CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mr.T

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / SV: Förberedelser inför vintern.
« skrivet: september 28, 2010, 15:53:07:07  »
När det kommer till att vinterstänga sin pool så finns det nog många sätt man kan göra det på.
Det sättet jag kan rekommendera är följande.

1. En vecka innan du täcker för din pool så chockklorerar du som vanligt. Detta är för att ta död på allt och bryta ner oxider osv.. Du låter reningsverket gå som normalt.

2. Du låter det gå ca 7 dagar för att klorvärdet och pH nivån ska ner till vanliga värden igen.

3. Timmarna innan du stänger poolen för säsongen så tillsätter du algmedel, kör reningsverket i 2 timmar för att kemikalien ska blandas ut.

4. Du börjar att tappa ut den mängd vatten du brukar, vanligtvis till ca 10 cm under breddavloppet.

5. Få ut så mycket vatten ur "systemet" som möjligt.

6. Se till att plugga igen inloppen.

7. Koppla eventuellt loss reningsverk och sandfilter ifall dessa inte står frostfritt och skyddat någonstans. Detta för att de inte ska spricka av ev isbildning.

8. Täck för poolen med poolplåt, är starkast rekommenderat. För folk med ovanmarkspooler som kanske inte har trall eller någon annan typ av stöttande konstruktion rund så kommer man långt med att täcka över med en presenning som "vilar" på vattenytan. När sedan snön kommer och lägger sin tyngd på den så har man ofta en isskorpa undertill som stöttar upp!

2
Vatten och kemi / SV: Renovera Sand i Sandfilter
« skrivet: september 28, 2010, 15:44:39:39  »
En anledning varför man ska byta sand med jämna mellanrum (förslagsvis vart 4-5 år) är för att varje gång du backspolar ditt sandfilter så försvinner lite av den mest finkorniga sanden. Det är denna sand som i sin tur rensar bort de minsta och finaste smutspartiklarna och om all denna finkorniga sand försvinner med tiden så sjunker också reningsgraden i sandfiltret.

Därför ska man inte heller backspola i onödan, utan egentligen göra det så sällan som möjligt. Detta spar både varmt poolvatten och sand i sandfiltret. Det vissa gör att att "toppa" sandfiltret med ny sand av och till, men ett totalbyte då och då rekommenderas.


Filtersanden är ju inte dyr, med tanke på hur ofta man behöver byta ut den! En 25kg säck kostar 125:-, och det går åt ca 100-150kg för en stor anläggning till, säg en 8x4m.

3
Uppvärmning / SV: Solvärme eller värmepump???
« skrivet: augusti 10, 2010, 12:02:24:24  »
Hej!

Jag skulle rekommendera värmepump! En värmepump ger energi till poolen oavsett väder. Den är mera driftsäker och enklare att montera.
Solpaneler ger visserligen "gratis" värme till poolen, men då krävs det att solen ligger på, och då får man ju redan ett del värme i alla fall!

Dessutom med solpaneler så måste du fixa med bypasskopplingar så att du kan leda vattnet antingen direkt till poolen (ifall vädret är dåligt) eller via solpanelerna. Helst ska du dessutom har en automatisk funktion som gör detta. Inte kul att sätta på solpanelerna när solen skiner på morgonen när man går till jobbet och att det sedan mulnar till på dagen!


4
Pooltäckningar / SV: Poolskydd till 8-kantig pool !
« skrivet: augusti 05, 2010, 14:52:19:19  »
Ifall du vill ha ett godkänntsäkerhetsöverdrag. (Långt ord där!) Alltså ett överdrag som klarar av att en människa skulle ramla över det eller framför allt barn, och uppfyller de svenska normerna!

http://www.vattenbutiken.se/shop/show_cat.asp?cat_id=86&head_id=0

Dessa poolöverdrag rullas ut över vattenytan och kräver nästan ingen installation alls! Bara några borrhål längs "kortändarna" som man drar ner totalt fyra kilar i. Det ända som krävs av detta poolskydd är att den har intill liggande mark i jämnhöjd som den "vilar" på!

Går att få i alla storlekar!

Smidigt, enkelt, felfritt och billigt!

5
Pooltäckningar / SV: Fungerar aluminium ?
« skrivet: augusti 05, 2010, 14:39:57:57  »
Om du letar efter ett poolskydd som du nästan kan använda som golv borde du titta på något i den här stilen:

http://www.walter-piscine.com/fr/piscines/couverture3.htm

Kallas "lamellskydd" och påminner lite om sådana jalusier som butiker drar ner när de har stängt. De klarar allmänt mera stryk och skulle kanske fungera som ett "golv"!

6
Pooltäckningar / SV: Vilket överdrag ska jag välja, tacksam för snabba svar.
« skrivet: augusti 05, 2010, 14:35:28:28  »
Jag tror att du kommer ha lättare att montera på alt. 2 på din pool!

I poolöverdragen för uppblåsbar pool så är det oftast som en gummiresår som spänns över gummiringen. Alt. 2 har en typ av wire/snörning som gör att det är ungefär som att trä på tyg på toppen av en syltburk!
Det som antagligen kommer hända ifall du tar alt. 2 är att du kommer kunna dra ner överdraget längre ned längs sidorna vilket i sig nästan är bättre då det kommer stanna kvar bättre!

7
Uppvärmning / SV: IVT luft/luftvärmepump som poolvärmare
« skrivet: augusti 05, 2010, 14:30:15:15  »
Det positiva med många poolluftvärmepumpar är att kommer med inbyggda värmeväxlare, vilket för att du redan från början har "allt-i-ett"!
Att köpa en separat luftvärmepump med en separat värmeväxlare kommer antagligen bli dyrare, samt om du köper en luftvärmepump som säljs inom poolfackhandeln så kommer allt material i den vara anpassa för det klorerade poolvattnet. (vanligtvis syrafast rostfritt stål) Använder du salt och en saltgenerator till poolen så ska du ha en värmeväxlare i titan, som har ökar korrosionsskydd!

8
Vatten och kemi / SV: Aktivt syre
« skrivet: augusti 05, 2010, 14:25:59:59  »
Ett tips till den som använder Aktivt Syre i sin pool är att extradosera med Algmedel! En speciell vätska som är avsedd endast för att döda och/eller motverka alger!

Det man ska komma ihåg är att Aktivt Syre ger en generellt sämre kemisk rening i poolvattnet, jämfört med klor, och därför är det extra viktigt att se till att man har rätt eller till och med har lite högre Syrevärden i poolen så att risken för bakterieodling osv minimeras!

9
Vatten och kemi / SV: Chockat 4 ggr, fortfarande grönt
« skrivet: augusti 05, 2010, 14:22:39:39  »
Bästa sätt att bli av med alger är att använda en kemikalie som heter Algdräpare/Algmedel/Algfix!
Säljs normalt på 1-1,5 liters flaskor och behöver inte kosta mera än 100:-!

Denna vätska är betydligt effektiva mot alger och borde motverka algerna inom någon/några dagar!
Dessutom slipper du rubba dina pH-värden när du använder algmedel.

Dessutom kan man dosera ut medlet varje vecka för att skapa sig ett ökat skydd mot just alger!

10
Vatten och kemi / SV: Kalkhårdhet ?
« skrivet: augusti 05, 2010, 14:17:09:09  »
Det som skulle kunna vara värt ett försök är att Chockklorera poolvattnet innan start med salt/saltgenerator.
Chockkloret kommer då hjälpa till att bryta ner för höga värden av kalk och annat smuts så att saltet sedan har lättare att reagera ut i vattnet och bibehålla ett stabilt "kloridvärde" under resten av säsongen.

Märker du att det kommer tillbaka kan det vara värt att göra en till Chockklors-behandling under säsong för att hålla vattnet i schackt!

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag