jobbet att räkna själv...... vid närmare eftertanke så är den nog bättre än instruktionera, den förlitar sig inte på min hjärnas mattematik  :)

8
Uppvärmning / SV: Värmeväxlare
« skrivet: oktober 02, 2011, 16:03:17:17  »
Vill du att värmepumpen ska bli så effektiv som möjligt gäller det att välja en värmeväxlare som har ett primärflöde som är i närheten av värmebärarflödet hos din VP. En 1245-8 har ett flöde på 0,18 l/s vilket ger ca 11 l/min.

Hi-flow titan är specad vid 45 l/m
Hi-temp titan vid 58 l/m
MEX vid 30 l/m.

Så även om samtliga är specade till 70-75 kW så kommer MEX ge dig högre effekt än de andra då de andra kräver ett mycket högre flöde vid samma temperaturskillnad mellan VB och poolvatten. Eller omvänt, väljer du en hi-temp titan så kommer din VP jobba med en högre temp på VB vilket sänker din COP.

Ju högre effekt din växlare har vid dina flöden desto lägre temperatur behöver din VP jobba emot så den ultimata växlaren är oändligt stor  :D


9
Vatten och kemi / SV: Kemikalkylatorn på folkpool.se - var försiktig
« skrivet: oktober 02, 2011, 15:49:58:58  »
Just med pH är det inte riktigt kemikalkylatorns fel, du får samma fel om du följer instruktionerna på burkarna för pH+ och pH-.

Felet är att pH-skalan är icke-linjär, så mängden som anges stämmer bara runt 7.0-7.4. Har du extrema värden åt något håll kommer det att bli fel. Har du alldeles för högt värde kommer du behöva mycket mer pH- än vad kalkylatorn (och instruktionerna) anger, och har du ett alldeles för lågt värde, som i det här fallet, kommer du behöva mycket mindre än vad kalkylatorn (och instruktionerna) anger.

Övriga värden som vi poolägare bryr oss om (hårdhet, alk, klor, cyanursyra, temp :)...) är linjära så för dessa stämmer beräkningarna över hela det intressanta spannet.

10
Inomhuspooler / SV: Offert + besiktning
« skrivet: september 22, 2011, 17:01:04:04  »
Jag kan verkligen rekommendera Poolstore i Sävedalen www.poolstore.se. De har hjälpt mig mycket sedan vi för två år sedan köpte ett hus med pool.

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag